به گزارش پارس ، این هنرمند نقاش درباره ی برپایی این نمایشگاه به ایسنا، گفت: موضوع نقاشی ها وقایع مذهبی و قیام عاشورا به سبک نقاشی های قهوه خانه ای است. با توجه به اینکه نقاشی قهوه خانه ای از سبک های سنتی هنر در ایران است من سعی کردم آن را با آموزه های مدرن هنر تلفیق کنم و کارهای جدیدی را در این حوزه ارائه کنم.

او افزود: مدت هاست که هنرمندان سعی می کنند سنت و مدرنیته را در هنر با یکیدیگر تلفیق کنند. من سعی کردم اساس کار و موتیف ها را به همان شکل سنتی نگه دارم و فلسفه های مدرن مانند شی شناسی و نمادگرایی را وارد کار کنم. کارهای این نمایشگاه پر از نمادهای به روز شده و دارای اعداد و ارقام هستند.

طالعی نیا درباره ی وضعیت نقاشی قهوه خانه ای در ایران اظهار کرد: این سبک از نقاشی در کشور ما در حالت کماست. حتی وارثان و فرزندان هنرمندانی که به این سبک کار می کردند به دلیل حمایت نشدن از سوی مسئولان آن را رها کردند. آن ها نمی توانستند از این راه ارتزاق کنند و مجبور شدند برای گذران زندگی خود به دنبال کار دیگری بروند.

او ادامه داد: حتی در دانشگاه ها هم به نقاشی قهوه خانه ای بی توجهی می شود و اساتید مدرن زده، سد راه گسترش و توجه به این سبک هستند. مقاومتی که در محیط های آموزشی نسبت به نقاشی قهوه خانه ای وجود دارد باعث شده که به جنبه ی هنری آن توجه نشود و صرفا به عنوان یکی از صنایع دستی به آن نگاه شود.

این نقاش همچنین عنوان کرد: تمام تلاش من این بود که این سبک را طوری به روز کنم که هم جنبه ی سنتی آن حفظ شود و هم به زبان مدرنیته بیان شود. در نمایشگاه، دو پرده ی عریض نقالی به طول سه متر و چهار تابلوی اقتباسی از آثار استاد قوللر آغاسی به نمایش گذاشته شده که فرم و موتیف های آن ها را به صورت قاجاری کار کرده ام.

مهدی طالعی نیا متولد ۱۳۵۲ در تهران و فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه هنر است. او از سال ۶۷ نقاشی رنگ روغن را آغاز و از سال ۷۵ به صورت علمی آن را دنبال کرده و از سال ۸۱ به صورت حرفه ای به سبک قهوه خانه ای روی آورده است.

نمایشگاه نقاشی های قهوه خانه ای مهدی طالعی نیا از ۱۶ تا ۲۵ آبان ماه از ساعت ۹ تا ۱۷ در موزه هنرهای زیبای مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد میزبان علاقه مندان به هنر سنتی ایران است.