به گزارش پارس ، علیرضا مرادی بیستونی در گفت و گو با ایسنا، درباره مواد ۱۱۴ و ۱۱۵ برنامه چهارم توسعه، اظهار کرد: اگر موارد ذکر شده در مواد ۱۱۴ و ۱۱۵ برنامه چهارم توسعه به درستی اجرا شوند، بسیاری از مشکلات حوزه آثار تاریخی فرهنگی کشور نیز رفع خواهد شد.

وی افزود: یکی از اصلی ترین دغدغه های میراث فرهنگی، حفاظت، حراست و احیاء بافتهای تاریخی شهرهاست که برای انجام این مهم و بر اساس آنچه که در ماده ۱۱۵ برنامه چهارم توسعه آمده است، نیاز به همکاری و همراهی سازمانهای دیگر است.

مرادی بیستونی اظهارکرد: در این ماده قانونی آمده است که در شهرهای دارای بافت تاریخی ارزشمند تشکیلات شهرداری ها مورد تجدید نظر قرار می گیرد و به منظور انجام امور مربوط به حفاظت از بافت تاریخی این گونه شهرها، باید سازوکار مدیریتی مناسب در شهرداری های مذکور ایجاد شود.

معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه، یادآور شد: همچنین در بخشی دیگر از ماده ۱۱۵ برنامه چهارم توسعه آمده است که شوراهای شهر درصدی از درآمد شهرداری هر شهر را متناسب با نیاز بافتهای تاریخی آن شهر در اختیار مدیریت ذیربط در شهرداری قرار دهند تا با نظارت سازمان میراث فرهنگی در جهت مرمت بناها، مجموعه ها و بافتهای تاریخی همان محل به مصرف برسد.

وی خاطرنشان کرد: گرچه طی چند سال اخیر شهرداری کرمانشاه مشارکتهایی با میراث فرهنگی در این راستا داشته، اما برای حفاظت و احیای پهنه های تاریخی شهرمان نیازمند اجرای کامل و دقیق موارد قید شده در مواد ۱۱۴ و ۱۱۵ برنامه چهارم توسعه هستیم.

این مقام مسوول در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: استان کرمانشاه با دارا بودن بیش از ۴۰۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده که بیش از ۲۲۰۰ مورد آن ثبت ملی و یک موردش (بیستون) به ثبت میراث جهانی رسیده، یکی از مناطق تاریخی باستانی ایران محسوب می شود که این مهم نیازمند توجه بیش از پیش همه سازمانها و دستگاه های مرتبط است.

مرادی بیستونی تأکید کرد: تمام تلاش ما در مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه پیش از هر اقدامی حفاظت و حراست از این آثار ارزشمند تاریخی فرهنگی است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: با اجرای دقیق قانون برنامه چهارم توسعه، نگذاریم آثار تاریخیمان تخریب شوند.