اژهای: خاوری با حکم مأموریت دولتی از کشور خارج شد
سخنگوی قوهقضاییه گفت: در آن زمان هنوز ابعاد مسئله به طور کامل روشن نبود و دولت به خاوری ماموریت داد و وی با حکم ماموریت از کشور خارج شد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، پنجاه وسومین نشست خبری حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه از دقایقی پیش با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف کشور آغاز شد.
در این نشست که برخلاف ۵۲ نشست قبلی، ۴۵ دقیقه زودتر آغاز شده است، محسنی اژه ای به مدت ۹۰ دقیقه پاسخگوی رسانه ها خواهد بود.
محسنی اژه ای امروز در ابتدای این نشست، اظهار داشت: آرامش در هر جامعه ای اعم از کوچک و بزرگ ارزش بالایی دارد و اگر در هر مجموعه ای آرامش نباشد کارها به درستی انجام نمی شود.
وی افزود: به طور طبیعی مردم، دستگاه های نظارتی بویژه مطبوعات در جهت رشد و آگاهی مردم و منعکس کردن نقاط ضعف برای رفع آنها اقداماتی را انجام می دهند که این کار لازم است. اما در برخی مواقع حرف های بی پایه و تحقیق نشده یا به اصطلاح شایعه در جامعه پراکنده می شود.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه این قبیل صحبت ها منافعی برای کشور و مردم به همراه ندارد بلکه برای آنها مضراتی نیز دارد گفت: باید بدانیم که شایع پراکنی و منعکس کردن حرف های بی پایه و اساس حسن نیست بلکه قبح است.
وی ادامه داد: طی روزهای اخیر برخی از شایعات در سطح جامعه پراکنده شد مثلا نامی از افراد دولت یازدهم منتشر شد که با مشخصات و تصویر آنها از ناحیه خود آنها مطالبی در فیس بوک منتشر شد که این موضوع توسط این افراد تکذیب شد، وقتی تیم اطلاعاتی ماجرا را پیگیری کرد مشخص شد که یک فرد این کار متقلبانه انجام می داده که اکنون این فرد بازداشت شده و در زندان است.
دادستان کل کشور بیان کرد: در طی روزهای اخیر شاهد منتشر شدن پیامکی میان افراد جامعه بودیم که از خطرناک بودن یک قرص خبر می داد وقتی موضوع را پیگیری کردیم مشخص شد که یک فرد این SMS را به تعداد کثیری میان افراد جامعه منتشر کرده است و باعث ایجاد التهاب در فضای جامعه شده است که هم اکنون فرد را بازداشت کرده ایم.
غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور در ادامه این نشست اظهار داشت: برخی کلاهبرداری ها در صورتی رخ می دهد که افراد آگاهانه اقدام به این کار می کنند که این نوع کلاهبرداری ها در جامعه پیچیده است و همچنین بار مسولیت قوه قضائیه و نیروی انتظامی را زیاد و سنگین می کند البته بنده در تمام جلسات در خصوص کلاه برداری توضیح دادم و اینجا می گویم در این کلاهبرداری برخی از افراد به دلیل اینکه عالمانه اقدام به کاری می کنند شریک جرم هستند.
وی در ادامه گفت: تعدادی از پرونده های ما به این شکل است که دردسرساز شده است. و باعث می شود که خدمت رسانی و کار خوب از سوی بخش خصوصی و دولتی زیر سوال برود و مردم در این خصوص ندانند که به چه کسی اعتماد کنند.
محسنی اژه ای بیان کرد: برخی افراد می آیند شرکتی باز می کنند و مطرح می کنند که تحت عناوین مختلف می توانند وام بگیرند و با افراد صاحب سند صحبت کرده و به آن می گویند که می توانند وام بگیرند و آن فرد شریک آنها شود. در واقع در اولین مراحل نمی گویند که باید سند به نام آنها شود بلکه می گویند سند وثیقه بانک می شود و در مرحله سوم و چهارم به شکلی مطرح می کنند که گویی صاحب سند باید سند را به نام آن شخص کند. که این خود یک کلاهبرداری محسوب می شود.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه افزود: مشکل جدی از اینجا شروع می شود که فرد مطرح می کند که سند باید به نام او باشد تا بتواندن وام بگیرد؛ در برخی مواقع فرد وام را گرفته قسط هم داده و سند ضبط نشده ولی به نام دیگری است و در برخی اوقات نیز شخصی سند را به نام خود می کند ولی قسط وام را نمی دهد و آن شخصی که فریب خورده و سند را به نام آن شخص دیگری کرده، گیر می افتد و دستش بند می شود. در اینجا هم سند رفته و هم قسط وام پرداخت نشده است.
