به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر حمید میرزاده در حاشیه نشست مسئولان حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد و در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جداگانه آزمون های دانشگاه آزاد از سال آینده گفت: در هیئت رئیسه دانشگاه تصویب کردیم که تمامی آزمون های دانشگاه آزاد از سال آینده به صورت جداگانه از دیگر آزمون های سازمان سنجش برگزار شود.

وی افزود: برگزاری تجمیعی آزمون ها به نفع جوانان نیست چرا که در صورت برگزاری جداگانه آزمون ها دانشجویان دوبار فرصت خواهند داشت تا رشته های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی درباره زمان معرفی خود به عنوان گزینه ریاست دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر در حال تهیه برنامه ای از وضع موجود دانشگاه آزاد اسلامی هستم که باید آنرا به هیات امنای دانشگاه ارائه دهم. البته هیات امنای دانشگاه گفته اند که قطعا من را به عنوان رئیس دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی خواهند کرد.

میرزاده خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به دلیل تعیین تکلیف نشدن برخی از وزرا و کامل نبودن اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی منتظر تعیین تکلیف وزرا هستیم که هر دوی این مراحل در حال نهایی شدن است.

وی همچنین از توافق دانشگاه آزاد اسلامی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد یک پردیس مشترک علم و فناوری خبر داد و گفت: موافقت نامه این پردیس تا دو هفته آینده امضا خواهد شد و ایجاد این پردیس ها منحصر به تهران نیست.

سرپرست دانشگاه آزاد شرکت های دانش بنیان را تحقق شعار حماسه اقتصادی دانست و اظهار کرد: در زمینه این همکاری ها با سرپرست وزارت علوم نیز توافق هایی کرده بودیم که با توجه به معرفی نشدن وی به مجلس باید با دکتر فرجی دانا نیز مجددا صحبت ها را پیگیری کنیم.

میرزاده با بیان اینکه در حال حاضر بحث تبدیل علم به ثروت از سوی مقام معظم رهبری به عنوان یک شاخص مطرح شده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم مشارکت فعال در این زمینه داشته باشیم بهترین راه آن نیروهای علمی و توسعه پردیس های علوم و فناوری هستند.

سرپرست دانشگاه آزاد همچنین درباره تعطیل شدن ۷۰۰۰ رشته محل دانشگاه آزاد، گفت: دانشگاه آزاد به طور کلی ۱۹۰۰۰ رشته محل مجاز دارد که در سالهای اخیر تقاضا برای ۷۰۰۰ رشته محل وجود نداشته است بنابراین باید از این ظرفیت ها برای توسعه تحصیلات تکمیلی استفاده کنیم.

میرزاده افزود: در برخی از این رشته محل ها حتی کنکور را حذف کرده و شهریه را کاهش دادیم اما متقاضی همچنان وجود ندارد که بخشی از این موضوع به بحث ترکیب جمعیتی کشور و کاهش افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله برمی گردد و ملاحظه می شود که در حال حاضر متقاضی برای توسعه تحصیلات تکمیلی داریم، اما مجموعه دانشگاه های آزاد و دولتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر را نمی توانند جذب کنند. به همین سبب بسیاری از جوانان کشور برای تحصیل به خارج از کشور می روند و چون هزینه تحصیل در دانشگاه های اروپا و آمریکا گران است به ناچار به کشورهای همسایه می روند که از لحاظ آموزشی بسیار پایین تر از ایران هستند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه های دانشگاه آزاد برای بیمارستان های ضرر ده، گفت: به طور کلی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای دانشگاه آزاد اسلامی تهیه شده و دکتر لاریجانی این برنامه ها را ارائه داده است. اما ما حدود ۱۰ سال وقت می خواهیم که موقعیت قابل قبولی در ایران و منطقه در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم.