نحوه مصرف ویتامین D برای مقابله با کرونا
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد نحوه مصرف ویتامین D گفت: وزارت بهداشت بر اساس بخشنامهها و پروتکلهایی که در شبکههای بهداشتی و درمانی در حال اجراست توصیه به مصرف یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه کرده است که برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال به مصرف هر دو ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D توصیه شده است.
دریافت کافی انواع ریزمغذیها مانند ویتامینها، املاح معدنی و دریافت کافی منابع پروتئینی به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند که هر چقدر تغذیه مناسبتر باشد مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا و عملکرد سیستم ایمنی بهتر خواهد بود.
وی افزود: برخی از ویتامینها که به طور طبیعی در منابع غذایی وجود دارد، مانند ویتامین c و A که در سبزیها و میوهها وجود دارند نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد بنابراین یکی از توصیهها، مصرف کافی سبزیها و میوههای تازه که با دقت شسته و ضدعفونی شده، است. همچنین منابع حاوی ویتامین C از انواع سبزیها نیز شامل انواع کلم، گل کلم، فلفلها، انواع میوهها به ویژه مرکبات است. همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاراتن که پیش ساز ویتامین A است عبارتند از انواع سبزیها و میوههای زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ که با مصرف روزانه سبزیها و میوههایی که به صورت تازه و خام خورده میشوند این ویتامینها برای بدن تامین میشود.
به گفته عبداللهی، همچنین املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و با مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی به صورت روزانه مانند حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشتها، نان و غلات سبوسدار که حاوی سلنیوم و ویتامین گروه B هستند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز در پاسخ به این سوال که مصرف خودسرانه ویتامینها میتواند دردسرساز باشد؟ بیان کرد: هیچ توصیهای برای مصرف مکمل نداریم، بنابراین مصرف خودسرانه مکمل، انواع قرص ویتامین C، ویتامین A و E و انواع مکملهایی که به صورت شیمیایی هستند هیچ توصیهای برای آن وجود ندارد و بهترین توصیه آن است که از طریق منابع غذایی و برنامه غذایی روزانه، یعنی همان سبزی و منابع پروتئینی، ویتامینها و املاح معدنی دریافت شود.
بنابر اظهارات عبداللهی، مصرف خودسرانه مکملها میتواند موجب اضافه دریافت و بروز علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد شود که این موضوع مسائل متعددی را نیز تولید میکند.
وی در ادامه در مورد نحوه مصرف ویتامین D نیز بیان کرد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D هستند، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامهها و پروتکلهایی که در شبکههای بهداشتی و درمانی در حال اجراست توصیه به مصرف یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه کرده است. این توصیه برای تامین ویتامین D وجود دارد و مطابق با بخشنامههای وزارت بهداشت همه گروههای سنی، ماهانه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D را باید مصرف کنند که این توصیه برای جمعیت ۱۲ سال به بالا است و برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال توصیه به مصرف هر دو ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D شده و برای کودکان زیر دو سال نیز مطابق بخشنامههای موجود قطره AD که روزانه ۲۵ قطره به کودکان زیر دو سال باید داده شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه درباره بیماران خاص نیز تصریح کرد: بیماران خاص حساس و آسیبپذیری بیشتری دارند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند، بنابراین توصیههای رعایت اصول بهداشت فردی باید با دقت انجام شود، همچنین به لحاظ تغذیهای نیز برخی گروهها مانند مادران باردار و سالمندان آسیبپذیرتر هستند که به اصطلاح گروههای آسیبپذیر تغذیهای هستند که باید در برنامه غذایی روزانهشان تعادل و تنوع غذایی رعایت شود و از همه گروههای غذایی اصلی مانند سبزیها، میوهها، منابع پروتئینی و... با رعایت تنوع و تعادل و باتوجه به بخشنامههایی که برای مکملیاری در گروه سالمندان (مکمل ویتامین D) و برای مادران باردار (مکملهایی که به صورت روتین تجویز میشده) در برنامه غذایی روزانهشان استفاده شود.
وی افزود: همچنین مصرف روزانه مکمل هزار واحدی ویتامین D برای زنان باردار تا انتهای بارداری توصیه میشود.
عبداللهی در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر افراد سوالی درخصوص تغذیه داشته باشند آیا وزارت بهداشت تمهیدات خاصی داشته است؟ اظهار کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت سامانه ۴۰۳۰ را راهاندازی کرده است که با گرفتن این شماره در قسمت پیشگیری از بیماری توصیههای تغذیهای وجود دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت سامانه پیگیری بیماری کرونا را راهاندازی کرده است و همه مردم باید وارد این سامانه شوند که دو الی سه سوال ساده وجود دارد و به این ترتیب موارد مشکوک شناسایی میشوند و اگر این علائم مشکوک و مثبت باشند از طریق نزدیکترین مرکز جامعه خدمات سلامت مورد پیگیری قرار میگیرند.
عبداللهی همچنین توصیه کرد که در این شرایط بحرانی و حساس بسیار مهم است که مردم در خانه بمانند و بیرون از خانه نیایند و برای اینکه دچار اضافه وزن و چاقی نشوند ضمن رعایت تنوع و تعادل برنامه غذایی روزانه، در خانه تحرک و فعالیت بدنی را بیشتر کنند. در حیاط یا آپارتمان راه بروند و فعالیتهای نشستنی را کاهش دهند و جنب و جوش داشته باشند. این فعالیت میتواند از طریق کار در خانه و راه رفتن باشد. همچنین افراد رژیم غذایی خود را رعایت کنند.
وی همچنین درباره نحوه کنترل اضافه وزن و چاقی نیز بیان کرد که مردم مصرف فستفودها را محدود کنند، فستفودها به دلیل بالا بودن کالری زیاد، بالا بودن چربی و نمک و سنگین بودن میتواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند. همچنین نوشابههای گازدار و شیرین را محدود کنند.
ارسال نظر