توصیه به سازمان ثبت اسناد درباره فعالیت شرکت های صوری
محسنی اژه ای بیان کرد: با شرکت هایی به این شکل و مشابه آن به طور جدی برخورد می کنیم و از سازمان ثبت و دیگر دستگاه ها خواسته ایم که اگر چنین اتفاقی افتاد چشم خود را باز کرده و با آنها برخورد جدی کنند. همچنین مردم باید در این زمینه توجه بسیاری داشته باشند تا گرفتار چنین کلاهبرداری نشود.
محسنی اژه ای ادامه داد: چندی پیش در خصوص قضات خبری مطرح شد که از کار خود منفصل شدند که در اینجا باید گفت دستگاه قضا با اهتمام بیشتر باید با چنین تخلفاتی برخورد کند و اگر در داخل دستگاه متخلف بود با آن برخورد و اگر کسی به نام دستگاه قضا تخلفی را انجام داد، با او نیز برخورد شود که در حال حاضر اکثر تخلفات از سوی افرادی است که به نام دستگاه قضا تخلف می کنند که در این زمینه مردم باید توجه بیشتری داشته و اگر احیانا مصداقی در این زمینه که می دانم کم است در دستگاه قضا صورت گرفت، باید با آن برخورد شود.
برخورد با قضات و وکلای متخلف باید شدیدتر باشد
وی ادامه داد: این عیب دستگاه قضا نیست بلکه حسن است که فردی در مجموعه لغزش پیدا کند، آن مجموعه را از تخلف پاک کنیم. همچنین برخی وکلا نیز متخلف هستند چرا نباید با وکلا و قضات متخلف برخورد شود؟
دادستان کل کشور در ادامه اظهار داشت: این افراد مذکور قانون دان هستند و راه و چم و خم قضیه را بلد هستند بنابراین باید با آنها شدیدا برخورد و نباید در خصوص برخورد، اغماض کنیم.
وی ادامه داد: کانون وکلا از شماره تلفن و نام خود حفاظت کند تا چنین افرادی از نام آنها استفاده نکنند. همچنین مردم کسانی که خود را وکیل معرفی می کنند و از این نام سوءاستفاده می کنند، در مسائل خصوصی آنها را راه ندهند چرا که این امر ضررهای بسیاری به دنبال دارد ما نیز در این زمینه وظیفه خود را انجام می دهیم و می خواهیم که قضات و وکلا توجه بیشتری داشته باشند و مردم وکلا و قضات خود را بشناسند.
برای موضوع تبانی در فوتبال پرونده قضایی تشکیل نشده است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آقای رئیسی اطلاع رسانی در مورد پرونده فساد در فوتبال و ورود دستگاه قضا به این موضوع را برعهده شما اعلام کرده اند گفت: بنده پرونده را پیگیری کرده ام، اگر فردی به صورت موردی از فردی شکایت کرده باشد پیگیری می شود و بنده پیگیر این موضوع بودم که بدانم آیا شکایتی شده یا خیر و از دادستانی در این مورد سوال کردم که اطلاعی نداشتند. برای این کار پرونده برای تعقیب قضایی نیامده است.
فتنه گران داخلی اگر توبه نکنند، اتفاق خاصی در پرونده شان نمی افتد
دادستان کل کشور در پاسخ به این پرسش که در خصوص پرونده کروبی، موسوی و رهنورد آیا قوه قضائیه مسئولیتی دارد یا خیر عنوان کرد: در جریان فتنه ۸۸ ظلم بزرگی نسبت به مردم روا شد و افرادی در این زمینه دخالت داشتند که برخی از آنها به خارج از کشور رفته اند و آنهایی که در مظان اتهام هستند تحت تعقیب هستند. افرادی نیز که در داخل کشور هستند اگر توبه نکرده و این موضوع را جبران نکنند هیچ اتفاق خاصی نمی افتد، تا جاییکه بنده در جریان هستم در این خصوص پرونده ای ارائه نشده است.
