به گزارش پارس به نقل از مهر، ساعت ۲۲ و ۴۹ دقیقه دوشنبه ۱۸ شهریور سال جاری، برخورد دو دستگاه اتوبوس در جاده قم - تهران فاجعه ای تلخ را رقم زد. اتوبوس مسیر اصفهان – تهران در کیلومتر ۳۰ جاده قم- تهران بعد از رستوران مهتاب لاستیک جلویش ترکید و بعد از برخورد به خودروی هیوندا و گاردیل وسط اتوبان با اتوبوس مسیر تهران یزد برخورد کرد که بر اثر شدت تصادف دو اوتوبوس شعله ور شدند و در نتیجه این حادثه با وجود تلاش امدادگران و اورژانس ۴۳ کشته و ۴۴ مجروح به همراه داشت.

روز دوم: دادستان کل کشور رسیدگی بدون نوبت و بدون اغماض با مسئولان حادثه را اعلام کرد

تعداد کشته ها و اهمیت تصادف به نحوی بود که در همان روزهای نخست انتشار خبر (۱۹ شهریورماه) رئیس قوه قضائیه دادستان کل کشور را مامور رسیدگی به این حادثه کرد. غلامحسین محسنی اژه ای هم اعلام کرد: تمام کسانی که به نحوی از انحاء در خصوص این حادثه مسئولیتی داشته باشند بدون هیچ اغماضی و خارج از نوبت توسط سه قاضی به پرونده آنها رسیدگی خواهد شد.

روز نهم: دادستان کل کشور از وصول پرونده حادثه تهران-قم به دادستانی تهران خبرداد

۲۸ شهریور ماه سال جاری یعنی بعد از گذشت ۹ روز از حادثه حجت الاسلام محسنی اژه ای اعلام کرد: پرونده ویژه حادثه قم به دادستانی تهران واصل شده است.

روز شانزدهم: ورود کارشناسان سوئدی به تهران

سوم مهر ماه سال جاری بود که بهادر کاظمی معاون نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت سازمان استاندارد با بیان اینکه کارشناسان شرکت اسکانیا فردا برای بررسی علت حادثه اتوبان تهران قم به تهران می آیند، گفت: این گروه از اتوبوس و محل حادثه بازدید خواهند کرد. همچنین کارگروهی تحت نظر وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی علت حادثه اتوبوس اسکانیا هستند که نتایج آن از طریق این کارگروه اعلام خواهد شد.

 

روز هجدهم: پلیس اعلام کرد نقص فنی اتوبس ها علت افزایش تلفات در این تصادف بود

روز پنجم مهر ماه سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راه نیروی انتظامی اعلام کرد: پلیس بر اساس شهادت شهود، اقرار رانندگان، آثار و علائم باقیمانده از صحنه تصادف، سوابق قبلی رانندگان و همچنین اطلاعاتی که در سامانه های پلیس از رفتار رانندگان باقیست علت رسیدگی به تصادفات را بررسی می کند. در این حادثه هم با توجه به ابعاد بزرگ آن ۲ علت شناسایی شد. در بررسی های انجام گرفته علت اول که موجب وقوع حادثه بود ۲ پوسته شدن و ترکیدن لاستیک جلو سمت چپ اتوبوس بود و علت بعد آن که باعث تشدید حادثه شد نقص فنی در هر ۲ اتوبوس بود که باعث آتش سوزی در این حادثه شد.

رئیس اتحادیه تعاونی های مسافری: راننده خواب نبوده آتش نشانی دیر آمده است!

احمد رضا عامری رئیس اتحادیه تعاونی های مسافری اعلام کرد: طبق بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم که این اتوبوس یک راننده اضافی و کمکی داشته است؛ همچنین راننده ۳۰ ساعت قبل از حادثه استراحت کامل داشته است. متاسفانه همیشه مسئولان دیر به صحنه سانحه می رسند و نکته دیگر این است که آتش نشانی در جاده ها نداریم و این خود در سوانح رانندگی موثر است. اگر پرده را مقصر بدانیم پس باید مسافران را هم مقصر بدانیم چراکه لباس آنها نیز آتش افروز می شود؛ از موسسه استاندارد و سازنده اتوبوس باید سوال کنید که چرا این وسائل منجر به آتش سوزی شده است.

روز سی و پنجم: هشدار کارت زرد مجلس به وزیردادگستری در مورد تخلف پزشکی قانونی در حادقه تهران - قم

۲۱ مهر ماه سال جاری الهیار ملک شاهی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، از فرصت یکماهه به وزیر دادگستری برای تعیین تکلیف وضعیت جابجایی اجساد قربانیان تصادف محور تهران قم خبر داد و گفت: چنانچه نمایندگان از توضیحات وزرای مربوطه قانع نشوند کارت زرد خواهند گرفت. وی در گفتگو با مهر می گوید: در این تصادف بسیاری از اجساد به علت شدت سوختگی قابل شناسایی نبودند و باید پزشکی قانونی هویت کشته ها را اعلام می کرد ولی متاسفانه سهل انگاری سازمان پزشکی قانونی در انجام آزمایشاتDNA موجب شد تا برخی اجساد به جای اصفهان سر از یزد در بیاورد!

ابوالفضل ابوترابی عضو دیگر کمیسیون قضایی مجلس هم می گوید: سوال کننده آقای تابش بوده است که بار اول به دلیل اینکه وزیردادگستری نمی تواند پاسخگوی عملکرد قوه قضائیه باشد گفت قانع شدم ولی در مورد سعل انگاری پزشکی قانونی گفته است قانع کننده نیست و باید پاسخگو باشند. با این حال توضیحات پزشکی قانونی در کمیسیون قضایی هم کامل بود.