سانسور یک واقعیت تلخ در رسانه ها
از سال ۸۰ تا کنون تنها یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودروی فرسوده در کل کشور از رده خارج شده است که در حد مطلوبی نیست.
به گزارش پارس به نقل از جام نیوز، معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه داده های مربوط به ریزگردها و آلودگی هوا سانسور می شود که این امر باعث بی اعتمادی مردم به سیستم های دولتی شده است.
سعید متصدی افزود: باید به اطلاع رسانی صحیح و شفاف و فرهنگسازی نیز توجه شود، چرا که در چند سال اخیر مشاهده می کنیم که مردم از وضعیت آلودگی هوا تنها یک اطلاع کلی داشته و باید تلاش کنیم فرهنگ صحیح توجه به رسانه ها در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برنامه کاهش آلودگی هوای شهر تهران در سال ۷۹ آغاز شده، افزود: این برنامه باید تا سال ۸۹ ادامه پیدا می کرد تا وضعیت هوای شهر تهران به استانداردهای لازم برسد اما از سال ۸۴ تا کنون این برنامه متوقف شده و حتی تا سال ۸۸ یک گزارش از برگزاری کمیته کاهش آلودگی هوا موجود نیست.
وی ادامه داد: در سال ۹۰ نیز که این کمیته مجددا برگزار شد و طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها مصوب شد، به جای برنامه ریزی استراتژیک، محورهایی بر اساس انجام برخی فعالیت های موردی مانند استانداردکردن خودروها در نظر گرفته شد.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر با اجرای برخی قسمت های طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها از نظر انتشار گازهای آلاینده به حد استاندارد رسیده ایم، افزود: این موفقیت نیز به دلیل انجام فعالیت های پایه ای و فراهم کردن زیرساخت ها مانند اصلاح سوخت، حذف سرب و ارتقای استاندارد خودروها به دست آمده است.
وی با بیان اینکه در زمینه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به موفقیت چندانی دست نیافته ایم، افزود: از سال ۸۰ تا کنون تنها یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودروی فرسوده در کل کشور از رده خارج شده است که در حد مطلوبی نیست.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همچنین در بحث ارتقای استاندارد سوخت می توان گفت که هنوز در سطح استاندارد یورو۲ هستیم و مقدمات یورو۳ و یورو۴ هنوز فراهم نشده است، در صورتی که برخی خودروهای ما مطابق با یورو۴ بوده و نیازمند سوخت استاندارد هستند.
متصدی اضافه کرد: در زمینه پایش آلودگی هوا نیز می توان گفت که تعداد ایستگاه های پایش آلودگی هوا به میزان لازم نبوده و تنها ۱۷ ایستگاه پایش آلودگی هوا در شهر تهران توسط سازمان حفاظت محیط زیست و ۲۰ ایستگاه نیز توسط شهرداری ایجاد شده است.
همچنین ۱۶۰ ایستگاه نیز در کل کشور نصب و راه اندازی شده است که باید افزایش یابد. وی عدم هماهنگی لازم میان دستگاه های اجرایی را یکی از چالش های کاهش آلودگی هوای شهر تهران دانست و افزود: باید یکپارچگی میان دستگاه های اجرایی کشور ایجاد شود تا بتوانیم این چالش را حل کنیم.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: علاوه بر آن در طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها توجهی به نقش مردم نشده است در صورتی که بدون مشارکت مردم به نتیجه مطلوب دست نخواهیم یافت. به گفته متصدی، عدم تامین اعتبارات و منابع مالی، عدم الزامات قانونی و تبعیت از برنامه های انفعالی، دیگر چالش های کنترل آلودگی هوای شهر تهران هستند.
وی با بیان اینکه برنامه ها نباید اتفاق محور باشند افزود: متاسفانه هر بار با آغاز زمستان و افزایش آلودگی هوای شهر تهران به فکر کنترل این معضل می افتیم در صورتی که اگر قالب برنامه ای داشته و آتی نگر باشیم و پیش از آغاز فصل سرما طرح های خود را آغاز کنیم، حتی زودتر از زمان بندی به نتیجه مطلوب دست خواهیم یافت.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: توسعه حمل و نقل عمومی، استفاده از انرژی های پاک و ارتقای استانداردهای سوخت خودرو می تواند به عنوان راهبرد اصلی کاهش آلودگی هوای کلان شهرها قرار گیرد. علاوه بر آن اصلاح قوانین و نگرش موثر در نقش مردم، تدوین ساز و کارهای اخذ عوارض و مالیات سبز، تعویض کاتالیست ها و کنترل منابع انتشار آلودگی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
هوشنگ خندان دل معاون وزیر کشور نیز در این جلسه حضور داشت و گفت: همه شهروندان توقع دارند که معضل آلودگی هوای شهر تهران سریعا حل شود و سازمان حفاظت محیط زیست باید به عنوان یک مدعی العموم با دادستان عمومی برای حل این مشکل اقدام کند. وی با بیان اینکه موضوع آلودگی هوا تنها منحصر به بحث حمل و نقل نمی شود افزود: باید سایر وجوه و منابع آلودگی هوا را نیز در نظر بگیریم.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: در جلسه امروز بیشتر بحث ها معطوف به شهر تهران شد و این در حالی است که امروز حداقل شش هفت شهر بزرگ دیگر کشور نیز با مسئله آلودگی هوا مواجه هستند. وی تصریح کرد: برنامه های کنترل آلودگی هوا تا زمانی خوب پیش می رفت، اما چند سالی است که نسبت به این موضوع کم توجهی شده و باید سرمایه گذاری های بیشتری برای حل این موضوع انجام شود.
ارسال نظر