وی در خصوص پرونده ایران زمین و ورود دادستانی به آن گفت: در این رابطه ۱۳ نفر شکایت کرده اند و پرونده تشکیل شده است که هم اکنون در حال تحقیق و پیگیری این موضوع هستیم.
محسنی اژه ای در رابطه با ماجرای دادگاه احمدی نژاد عنوان کرد: طبق قانون اگر کسی اتهامی داشته باشد و اتهامات دیگر نیز در رابطه با وی مطرح شود در یک دادگاه به این موضوع رسیدگی می شود در این زمینه هم اکنون پرونده در دادگاه سابق است و رسیدگی به هر دو موضوع در صلاحیت دادگاه عمومی است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که برخی رسانه ها مطرح کرده اند که یکی از سردمداران رده بالای دولت گذشته به همراه فرزندش بازداشت شده است آیا شما می دانید این فرد کیست، عنوان کرد: بنده خبر ندارم که این فرد کیست. پیامک این خبر روز گذشته به دست من رسید و هرچه پیگیری کردم نتوانستم چیزی پیدا کنم که آیا این فرد در تهران بوده یا شهرستان و اینکه چه کسی است.
رسیدگی به کلاهبرداری برخی اپراتورهای تلفن همراه
وی در خصوص کلاهبرداری برخی از اپراتورهای تلفن همراه اول و ارائه برخی از امکانات با قیمت بالا به مخاطبان افزود: اگر اتهامات ثابت شود این موضوع پیگیری می شود. باید بدانیم اگر هر فردی ظلمی را انجام دهد مرجع رسیدگی به آن دادگستری است. بنابراین در این زمینه اگر شکایات مستند باشد به آن رسیدگی خواهیم کرد.
یقه سفیدها خود را مصون می دانند
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به صحبت آقای سراج در تلویزیون مبنی بر یقه سفیدها، می خواهم بدانم یقه سفیدها چه کسانی هستند و چرا معرفی نمی شوند همچینین ایشان در خصوص فشار بر روی قوه قضائیه صحبت کردند که می خواهم بدانم این فشار از چه ناحیه است اظهار داشت: اینکه یقه سفیدها چه کسانی هستند موضوع تاریخی است در واقع آنها خود را از مصونیت بدور داشته و در پست و جایگاه ویژه خود را می دانند.
وی ادامه داد: خواهران و برادران اینکه شایعه ای را بلافاصله مطرح کنند، ما باید خود را جای مردم قرار دهیم و شایعه بلافاصله مطرح نشود چرا که اگر در خصوص خود شما شایعه ای مطرح شود می گویید راضی نیستید و باید ثابت شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اکنون قانون داریم تا پرونده قطعی نشود نمی توانیم در آن خصوص موضوع و مطلبی را مطرح کنیم. در فساد ۳ هزار میلیاردی شخص معاون وزیر مطرح شد ولی چون پرونده اثبات نشد به عنوان مجرم شناخته نشد و تنها بازداشت شده بود و قرارها تمدید شد و جزای نقدی صورت گرفت در خصوص آن صحبتی به میان نیامد.
دادستان کل کشور گفت: اثبات برخی پرونده ها بسیار سخت است به طور مثال فیلم جومونگ که ببینید در آن فردی حاضر نمی شود عطش قدرت خود را از دست بدهد و کاری نمی کند که راحت خیانت و مشکل او را امپراتور بفهمد بنابر این این موضوع و اثبات عطش قدرت آن کار سختی است. به این شکل که برخی کارها ممکن است صورت بگیرد ولی اثباتش سخت است.
وی ادامه داد: برخی کارها صورت می گیرد و اثبات می شود و قوه قضائیه به دنبال آن می رود و مجازات برای آن در نظر گرفته می شود که این امر مشخص است. اگر چیزی مطرح شود و ثابت شود قوه قضائیه به دنبال آن خواهد رفت ولی برخی رده ها اثباتش آسان نیست. برخی فشارها فشارهای سیاسی نیست بلکه پشت سر قضیه آشکار نبوده که باید مورد بررسی قرار گیرد.
