سناریوهای بازگشایی مدارس از زبان وزیر
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که سال تحصیلی ۰۰-۹۹ قطعا از ۱۵ شهریور آغاز میشود.
این روزها یکی از مهمترین دغدغه خانوادهها و دانشآموزان پشت کنکوری برگزاری آزمون سراسری دانشگاهها است. همانطور که میدانید بسیاری از داوطلبان نگران سلامتشان در هنگام برگزاری این آزمون مهم علمی هستند و البته چند باری هم به خاطر شرایط حساس کشور کنکور به تعویق افتاد. آقای وزیر درخواست اصلی داوطلبان این است که آیا مسئولان برگزارکننده میتوانند به نحو شایسته پروتکلهای بهداشتی را اجرایی کنند و اینکه آیا با رعایت این پروتکلها میتوان تضمین داد که سلامت داوطلبان حفظ شود و نکته مهمتر اینکه میتوانیم برگزاری کنکور را به تعویق بیندازیم؟
البته من موافق برگزاری کنکور در زمان خودش بودم. علت این موافقت این است که تعداد زیادی از دانشآموزان برای مدت طولانی خودشان را برای کنکور آماده کردهاند و هر چقدر این زمان با تأخیر مواجه شود ممکن است فشار بیشتری به داوطلبان به لحاظ روحی و روانی وارد شود. همچنین داوطلبان نمیتوانند در یک مدت طولانی درس بخوانند. آنها نیاز به استراحت و آرامش دارند. موضوع دیگر این است که ما پیشبینی نمیکنیم در دو هفته بعد و یک ماه دیگر وضعیت از این روزهایی که در آن قرار داریم بهتر شده باشد. بنابراین باید کنکور برگزار شود. موضوع مهمتر رقابت داوطلبان برای رشتههای خوب دانشگاه است. درست است که ٨٥ درصد از رشتهمحلهای دانشگاهی ما بدون کنکور است اما برای آن تعداد دانشگاههایی که رقابت برایشان وجود دارد نیازمند برگزاری کنکور هستیم که بتوانیم با یک روشی این رقابت را سازماندهی کنیم. ببینید در اینجا باید تأکید کنم که ما باید زندگیکردن با کرونا را یاد بگیریم. من و شما در حال کار کردن هستیم و سعی میکنیم پروتکلها را هم رعایت کنیم. جامعه باید یاد بگیرد که از خودش مراقبت کند. ما نمیتوانیم فارغ از فعالیت، کار و تلاش به انتظار روزی بنشینیم که همه چیز مرتب باشد. مصلحت این است که افراد پروتکلها را رعایت کنند. قطعاً مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش حداکثر تلاششان را میکنند که پروتکلها رعایت شود. برگزارکنندگان هر کمکی که از ما بخواهند قطعاً مشارکت و همکاری میکنیم. وزارت آموزش و پرورش در ماه گذشته امتحانات نهایی را به صورت حضوری برگزار کرد. خوشبختانه با رعایت پروتکلها این امتحان برگزار شد و مشکلی هم نداشتیم. در کنار این مسائل در اینجا میخواهم بهطور خاص درباره کنکور صحبت کنم. اینکه اصولاً پدیده کنکور چه نوع پدیدهای است و آثارش روی نظام آموزشی ما چیست؟ اعتقادم بر این است که کنکور تأثیر مثبتی روی نظام آموزشی ما ندارد و به نوعی اهداف نظام آموزش و پرورش را متأثر و به گروگان میگیرد. در پایان ١٢ سال تحصیل دانشآموزان یک نظام ارزشیابی گذاشتهایم که تنها تواناییهای محدودی را آزمایش میکند یعنی بخش مهمی از تواناییهای دانشآموزان با تست سنجیده میشود این در حالی است که ما در طی دوره تحصیل از اهداف دیگری صحبت میکنیم که این اهداف ممکن است در کنکور جدی گرفته نشود. ما به دانشآموزان در پایان تحصیلاتشان دیپلم میدهیم. دیپلم یک مدرک است و افرادی که دیپلم میگیرند باید توانایی مشارکت در زندگی اجتماعی را داشته باشند. نباید مسیری را در برابر دانشآموزان قرار دهیم که بدست آوردن شغل و یک آینده روشن صرفا با شرکت در کنکور و قبولی در دانشگاه باشد. نباید نظام منزلت اجتماعی و اشتغال را بر پایه مدارک دانشگاهی استوار کنیم. جامعه به نیروی کار و نیروی ماهر نیازمند است. بنابراین باید تلاش کنیم که در دوره آموزشی ظرفیتهای دانشآموزان را توسعه دهیم و در انتهای ١٢ سال در کنار کنکور باید صنعت هم مورد درخواست دانشآموز باشد. در این صورت است که کنکور از این جایگاهی که امروز دارد تنزل میکند.
