۴ هزار خدمت پزشکی تعرفه ندارد
معاون برنامهریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: حدود ۴ هزار خدمت پزشکی داریم که برای آنها تعرفه شفافی مشخص نشده و این مسئله میتواند عامل اجحاف در حق کادر پزشکی و مردم باشد.
به گزارش پارس , محمد جهانگیری در گفت وگو با فارس به وظایف ستادی و راهبردی سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: سازمان نظام پزشکی در سنوات گذشته در بحث مطالبات پزشکان مانند امر تعرفه گذاری، پیگیری امور مالیاتی و تشریح خدمات پزشکی کارهای خوبی انجام داده به ویژه در موانع انتظامی و موضوع دادسراها امکاناتی ایجاد شده تا از حقوق جامعه صیانت کند.
وی با تأکید بر اینکه در معاونت برنامه ریزی با اصل کارمان فاصله زیادی در اجرا داشته ایم تصریح کرد: مطالعاتی روی سازمان های نظام پزشکی ۱۰ کشور دنیا انجام شده که نشان می دهد سازمان نظام پزشکی در این کشورها نقش محوری داشته و حضور این نهاد در مدیریت نظام سلامت به ویژه در ارائه خدمات از وزارت بهداشت این کشورها پررنگ تر بوده است.
به گفته جهانگیری در بسیاری از کشورها نظام پرداخت و تعرفه ها در بسیاری کشورها کاملاً توسط سازمان نظام پزشکی انجام می شود و توزیع درآمد به میزان زحمتی است که کشیده می شود.
وی با بیان اینکه معمولاً پیش نویس مطالبات در حوزه سلامت در سازمان های نظام پزشکی تدوین می شود، خاطرنشان کرد: اما متأسفانه این اتفاق در کشور ما نمی افتد. در سالهای گذشته نگاه راهبردی به نظام پزشکی نداشته ایم و اکنون به دنبال آن هستیم تا در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های کلان حوزه سلامت حضور داشته باشیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی شعار « بهره وری پایدار در جامعه پزشکی با محوریت ایمنی بیمار» را از اولویت های سازمان نظام پزشکی در دوره جدید عنوان کرد.
وی در مورد پیگیری جایگاه پزشکان عمومی به عنوان قشر عظیمی از جامعه پزشکی گفت: در بحث پزشک عمومی دچار عارضه ای شده ایم که ما را به چالش های فراوانی کشانده چرا که همیشه نگاه صنفی و گروهی را به نگاه ملی ترجیح داده ایم.
وی اضافه کرد: نباید فراموش کرد که زمانی می توانیم نظام پویا و اثربخش داشته باشیم که هرکس در جای خود قرار گیرد و کارها را درست تقسیم کنیم؛ اینکه هر کاری را به پزشکان عمومی بسپاریم یا فقط تخصص گرا باشیم هر کدام موازنه را بر هم می زند. باید پزشکان عمومی را طوری تربیت کنیم که برخی کارها مانند مدیریت پزشک خانواده را به درستی انجام دهند نه اینکه در کنار آن تخصص پزشک خانواده هم ایجاد کنیم.
وی واقعی شدن تعرفه خدمات سلامت را یکی دیگر از راهکارهای برون رفت از مشکلات در حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: در این راستا باید تأمین و تجمیع منابع به درستی دیده شود اما تا به حال این منبع درست دیده نشده، به عنوان مثال در سال اول تا سوم ۵درصد از حقوق و دستمزد تا ۵ برابر حداقل حقوق دستمزد در لایحه پیشنهادی دیده شده بود و بعد هم درصدی از هدفمندی یارانه ها را برای تأمین منابع در نظر گرفتند که محقق نشد.
وی گفت: در بخش تجمیع منابع گفته شد که صندوق های بیمه باید تجمیع شوند و در موضوع خرید خدمت و تعرفه ها عنوان شد که باید بسته تعهدی بیمه پایه را مشخص کند و بر اساس آن خرید خدمت در بخش دولتی و غیر دولتی داشته باشیم. اما مسئله اینجاست که دولت بر اساس جیب خودش تعرفه را تعریف می کند.
برای ۴ هزار خدمت پزشکی تعرفه شفاف نداریم
وی گفت: باید ارزش خدمات سلامت یک بازنگری اساسی شود. اکنون حدود ۴ هزار خدمت داریم که برای آنها تعرفه شفافی مشخص نشده و می تواند اجحاف در حق کادر پزشکی و مردم باشد.
جهانگیری در مورد پیگیری های سازمان نظام پزشکی برای احیای تعرفه واقعی گفت: در سال گذشته تعامل خوبی با وزارت بهداشت داشتیم و توانستیم قیمت هتلینگ را اصلاح کنیم. همچنین متدولوژی هزینه یابی بر مبنای فعالیت در شورای عالی بیمه پذیرفته شد که به عنوان مثال در دو بیمارستان عمومی و تک تخصصی اجرا شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا افزایش تعرفه همواره باید بر مبنای تورم باشد، گفت: تعرفه همواره در دنیا بر اساس فعالیت ها و ارائه خدمات تعیین می شود و افزایش تعرفه بر مبنای تورم، مبنای اصولی ندارد.
جهانگیری گفت: تورمی که در حوزه سلامت هست همیشه از تورم عمومی جامعه بالاتر است و این فاصله ها کم کم از ارائه کیفیت خدمات کاسته و به جایی می رسیم که بیمارستان های دولتی دچار ورشکستگی شده یا با ساختاری فرسوده به تکنولوژی قدیمی بازخواهند گشت.
جهانگیری به این نکته اشاره کرد که در حوزه اقتصاد سلامت، سیاست گذاری در دست وزارت بهداشت و پرداخت در دست وزارت رفاه است اما الان بیمه ها فقط ۲۰ درصد هزینه ها را پوشش می دهند و امیدواریم با جلساتی که آغاز کرده ایم این روند اصلاح شود.
۷۰ درصد جامعه پزشکی زیر تعرفه مصوب دستمزد می گیرند
وی در پاسخ به اینکه زیاده خواهی پزشکان چقدر در گرفتن زیرمیزی موثر است، گفت: ۷۰ درصد جامعه پزشکی زیر تعرفه مصوب می گیرند مخصوصاً در شهرستان ها که مردم توان پرداخت تعرفه واقعی را هم ندارند، ۲۵ درصد جامعه پزشکی مطابق تعرفه تعیین شده می گیرند ما ۹۵ درصد را فراموش کرده ایم و فقط ۵ درصد را می بینیم.
ارسال نظر