محسنی اژه ای در پاسخ به این پرسش که در مصاحبه ای از آقای جهرمی پرسیده شده که چرا خاوری به راحتی از ایران فرار کرده که وی در پاسخ گفته این سوال را از محسنی اژه ای بپرسید نظرتان در این خصوص چیست، گفت: این موضوع را باید به زمانی برد که این اتفاق رخ داده است. آن زمان شاید تعداد قابل توجهی از افراد در مظان اتهام نبودند. در آن مقطع زمانی که این ماجرا مطرح شد در واحد قضایی در خوزستان مورد پیگیری بود.
خاوری با حکم مأموریت دولتی از کشور خارج شد
وی افزود: در آن زمان هنوز ابعاد مسئله به طور کامل روشن نبود و دولت به خاوری ماموریت داد و وی با حکم ماموریت از کشور خارج شد. بنابراین باید مسائل آن زمان را در بررسی این موضوع لحاظ کنیم، در آن زمان برخی از مدیران عامل بانک ها حضور داشتند که حتی اتهاماتشان از خاوری سنگین تر بود. بعدها پرونده جلوتر بود و بنده ناظر آن شدم. بنابراین با توجه به حجم کار اعلام کردم که پرونده باید برای رسیدگی بیشتر به تهران بیاید. بعد از آن بود که ۱۰۰ نفر ممنوع الخروج شدند که قطعا نمی توانستیم روز اول تمام آنها را ممنوع الخروج کنیم اما باید بدانیم بسیاری از این افرادی که ممنوع الخروج شده بودند بعد از رسیدگی بیشتر ممنوعیت آنها رفع شد.
مهدی هاشمی از نظر دادسرا متهم و مجرم است/اظهارنظر خانواده او طبیعی است
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره اظهارنظر اخیر فائزه هاشمی که اتهامات منتسب به بردارش را بی اساس خوانده و بازگشت پرونده را از سوی قاضی به دلیل مستند نبودن اتهامات دانسته بود گفت: طبیعی است افراد متهم و خانواده آنها ادعا می کنند که مجرم نیستند. ولی اتهامات مهدی هاشمی در اینجا و رسانه ها هر چند مطرح شده و کیفرخواست وی ارائه شده و این به معنی آن است که مهدی هاشمی از نگاه مقام قضایی دادسرا متهم و مجرم است و اتهام و جرم وی از نظر بازپرس محرز و قرار مجرمیت برای او صادر شده است.
وی ادامه داد: دادگاه نواقصی را در مورد این پرونده مطرح کرده و شعبه مجددا برای رفع نقص تلاش می کند.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: این روال غیرمنطقی نیست و پرونده هایی از این قبیل که به دلیل نقص طولانی شده اند وجود دارند و از قضا از بازپرس پرونده ایشان جویا شدم و وی اعلام کرده که دیروز مهدی هاشمی دعوت شدند تا در یک جلسه مفصل تحقیقات از ایشان به عمل آمده و این تحقیقات کماکان ادامه دارد و من تنها می توانم ادعا کنم کیفر خاص به دادگاه رفته و به دلیل نواقص موجود در پرونده تحقیقات کماکان ادامه دارد و به لحاظ پیچیدگی این پرونده رسیدگی به آن بیش از حد متعارف طول کشیده است.
وی در پاسخ به خبرنگار دیگری در ارتباط با ادعای آقای جهرمی که اعلام کردند اتهامی نداشتند و خود این پرونده اختلاس را کشف کردند گفت: همانطور که قبلا اشاره کردم هیچ کس ادعا نمی کند که گناهکارم ولی امیدوارم در مورد پرونده ایشان به زودی دادگاهی تشکیل شود و انشاءالله این روال چندان طولانی نمی شود.
