به گزارش پارس ، دکتر علی نیک فرجام در گفت وگو با ایسنا، گفت: پیش نویس سند ملی پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و بازتوانی مصرف الکل توسط وزارت بهداشت، تدوین و با کمک وزارت کشور و دیگر سازمان ها نهایی و در شورای اجتماعی وزارت کشور مصوب و نهایتا توسط وزیر کشور به تمام دستگاه های عضو ابلاغ شد.

وی گفت: در این سند حدود ۳۰ اقدام پیشگیرانه، درمان و بازتوانی پیش بینی شده است و متولی هر کدام از این وظایف مشخص شده است. این سند یک برنامه پنج ساله است که تمام اقدامات مربوط این امر برای مدت پنج سال مورد توجه قرار گرفته است.

نیک فرجام به اقدامات پیشگیرانه پیش بینی شده در سند ملی پیشگیری، درمان و کاهش آسیب مصرف الکل اشاره کرد و گفت: این اقدامات پیشگیرانه در زمینه آگاه سازی جامعه است. به این منظور پکیج ها و متون های آموزشی تهیه و توزیع می شوند. رسانه ها نیز وظیفه دارند که به این امر ورود کنند.

وی به طرح سنجش سلامت رانندگان که پیش از این نیز از سوی نیروی انتظامی اجرا می شد، اشاره کرد و گفت: بر اساس این سند، طرح سنجش سلامت رانندگان ادامه خواهد داشت. به این ترتیب با همکاری نیروی انتظامی برای افراد دارای رفتارهای پرخطر رانندگی اقدامات و آموزش های لازم انجام می شود.

نیک فرجام همچنین افزود: بر اساس سند ملی پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و بازتوانی مصرف الکل، پکیج هایی برای اجرا در تیم پزشک خانواده نیز تدوین خواهد شد. به این ترتیب این پکیج ها به خانواده ها ارائه می شود تا اطلاع و آگاهی آنها در این زمینه افزایش یابد. همچنین در مورد گروه های پرخطر مانند گروه نوجوانان و جوانان اقدامات بسیار خوبی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در این سند بر تدوین منشور دینی بر مبنای اعتقادات مردمی تاکید شده است.

وی همچنین در زمینه مداخلات درمانی در نظر گرفته شده در سند پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و بازتوانی سوء مصرف الکل نیز گفت: در این زمینه نیز بحث تدوین پروتکل و گایدلاین های درمان مطرح است که متولی آن نیز وزارت بهداشت است. این امر در حال نهایی شدن است که پس از آن می توان مراکز سرپایی ترک الکل را که توسط پخش دولتی و خصوصی قابل انجام است، راه اندازی کرد. همچنین دوره های آموزشی برای بخش خصوصی پیش بینی شده است. در مرحله اول این مراکز باید به صورت اجرای آزمایشی راه اندازی شوند که بی تردید این امر ابتدا از بخش دولتی آغاز خواهد شد و پس از مشخص شدن نتایج این اجرای آزمایشی و رفع مشکلات احتمالی، مراکز خصوصی نیز با مجوز وزارت بهداشت می توانند در این زمینه فعالیت کنند.