البته در این باره خیلی از کارشناسان تعلیم و تربیت گفتند که کرونا فرصتی است برای حذف کنکور. آیا شما هم با آنها هم نظرید و اینکه اعلام شد کنکور سراسری دانشگاهها در ورزشگاهها برگزار میشود برخی از داوطلبان گفتند تکلیف ما که در استانهای جنوبی هستیم چیست؟ آنها گفتند چطور ممکن است در آب و هوای شرجی و گرم ٤ ساعت روی صندلی بنشینیم و امتحان بدهیم تکلیف این داوطلبان چه میشود؟
پدیده کنکور راه حل سریع ندارد. ما باید به تدریج و با افزایش ظرفیتهای مشاغل دیگر و توسعه مهارتهای دانشآموزان زمینه اشتغال آنها را جز از مسیر دانشگاه فراهم کنیم تا متقاضیان کنکور کاهش پیدا کند. اما درباره پروتکلهای کنکور مسئولیت برگزاری برعهده وزارت علوم و سازمان سنجش است. وزارت آموزش و پرورش مسئولیتی در برگزاری کنکور ندارد اگر جایی نیاز به کمک باشد حتماً کمک خواهیم کرد. این را بگویم که ورزشگاهها تنها جاهایی نیستند که برای آزمون در نظر گرفته شدهاند تعداد حوزههای امتحانی افزایش پیدا کرده است تا بتوانیم فاصله اجتماعی را رعایت کنیم. روزهای برگزاری آزمون بیشتر شده است به جای اینکه صبح و بعدازظهر باشد فقط صبحها برگزار میشود. این اقدام باعث میشود که حوزههای امتحانی ضدعفونی شوند. فقط ورزشگاهها نیستند در شهرهایی که سالنهای متعددی وجود دارد و همین طور مدارسی که سالنهای بزرگی دارند هم به پایگاههای برگزاری کنکور تبدیل میشوند.
موضوع مهم دیگری که این روزها خانوادهها با آن مواجه هستند بحث ثبت نام دانشآموزان است. برخی از خانوادههایی که فرزندانشان در مدارس غیردولتی تحصیل میکردند پرونده دانشآموزانشان را از این مدارس گرفتهاند و برای ثبتنام به مدارس دولتی بردند دلیل این خانوادهها هم این بود که به خاطر شرایط کرونا ممکن است آموزشها مجازی باشد با این حال مدارس دولتی هم اعلام کرده اند ظرفیت لازم برای ثبتنامها را ندارند برنامه شما دراینباره چیست؟
کلاً سیاست آموزش و پرورش این است که کلاسها را به صورت حضوری برگزار کند. در مدارس غیردولتی شاید به دلیل تعداد دانشآموزان ما بتوانیم فاصله اجتماعی را رعایت کنیم. بنابراین هر جایی که امکان رعایت فاصله وجود داشته باشد ما به صورت حضوری برگزار میکنیم. به مؤسسان مدارس غیردولتی گفتم اگر شرایط تغییر کند باید گزینههای پیشنهادی مدارس غیردولتی هم تغییر کند. با این حال اگر کلاسها حضوری بود باید کیفیت بهگونهای عالی باشد. اگر هم مجازی باشد باید کیفیت به گونهای باشد که خانوادهها با آرامش بتوانند در مدارس ثبتنام کنند. به خانوادههای عزیز هم میگویم ما در برگزاری سال تحصیلی جدی هستیم. ما نمیتوانیم منتظر روزهایی باشیم که قابل پیشبینی نیست و نمیدانیم شرایط چگونه میشود. به خانوادهها اطمینان میدهیم که مراقب سلامت بچههایشان هستیم و تصمیماتی نخواهیم گرفت که این تصمیمات سلامت دانشآموزان را به خطر بیندازد. قطعاً با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیمگیری خواهد شد. ما برای این سال تحصیلی وضعیتهای متفاوت را پیشبینی کردیم البته این برنامه در صورت اجازه ستاد اجرایی خواهد شد و ستاد باید اجازه دهد که ما کلاسها را حضوری یا غیرحضوری برگزار کنیم و اگر اجازه دهد که با تعداد کمتری برگزار کنیم حتماً این کار را خواهیم کرد. یکی از برنامهها این است که دانشآموزان را در دو نوبت زوج و فرد به مدرسه بیاوریم و در جاهایی که اصلاً امکان حضور وجود ندارد از برنامه تلویزیونی و بستههای خودآموز استفاده میکنیم. ما خودمان را متعهد میدانیم که آموزش را برای تکتک دانشآموزان که ثبت نام میکنند ارائه دهیم البته رعایت سلامت آنها برای ما مهم است و اجازه نمیدهیم که سال تحصیلی دانشآموز ما تباه شود. ما آموزش را تعطیل نمیکنیم.
