معاون درمان سازمان تأمیناجتماعی:
هنوز کمبود دارویی وجود دارد

معاون درمان سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اینکه هنوز کمبود دارویی وجود دارد، از پزشکانی که با بیمهها قرار داد منعقد نکرده و داروهای آمریکایی تجویز میکنند انتقاد کرد و گفت: صددرصد داروهای تولید داخل را پوشش رایگان میدهیم.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، هدایت الله ادیب نیا معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه از بودجه درمان برای خرید خدمت در سال جاری که مبلغ بالغ بر ۴ هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان است نزدیک به ۲۸ درصد یعنی ۱۲۰۰ میلیارد تومان فقط برای دارو اختصاص یافته که ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان برای نسخ سرپایی و ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد تومان برای داروهای بستری است.
وی افزود: داروهای گرانقیمت شامل بیماری های سرطان، خاص و بیماری های مزمن است که در پرتابل داروخانه ها و سازمان تامین اجتماعی ثبت شده است و ۴۸ درصد هزینه های سازمان تامین اجتماعی نیز صرف دارو می شود. با توجه به اینکه تامین اجتماعی ۳۷ میلیون نفر را به طور مستقیم تحت پوشش قرار داده است. بنابراین سازمان تلاش می کند برای کاهش درد بیماران هزینه های دارویی آنان را تامین کند. در سنوات گذشته چنین مشکلی وجود نداشت ولی پس از تغییر نرخ ارز چون بودجه تامین اجتماعی نیز تصویب و بسته شده بود در تفاهم نامه ای بین وزرای تعاون و بهداشت تلاش کردیم تا هزینه های دارویی را کم کنیم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این پرسش چرا این جبران هزینه های دارویی با تاخیر صورت پذیرفت، گفت: به هر حال این کار پس از تعیین وزرای جدید صورت پذیرفت. البته در دولت گذشته نیز چنین تفاهم نامه ای داشتیم ولی اجرایی نشد ولی در دولت تدبیر و امید با روی کار آمدن وزرای جدید بلافاصله وزارت بهداشت لیست داروها را اعلام کرد و ما نیز به داروخانه ها این اختیار را دادیم تا کمتر از ۱۵ روز مشکلات دارویی مردم حل شود. براین اساس در روز شنبه ۲۷ مهر نیز با حضور رئیس سازمان تامین اجتماعی و مسئولان درمان تامین اجتماعی تهران از داروخانه ۱۳ آبان یکی از مهمترین داروخانه ها
بازدید به عمل آوردیم؛ البته برخی داروها هنوز در لیست قرار نگرفته است که انشاءالله این روند اصلاح شود.
ادیب نیا با اشاره به اینکه هنوز کمبودهای دارویی وجود دارد، عنوان کرد: ولی قدم های خوبی برداشته شده است. سازمان تامین اجتماعی نیز حمایت خود را بیشتر از تولید داروهای داخلی متمرکز کرده است ولی داروهایی هم که خارجی هستند و مشابه ایرانی آن تولید نمی شود مثلاً برای داروهای بیماران ام اس این پوشش را انجام می دهیم. به طوری که قیمت داخلی آن را می پردازیم و ما به التفاوت آن را باید بیمار بپردازد ولی سهم بیمه را نیز وزارت بهداشت تعیین می کند و سعی ما این است که مشکل دارویی را مدیریت کنیم تا رضایتمندی ایجاد شود و در این ۲۰ روز نیز قدم های خوبی برداشته شد.
وی که در برنامه گفتگوی ویژه خبری حضور یافته بود، ادامه داد: رسالت سازمان تامین اجتماعی این است که با تامین هزینه های داروهای گران اقدامی کنیم تا زندگی افراد از بین نرود، قبل از نوسانات ارز نیز پیشنهادی به شورای عالی بیمه فرستاده بودیم تا پوشش داروهای ارزان را کمتر کنیم و بیشترین تمرکز خود را معطوف پوشش داروهای گرانقیمت انجام دهیم.
ادیب نیا در پاسخ به سئوال محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسوین بهداشت و درمان مجلس درباره اعتماد به پزشکان عنوان کرد: مسلماً اعتماد به جامعه پزشکی وجود دارد منتهی سازمان های بیمه گر براساس منابع مالی خود حرکت می کنند. در دوره آقای هاشمی وزیر بهداشت کنونی حرکت های خوبی به خصوص در بحث راهنماهای بالینی صورت پذیرفته است تا پزشکان آگاه باشند تا برای تجویز دارو چگونه اقدام کنند. البته یک تعداد از پزشکان هستند که با بیمه ها قرارداد منعقد نمی کنند و این باعث می شود که مثلاً پزشک به سمت تجویز داروی آمریکایی سوق پیدا کند.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: صددرصد داروهای تولید داخل را پوشش رایگان می دهیم و داروهای خارجی که مشابه ایرانی ندارد را نیز به همین صورت پوشش خواهیم داد.
مسئولان داروی ایرانی مصرف کنند
محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در تماس تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید کارهای خوبی انجام شده ولی سازمان تامین اجتماعی و وزارت بهداشت باید آگاه باشد که خیلی کار باقیمانده است. مثلاً تامین اجتماعی که عنوان می کند داروها را پوشش رایگان کرده است باید معلوم شود که آیا داروهای بیماران صعب العلاج را نیز رایگان کرده است یا خیر؟ و آیا انتظارات بیماران برآورده شده است. چون امروز کمتر از ۵۰ درصد این داروها در لیست بیمه ها قرار دارند.
وی افزود: البته سازمان تامین اجتماعی به سمت پوشش داروهای بیماران پیش رفته ولی بیمه های خدمات درمانی، جانبازان و نیروهای مسلح هنوز این پوشش را نپذیرفته اند و ۴ تا ۶ ماه هزینه های داروخانه ها را نپرداخته اند.
سخنگوی کمسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از روند پیش روی تجویز داروهای خارجی و داخلی خاطرنشان کرد: باید معلوم شود که به هر حال به پزشکان اعتماد داریم یا خیر و مسئولان باید پاسخ دهند که آیا از داروهای ساخت داخل مصرف می کنند؟
ارسال نظر