به گزارش پارس،   فارس  به نقل از پایگاه خبری « هیومنز آر فیری» نوشت:   موسسه فدرال سوئیس در زوریخ مطالعه تحقیقاتی را تحت عنوان « شبکه کنترل جهانی شرکت ها» منتشر کرد که ثابت می کرد کنسرسیوم کوچکی از شرکت ها به ویژه بانک ها، جهان را اداره می کنند.

بر اساس این گزارش، ۱۴۷ شرکتی که « نهاد عالی» را تشکیل می دهند، ۴۰ درصد ثروت جهان را تحت کنترل دارند که این اقتصاد واقعی است. این ابر شرکت ها در مرکز اقتصاد جهانی قرار دارند. از بانفوذترین بانک های حاضر در این شبکه می توان به بانک بارکلیز، گلدمن ساچس، جی پی مورگان چیس اند کو، یو بی اس، داچ بانک و مورگان استنلی اشاره کرد.

در این مطلب آمده: با این حال، از آنجائیکه ارتباط با این گروه های کنترل، از طریق شبکه های سراسر جهان صورت می گیرد، آنها عامل فروپاشی مالی جهانی نیز به شمار می آیند.   شواهد نشان می دهد بزرگترین شرکت های جهانی با سایر شرکت ها در ارتباط هستند و تصمیمات حرفه ای آنها همه بازارها در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، با توجه به مواردی که در این مطالعه ذکر شده، ردپای فروپاشی مالی ۲۰۰۸ به این شبکه ها می رسد. بر مبنای این تحلیل، به خاطر ارتباط نهادهای بانفوذ که شامل ۱۴۷ شرکت هستند، فجایع آینده نیز قابل پیش بینی است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده: این مطالعه تحقیقاتی نشان می دهد، سرمایه داری جهانی می تواند ابزار مناسبی برای باثبات سازی بازار باشد آنهم صرفا از طریق موافقت با کنترل این مجموعه به دست تکنوکرات ها. بر اساس این گزارش، سهامدارانی که از شرکت ها برای به کارگیری قدرت افسانه ای شان برای تغییر آگاهی اقتصادی استفاده می کنند، بیشتر این شرکت ها را هدایت می کنند. رفتار این سیستم، منعکس کننده مسیری است که موسسان این نهادهای عالی در پیش می گیرند.

بر اساس این گزارش، طبق مدارکی که در این مطالعه ارائه شده، اینکه بسیاری فکر می کنند یک طراح برای قدرت اقتصاد جهانی وجود دارد که باعث آسیب و فروپاشی مالی می شود، موضوعی علمی نیست.