برنامه شما برای آن دسته از خانوادههایی که میخواهند فرزندانشان در مدارس دولتی حاضر شوند و مدرسه ظرفیت ندارد چیست؟
ما که نمیتوانیم افراد را مجبور کنیم در مدارس دولتی یا در مدارس غیردولتی ثبت نام کنند. این انتخاب خانوادههاست و ما هم موظفیم که متناسب با مراجعه دانشآموزان از آنها استقبال کنیم و این کار انجام میشود. اگر در برخی از مناطق با تراکم دانشآموز روبهرو شویم باید تدابیر دیگری بیندیشیم.
از صحبتهای شما این چنین برداشت میشود که سال تحصیلی از ١٥ شهریورماه شروع میشود.
بدون شک سال تحصیلی از ١٥ شهریورماه آغاز میشود. اما کیفیت تحصیل متناسب با شرایطی است که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام میکند. ما وضعیتهای مختلف را پیشبینی کرده ایم و متناسب با آن وضعیتها تدبیر اندیشیدهایم.
آقای حاجی میرزایی امسال با توجه به وضعیت کرونا و آموزشهای مجازی مدارس غیردولتی افزایش ١٥ درصدی شهریهها را داشتهاند خیلی از خانوادهها این افزایش را عادلانه نمیدانند.
ببینید مدارس غیردولتی یک شورا دارند که در آنجا برای قیمتها تصمیمگیری میشود. در این شورا هم یک رشدی را متناسب با رشدی که در سایر بخشها اتفاق میافتد در نظر میگیرند. عمده هزینههای مدارس غیردولتی هزینههای مربوط به معلم است و این مدارس ترجیحشان این است که آموزشها را با کیفیت لازم ارائه دهند.
یکی از مسائل جدی غیرانتفاعیها بحث نظارت بر عملکرد آنهاست. باید قبول کنیم نظارت جدی بر عملکرد آنها نمیشود. بسیاری از مدارس غیرانتفاعی پولهای کلانی را از خانوادهها میگیرند و در همین بحث نظارت گفته میشود چون مدیران بالایی و میانی آموزش و پرورش مدرسه غیرانتفاعی دارند نظارتها جدی نیست.
درباره این موضوع دو کار انجام شده است.گروهی را مأمور کردیم تا مصادیق تعارض منافع در آموزش و پرورش را شناسایی کنند. این کار انجام شد و بر اساس این دستور کسانی که در حوزهای تصمیمگیر هستند خودشان نباید ذینفع باشند و هیچ مشارکتی در این حوزه نباید داشته باشند. برای این اقدام دو ماه زمان تعیین کردیم که این دو ماه در چند روز آینده تمام میشود. بنده قطعاً مراقبت میکنم که هیچ جایگاهی دارای تعارض منافع نباشد. درباره بررسی مدارس غیرانتفاعی و پولهایی که گرفته میشود شورایی در مدارس غیردولتی با عنوان شورای نظارت بر عملکرد مدارس وجود دارد که این شورا نظارت بر مدارس غیردولتی دارد. ما در همین سال ٧ مدرسه متخلف را شناسایی کردیم و اجازه فعالیت به این مدارس را ندادیم. ما حتی مدارسی را داریم که لغو امتیاز شدند. مدارسی که یک، دو و سه سال خدماتشان را تعلیق کردیم. کاملاً بر نظارت مدارس غیردولتی جدی هستیم.
آقای وزیر در روزهایی که مدارس به خاطر کرونا تعطیل شدند شما اپلیکیشن شاد را برای آموزش مجازی به دانشآموزان معرفی کردید در همان روزها انتقادهایی به شبکه شاد شد که این شبکه در مناطق محروم کارایی ندارد حالا بعد از گذشت ٥ ماه شما اعلام کردید که سه میلیون دانشآموز عضو شبکه شاد نیستند. در سال تحصیلی جدید برای این دانشآموزان چه برنامهای دارید تا از چرخه آموزش خارج نشوند؟
ما با وضعیتی مواجه شدیم که یکباره مدارس تعطیل شدند و دانشآموزان امکان حضور در مدرسه را نداشتند. در آن شرایط چه باید میکردیم؟ هیچ راه حل جامعی وجود نداشت که بتوانیم همه دانشآموزان را بدون مشکل تحت آموزش قرار دهیم. اگر دانشآموزان میتوانستند به مدرسه بروند شاد مطرح نمیشد. وقتی نمیتوانند در کلاس حاضر باشند باید با روشهای دیگر آموزش را ادامه میدادیم. در فاصله یک ماه شبکه شاد طراحی شد و بیش از ١٤ میلیون نفر عضو شبکه شدند. این شبکه برای ادامه آموزش یک راه حل بود و البته ٦٥ تا ٧٠ درصد مسأله ما را حل میکرد. در اینجا لازم است بگویم که نه در ایران، بلکه در هیچ کشور دیگری راهحل یکسانی برای آموزش همگانی مجازی وجود ندارد که کل دانشآموزان را با آن بتوانیم پوشش دهیم. ایران هم که یک جغرافیای پهناوری دارد. بیش از ١١٠ هزار مدرسه داریم که در سراسر ایران پراکندهاند و هر کدام از این مدارس هم شرایط خاص خودشان را دارند ما از طریق شاد این امکان را فراهم کردیم که ارتباط بین معلمان با دانشآموزانشان برقرار شود. برای آن دسته از دانشآموزانی که دسترسی ندارند دو اقدام را انجام دادیم اول اینکه تعدادشان را کاهش دهیم. به چه طریق این تعداد کاهش پیدا میکند؟ از این طریق که ما در مناطق کمجمعیت کلاسها را به صورت حضوری برگزار میکنیم. ٣٥ درصد از مدارس ما زیر ٥٠ دانشآموز دارند. بنابراین تعداد دانشآموزانی که در یک کلاس هستند را میتوان با رعایت پروتکلها کنار هم قرار داد بنابراین در سال تحصیلی جدید کلاسهای کم جمعیت را تشکیل میدهیم . وقتی کلاسها حضوری باشد عملاً دانشآموزان از شبکه شاد بینیاز می شوند. از سوی دیگر با نهادهای حمایتی صحبت کردیم که برای دانشآموزان تبلت و یا گوشی تهیه کنند. در برخی از مناطقی که امکان برگزاری حضوری کلاسها وجود ندارد تبلت و گوشی ارائه میکنیم. علاوه بر این در مناطقی که اینترنت نباشد ما از طریق تولید بستههای آموزشی به صورت خودآموز آموزش را انجام میدهیم. از آموزش تلویزیونی کمک میگیریم از ١٥ شهریور همه دورههای تحصیلی از طریق تلویزیون پخش خواهد شد. به طریق مختلف تلاش میکنیم حتی یک دانشآموز از آموزش عقب نماند.
علیرغم تلاشهایی که آموزش و پرورش برای تحصیل دانشآموزان کرده اما زیرساختهای آموزش مجازی در سال تحصیلی گذشته فراهم نبود. امسال آیا مشکل زیرساختها حل شده است؟
مسأله، زیرساختهای فنی شبکه شاد بود که مسئولیتش برعهده ما است و سعی کردیم مشکلات را برطرف کنیم. خب در سال تحصیلی قبل ٤ خدمت روی شبکه شاد انجام میشد که برای سال تحصیلی جدید به ١١ خدمت رسیده است تا شروع سال تحصیلی این خدمات متنوع عرضه خواهد شد. مثلاً امکان حضور و غیاب، امکان تکلیف دادن و تکلیف گرفتن، امکان آزمون گرفتن، امکان ارتباط زنده دانشآموز با معلم و برعکس همه این خدمات برقرار خواهد شد. از نظر فنی شبکه شاد روز به روز و هفته به هفته کاملتر و کارآمدتر خواهد شد اما بخشی از آن مربوط میشود به بستر اینترنت کشور که وزارت ارتباطات تلاش بسیاری کرده است. تا الان طبق اعلام وزارت ارتباطات ٩٠ درصد مناطق روستایی ما دسترسی به شبکه ملی ارتباطات را دارند و برای بقیه هم اقدام خواهیم کرد البته خواستیم که سرعت اینترنت مورد نیاز و پهنای باند هم بیشتر شود.
در بحث دانشآموزی موضوع بسیار مهم افزایش آسیبهای اجتماعی در مدارس است. در طول سال تحصیلی خبرهای تلخی از دانشآموزان میشنویم؛ اینکه ناامیدی بین دانشآموزان هم افزایش پیدا کرده. آقای وزیر منتقدان میگویند پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس رها شده است وکسی هم جرأت ورود به این بحث را ندارد. بفرمایید مدیران شما در این بخش چه کارهایی انجام میدهند؟
به نکته بسیار مهمی اشاره کردید واقعیت آسیبهای اجتماعی واقعیت تلخی است که باید حتماً بررسی شود. آموزش و پرورش با کمک تعدادی از دستگاهها یک طرحی را به عنوان نظام مراقبت اجتماعی طراحی کرده است که در این طرح دانشآموزان را تحت غربالگری قرار میدهد. دانشآموزانی که در معرض آسیبها هستند شناسایی میشوند و به نهادهای امدادی معرفی می شوند اگر دانشآموزی در معرض اعتیاد باشد از طریق مجموعههای مسئول پیگیری میشود اگر نیاز به حمایتهای اجتماعی داشته باشد از طریق بهزیستی و کمیته امداد کارش پیگیری میشود. برنامه جدی ما در آموزش و پرورش اجرای نظام مراقبتهای اجتماعی است. البته این کار آغاز شده و به تدریج به همه مدارس میرسد. اصولاً امید به آینده مهمترین سرمایه جامعه است که برای تحرک و پویایی، جامعه به آن نیاز دارد و ما هم مسئولیت داریم که امید را در ذهن و فکر دانشآموزان تقویت کنیم و قطعاً برنامههای آموزشی و پرورشی و فرهنگی ما چنین مسئولیتی را دنبال میکند.
در رابطه با رتبهبندی، دولت اقداماتی را انجام داد اما همچنان معلمان انتظار دارند که این لایحه به مجلس برود آیا شما این لایحه را آماده کردید؟
ما لایحه رتبهبندی را برای معلمان اجرا کردیم و در قانون هم تأکید شده که دولت مکلف است نظام رتبهبندی را اجرا کند که این اقدام انجام شد باید بگویم که افزایش حقوق فرهنگیان شاید در ۱۰ سال اخیر بیسابقه بوده است البته نمیخواهم بگویم که این افزایشها خیلی زیاد بوده است چون شرایط تورمی است اما در مقایسه با گذشته اتفاقهای خوبی در ارتباط با حقوق فرهنگیان افتاده است و دولت کمکهای خیلی خوبی را به فرهنگیان کرده است البته برخی از نمایندگان مجلس هم متقاضی تدوین لایحهای جداگانه برای رتبهبندی هستند که پیگیری میشود اگر ما الزام قانونی داشته باشیم حتماً این کار را میکنیم.
در ارتباط با بحث فرهنگیان مسأله بیمه تسهیلاتی که شما ارائه میدهید بسیار مهم است. همانطور که میدانید معلمان مشکلات معیشتی بسیاری دارند درست است که افزایش حقوق داشتهاند اما با توجه به شرایط اقتصادی این افزایش چندان به چشم نمیآید شما تاکنون برای پرداخت تسهیلات به معلمان چه کردید؟
درباره بیمه تکمیلی درمان فرهنگیان یک اقدام مهم و چند تغییر جدی داشتیم مثلاً قبلاً زمانی که افراد هزینهای را میپرداختند برای گرفتن هزینهها زمان طولانی سپری می شد و ما این زمان را به کمتر از یک هفته کاهش دادیم و فکر میکنم هماکنون هزینهها را افراد به روز دریافت میکنند. نکته دوم این است که خدمات پزشکی را افزایش دادیم. تعداد مراکز ارائه خدمات را هم افزایش دادیم. برای تسهیلات مسکن هم گفتیم اگر هر فرهنگی خانه ندارد و قبلاً از تسهیلات مسکن استفاده نکرده میتواند متقاضی مسکن باشد. تاکنون ٣٢٠ هزار نفر ثبتنام کردند که از این تعداد ٧٥ هزار نفر توسط وزارت راه و شهرسازی تأیید شدند که از خدمات مسکن استفاده نکردند. درباره ساخت مسکن بگویم در مناطقی که زمین داریم خودمان زمین میدهیم و درجایی که زمین نداشته باشیم وزارت راه و شهرسازی زمین در اختیار ما میگذارد و سعی میکنیم زمین فرهنگیان رایگان باشد تا بتوانند خانههای ارزانتری را بسازند زمین حدود ٢٠ هزار نفر از متقاضان معلوم شده است و امیداوریم تا اسفند ماه به این افراد خانه بدهیم.