اژه ای در رابطه با حبس دو محیط بان و اتهام به قتل آنها اظهار بی اطلاعی کرد و در مورد کلیات بررسی پرونده های متهم به قتل گفت: اثبات قتل در برخی موارد چندان ساده نیست بلکه عمد و یا غیرعمد بودن آن و همچنین مکان وقوع جرم ممکن است زمانی رسیدگی به آن طولانی شود و در برخی موارد ممکن است به قتل عمد و یا غیرعمد از طریق علم قاضی اثبات شود. ولی گاها متعارف بودن علم قاضی باعث اعتراض هایی می شود که پرونده به شعبه ای هم عرض شعبه قبل واگذار می شود و در صورت اعلام حکم قبلی پرونده به دیوان رفته و این مسئله باعث طولانی شدن روند بررسی می شود.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در بخش دیگری ازسخنانش در پاسخ به پرسش خبرنگاری که عنوان کرد: گمانه زنی های در مورد عفو سران فتنه به مناسبت اعیاد پیش رو از برخی رسانه ها صورت گرفته، تاکید کرد این گمانه زنی ها صحیح نیست و اتفاق خاصی در مورد پرونده سران فتنه نیفتاده است و چون اخیرا متهمین امنیتی از سوی قوه قضائیه مورد عفو واقع شده اند در اعیاد پیش رو هیچ عفوی در رابطه با متهمین امنیتی و فتنه نخواهیم داشت.
دادستان کل کشور در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه پرونده فیلمی که احمدی نژاد در مجلس نشان داد به کجا رسید آیا تحقیقات در این زمینه صورت گرفته است، اظهار داشت: آن فرد احضار شد و آمد و در حال حاضر پرونده در مرحله رسیدگی است.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاری مبنی بر اینکه برخورد قوه قضائیه با موضوع حادثه ۲۲ بهمن قم و استقبال از رئیس جمهور به کجا رسید، گفت: در هر دو مورد مدعی العموم وارد شده و منتظر نتیجه هستیم که به کجا می رسد.
محسنی اژه ای در پاسخ به خبرنگار یکی از خبرگزاری ها که در ارتباط با جعلی بودن تمام صفحات فیس بوک مسئولین جویا شده بود گفت: در رابطه با پرونده صفحات فیس بوک مسئولیت یک نفر دستگیر شده ولی تا آنجایی که من در جریان پرونده قرار دارم فرد دستگیر شده اقرار کرده که صفحات منتسب به ۵ وزیر و یک نفر مسئول غیروزیر کار وی بوده ولی من در مورد بقیه مسئولین و غیرواقعی بودن صفحات فیس بوک آنها اطلاع دقیقی ندارم.
وی همچنین در پاسخ به جرم بودن استفاده از فیلترشکن عنوان کرد: ما قوانین خاص و عام را داریم که در مورد قوانین عام تمام مصادیق آن در قانون احصاء نشده لذا اگر اقدامی به صورت قانونی انجام گرفت تا زمانی که آن حکم از طریق مراجع ذیصلاح لغو نشده هیچ کس حق مخالفت با آن را ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین تاکید کرد: مسئله فیلترینگ موضوع جدیدی بوده و اصل قانون مصادیق مجرمانه به تیرماه ۸۸ برمی گردد و چون در حال تغییر و تحول دولت بود طبق قانون می بایست کارگروه مربوطه حداقل هر دو هفته یکبار تشکیل جلسه بدهد و مصادیق آن را مشخص کند و بحمدالله در همان سال این قانون اجرایی شد و با قدرت در حال پیگیری و انجام است.
آخرین وضعیت حادثه جاده قم تهران
دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیرا در خصوص حادثه اتوبان تهران - قم، خانواده های متوفی از برخورد پزشکی قانونی با آنها ناراضی هستند در این زمینه چه توضیحی دارید و اینکه در خصوص آخرین وضعیت این حادثه و رسیدگی به آن بگویید، اظهار داشت: این پرونده چند بعد دارد که یک بعد آن قضایی بوده که بررسی می کنیم چه کسی مقصر است و در این حادثه ناگوار چه افرادی تقصیر داشته اند و در بخش دیگر آن این موضوع که چه عواملی ممکن است باعث شود دیگر این اتفاق نیفتد و باعث می شد که این اتفاق نیفتد آسیب شناسی کرده و علل و عوامل آن را بررسی می کنیم تا در آینده شاهد چنین حادثه ای نشویم.
وی در ادامه گفت: ستاد پیشگیری از وقوع جرم در این زمینه وارد شده که مجلس و به خصوص دولت باید به میدان بیایند و به صورت جدی این امر را بررسی و رسیدگی کنند.
محسنی اژه ای ادامه داد: امکانات در راه و آتش نشانی و ساخت اتومبیل از دیگر مواردی است که باید بررسی شود که دستگاه قضا در این زمینه اقدام کرده است و بنده به دادستان قم گفته ام که با دقت بیشتری و به صورت کارشناسی این امر را دنبال کند. در حقیقت در این خصوص نظر قاضی مد نظر نیست بلکه باید نظر کارشناسی شده ارائه شود.
وی بیان کرد: بحث دیگر در خصوص اجرای دستورات قضایی است مبنی بر اینکه بدن فردی از بین رفته و تشخیص آن کار سختی است که باید با امکانات و ابزارات فنی تشخیص داده شود که آن فرد کیست؛ این موضوع نیاز به تشخیص دارد که با دیدن یک طبیب مشخص نمی شود بلکه باید کار آزمایشگاهی با امکانات روز در این زمینه صورت گیرد. همچنین باید گفت که ممکن است از جسدی چیزی باقی نماند بنابراین تشخیص آن کار راحتی نیست.
دادستان کل کشور بیان کرد: اینکه می گویید برخورد خوبی ندارند باید بگویید و به دادسرای انتظامی قضات اطلاع دهید چرا که در بررسی ابعاد قضیه بسیار موثر است و در این زمینه به ما کمک می کند.
برنامه ای برای عفو زندانیان امنیتی و مرتبطان فتنه ۸۸ در اعیاد قربان و غدیر نداریم
محسنی اژه ای در پاسخ به این پرسش که شما خبری مبنی بر آزادی زندانیان اعلام کرده اید آیا تعداد آنها مشخص است گفت: این تعداد مشخص است ولی بنده آن را نمی دانم فقط بدانید که به مناسبت های مختلف زندانیان شامل عفو می شوند که در عید قربان و عید غدیر نیز عفو زندانیان را داریم. البته برای زندانیان امنیتی و فتنه در این اعیاد عفوی را نداریم.
دادستان کل کشور در پاسخ به این پرسش که به طور صریح نظر دستگاه قضایی را در خصوص پرونده تصادف اتوبوس ها در اتوبان قم را بیان کنید و اینکه یک دانشجوی دختر در دانشگاه علوم پزشکی همدان به طور مشکوک فوت شده است آیا در این موضوع اطلاع دارید عنوان کرد: در رابطه با پرونده اتوبوس ها باید بگویم که این موضوع هنوز در مرحله بررسی و تحقیقات است و نیاز به اعلام نظر کارشناسی افراد مختلف از جمله پلیس راه و مسئول فنی داریم. در رابطه با پرونده ای که این همه پیچیدگی دارد ۳۵ روز رسیدگی خیلی طولانی نیست.
وی ادامه داد: اما در رابطه با مرگ مشکوک دختر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی همدان باید بگویم هر مرگی که صورت می گیرد بررسی می کنیم که آیا قتل بوده یا خیر. در رابطه با این پرونده آنچه که مشخص است این دختر خودش را حلقه آویز کرده و هنوز شواهدی که ثابت کند این موضوع کار فرد دیگری جز خود این دانشجو بوده است وجود ندارد.
مسائلی متوجه خاتمی است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که در روزهای اخیر اعلام شد که ممنوع الخروج بودن آقای خاتمی منتفی شده است اعلام کنید که چرا این موضوع منتفی شد و چرا اصلا ایشان ممنوع الخروج شدند عنوان کرد: افرادی در جریان فتنه ۸۸ ظلم هایی را انجام دادند و آقایی که اسم او را بردید مسائلی متوجه وی است. بنابراین هیچ اتفاق خاصی در رابطه با پرونده وی صورت نگرفته و گمانه زنی ها نادرست است و هنوز پرونده در مرحله قبلی است و هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده است.
محسنی اژه ای در رابطه با آزادی زندانیان امنیتی در عید غدیر و قربان و اینکه در مورد قبل شما عنوان کردید افرادی از زندانیان امنیتی عفو شده اند اما خود آنها اعلام کرده بودند که دوره محکومیت آنها تمام شده است پس چه عفوی وجود داشت گفت: این نادرست است محکومیت هیچ کدام از این افراد تمام نشده بود اما در رابطه با کم یا زیاد بودن مدت زمان باقیمانده از دوران محکومیتشان موضوعاتی مطرح است مثلا ممکن است یک فرد ۶ ماه از دوران محکومیتش باقی مانده باشد و فرد دیگر ۲ سال. همچنین این ۸۰ نفری که مورد عفو قرار گرفتند همگی در رابطه با فتنه نبودند و همه آنها حکمشان زندان نبود. مثلا برخی جزای نقدی و برخی محکومیت شلاقشان عفو شد.
