دندان قروچه چیست؟
متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: مشکلات روحی و روانی در کودکان ۳ سال به بالا میتواند باعث دندان قروچه شود که در دراز مدت باعث از بین رفتن مینای دندان و حساس شدن دندان میشود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، احمد جعفری اعلام داشت، دندان قروچه به حالتی اطلاق می شود که فرد دندان های خود را روی هم فشار بدهد و بلزاند که می تواند هم در خواب و هم در بیداری اتفاق بیفتد که در خواب شایع تر است.
متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: این حالت در کودکان ۳ سال به بالا دیده می شود که علت اصلی آن وجود مشکلات روحی -روانی است که کودک در طول روز با آن همراه بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: البته برخی از بیماری ها همچون بیماری های انگلی و گوارشی نیز می تواند در ایجاد دندان قروچه نقش داشته باشد.
جعفری ادامه داد: دندان قروچه در دراز مدت می تواند باعث از بین رفتن مینای دندان و حساس شدن دندان شود.
متخصص دندانپزشکی کودکان تصریح کرد: به منظور جلوگیری از بروز دندان قروچه ابتدا باید به سراغ مشکلاتی رفت که در محیط خانه و خانواده وجود دارد و آنها را برطرف کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: به عنوان مثال در خیلی از موارد دیده شده است که مادر کودک را در حالت خواب رها کرده و سر کار می رود و وقتی کودک بیدار می شود مادر خود را نمی بیند.
جعفری افزود: در این صورت کودک مشکل روحی خود را به صورت دندان قروچه بروز می دهد پس بهتر است لااقل مادران جایگزینی برای خود در خانه بگذارد تا هنگامی که کودک بیدار شد یک دفعه احساس خلأ، تنهایی و ترس نداشته باشد و این حالت را به صورت داند قروچه بروز ندهد.
متخصص دندانپزشکی کودکان به دنیا آمدن کودک دوم و توجه ناخودآگاه خانواده به فرزند دوم از عوامل ایجاد دندان قروچه در کودک دانست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشکلات گوارشی را از جمله عواملی دانست که به میزان کمتری در بروز دندان قروچه نقش دارند.
جعفری در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر راه های جلوگیری از ابتلای کودک به دندان قروچه، گفت: در وهله اول برطرف کردن علت ایجاد کننده می تواند مؤثر باشد، اما اگر علل ایجادکننده متوقف یا کاهش داده باشد، و دندان قروچه به صورت عادت باشد استفاده از محافظ دندان توصیه می شود.
متخصص دندانپزشکی کودکان افزود: تا وقتی که کودک دندان دائمی در نیاورده است، نیازی به محافظ دندانی نیست چرا که دندان شیری می افتد و از طرفی چون سن کودک کم است، گذاشتن محافظ دندانی راحت نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: البته نباید استفاده از محافظ دندانی جایگزین برطرف کردن علل بوجود آمدن دندان قروچه شود.
جعفری تصریح کرد: اگر دندان دائمی رویش پیدا کند و دندان های بالا و پائین در داخل همدیگر جفت شوند، خودشان می توانند نوعی محافظ دندانی محسوب شوند و از دندان قروچه جلوگیری کنند.
ارسال نظر