سال تحصیلی گذشته موضوع حذف مشاهیر و نویسندگان در کتاب ادبیات واکنش معلمان را به همراه داشته است و البته کتاب تاریخ هم با تغییرات بسیاری مواجه شد. شما وعده دادید به این موضوع رسیدگی کنید. بفرمایید در سال تحصیلی بعد آیا حذفیات وارد کتابهای درسی میشود؟
من بهطور کامل این موضوع را تکذیب میکنم چون هیچ حذفیاتی در کتابها انجام نشده است و عبارت حذف مشاهیر از کتابهای درسی واقعیت ندارد. ببینید ما قبلاً یک نظام جدید آموزشی داشتیم که الان این نظام تغییر کرده است و کتابها در این نظام تغییر پیدا کردهاند. در نظامی که دانشآموزان آموزش میبینند تدوین کتابها از اهداف مصوب تبعیت میکند و در اهداف مصوب مهم این است که محتوایی که تناسب دارد با آن هدف انتخاب شود این چنین نیست که یک نویسندهای یا یک شاعری یا یک قهرمانی از تاریخ و ادبیات حذف شود ممکن است از این درس حذف شود و در درس دیگر باشد. از این شعر حذف شود و در شعر دیگر باشد. اینها هیچ جهتگیری سیاسی ندارد البته این را هم بگویم این اتفاق در زمان من نیفتاده است بهطور کلی کتاب های درسی در طول این سالها تغییر کرده است.
آقای وزیر با توجه به اینکه امسال آموزش مجازی داریم شرایط ثبت نام اتباع در مدارس به چه صورت است؟ آماری دارید که چه تعداد از اتباع در سال تحصیلی جدید در مدارس ثبتنام کردهاند؟
هماکنون بیش از ٥٠٠ هزار نفر از اتباع کشورهای دیگر در مدارس کشور تحصیل میکنند و تمایز مهمش در این است که این دانشآموزان در کنار بچههای ایرانی تحصیل میکنند ما دانشآموزان اتباع را جدا نکردیم در برخی مدارس جنوبی تهران تعداد اتباع مدرسه بیشتر از دانشآموزان ایرانی بوده است. حتی یکی از مدارسی که خودم سر زدم مدیر مدرسه کارهای مهمی برای تغذیه رایگان آنها و کمکهای معیشتی به خانواده آنها میکرد. یعنی حضور در مدرسه تنها بستری برای آموزش نیست بلکه دانشآموزان اتباع کمک هایی هم دریافت میکنند. مدیران مدارس برای این دانشآموزان کفش و لباس تهیه میکنند و هر روز هم تغذیه میدهند. ما بدون هیچ محدودیتی امسال هم آموزش را در اختیار اتباع کشورهای دیگری که در ایران زندگی میکنند قرار میدهیم. شاید یکی از گلایههای ما این است که کمیساریای بینالمللی باید از این دانشآموزان حمایت کند برخی از کشورها تعداد کمی از این دانشآموزان را تحت پوشش قرار میدهند اما خدمات بهتری هم دریافت میکنند ما درخواستمان این است که حالا که وارد فضای مجازی شده ایم و آموزشها را مجازی ارائه میدهیم کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بیاید و برای همه این دانشآموزانی که مربوط به همه کشورها هستند تبلت مناسب تهیه کند ما حتی برای واردات اینها هم دچار مشکل هستیم متأسفانه نه تنها تحریم مسائل اقتصادی را در برگرفته بلکه بهداشت، سلامت و آموزش ما را هم تحت تأثیر قرار داده است. بنابراین ما این آموزش را به اتباع میدهیم و در هر شرایطی هم این آموزش ادامه دارد. اما وقتی که آموزش به سمت آموزشهای غیرحضوری میرود و موضوع دسترسی به تبلت مطرح میشود محرومترینها بیشتر آسیب میبینند و اینکه احتمالاً ترکتحصیل در این اقشار بیشتر است برای محافظت از تحصیل این دانشآموزان درخواست میکنم مجموعه سازمانهای بینالمللی کمک کنند.
ارسال نظر