وی در پاسخ به این پرسش که تمام زندانیان امنیتی که آزاد شدند توبه کرده اند گفت: بنده در دفعه قبل آیین نامه عفو و مبانی عفو زندانیان را اعلام کرده ام.
دادستان کل کشور در پاسخ به این پرسش که برخی از معاونان دولت سابق به دلایل اقتصادی از طرف قوه قضائیه مورد بازخواست قرار گرفته اند عنوان کرد: قوه قضائیه در رابطه با افرادی که در قانون اساسی آمده می تواند درخواست کند که آنها قبل از دریافت سمت لیست اموال خود را ارائه کرده و پس از آن نیز لیست اموال خود را ارائه کنند. بنابراین ما نمی توانیم خارج از قانون کاری کنیم. البته بدانید که مدتی پیش طرحی در مجلس مطرح شد که بر اساس این طرح دایره شمول افرادی که باید در هنگام مسئولیت لیست دارایی خود را به قوه قضائیه ارائه کنند توسعه می یابد اما هنوز مراحل قانونی طی نشده و در مجمع تشخیص مصلحت در حال بررسی است.
محسنی اژه ای در خصوص حادثه افتادن تریلی شهرداری بر روی ماشین عروس و داماد عنوان کرد: اگر قضایا در هر موردی روشن بود نیاز به تحقیق نداشت بنابراین این موضوع باید بررسی شود تا بدانیم چه کسی مقصر است. البته اگر آن مواردی که منتشر شده خلاف بوده و به زیان خانواده عروس و داماد باشد می توانند شکایت کنند.
وی در خصوص مرگ یک فرد بسیجی به نام مجتبی احمدی در کرج و اینکه ادعا شده که وی ترور شده است گفت: در این رابطه عنوان کرده اند که به این فرد تیر اصابت کرده است ولی اینکه ماجرا به چه صورت بوده باید رسیدگی شود.
دادستان کل کشور در رابطه با ادعای وکیل ستار بهشتی در خصوص اینکه ۵ آبان وقت دادرسی وی بوده ولی این موضوع لغو شده و میان وی و بازجو اختلافاتی وجود دارد گفت: پرونده این موضوع به دادگاه رفته است و این اختلافات مطرح بوده و این پرونده در موعد مقرر رسیدگی می شود.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در سال ۸۸ ساخت و سازی تحت عنوان پرمهر صورت گرفته و پیش فروش می شد که این موضوع در حال حاضر ۲۵۰۰ شاکی دارد. در این خصوص توضیح دهید و بگویید قوه قضائیه چه کرده است اظهار داشت: در برخی موارد اینکه می گویم پرونده ای تعداد شاکی اش زیاد است همین جاست اینکه گفته می شود ۲۵۰۰ شاکی پیدا می شود نادرست نیست.
وی در ادامه افزود: موضوع فوق به دلیل اینکه نامبرده شد نمی توانم توضیح دهم و درباره اش توضیح دهم. ولی ابعاد مختلف دارد از جمله اینکه قراردادی با مردم، با بانک و شخصیت حقیقی و حقوقی صورت می گیرد که در خصوص شخصیت حقیقی اینکه چه اتفاقی رخ داده باید مورد بررسی قرار گیرد. متاسفانه در برخی مواقع قرادادها به صورت قولنامه است که مشکلاتی زیادی به دنبال دارد که امیدواریم هم رسانه ها و هم دستگاه قضا در این زمینه اطلاع رسانی کنند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری که احمدشهید سیاه نمایی کرده است آیا در این زمینه قوه قضائیه وارد شده است گفت: این موضوع مربوط به وزرات خارجه ستاد روابط بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر است تا اقداماتی انجام دهند.
پرونده برادران « ر» هنوز به دادگاه نرفته است
وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پرونده برادران « ر» به کجا رسید و اینکه می گویند حجم این پرونده بسیار است توضیح دهید، اظهار داشت: بله حجم این پرونده بالاست ولی هنوز به دادگاه نرفته و کیفرخواست صادر نشده است.
ارسال نظر