به گزارش پارس ، سیدضیاءالدین دری در گفت و گو با ایسنا، گفت: اگر ما در سریال در تأیید آنچه که شورای نظارت به آن اعتراض کرده حرکت کردیم، یک گناه نابخشودنی است و من برای خودم متأسفم. ولی ما در تأیید این دیدگاه ها حرکت نکردیم. آنچه که نشان داده شده در قالب یک فیلم است و دوستان یا این را متوجه نمی شوند یا نمی خواهند بپذیرند که این یک سریال نمایشی است.

وی افزود: بالاخره ما باید برای طرح پیچیدگی های معادلات اجتماعی راه هایی را بیازماییم و باید در آزمودن این راه ها وقار و متانت خودمان را هم حفظ کنیم.

دری خاطرنشان کرد: من به این گونه اعتراض ها عادت دارم چون در کار قبلی خود، « کیف انگلیسی» نیز به خاطر دارم که بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس علیه این سریال حرف زدند؛ علیه سریالی که امروز حداقل اسم آن در تاریخ واژگان سیاسی این مملکت ثبت شد و مردم از آن یک خاطره عمیق تاریخی دارند؛ بنابراین من به این نوع اعتراض ها عادت دارم و اشکالی ندارد.

این کارگردان افزود: به هر حال ما در جامعه داریم کار می کنیم و این جامعه یک جامعه چندصدایی است و طبیعی است که من برای اظهارات افراد احترام قائل هستم اما در پاسخ به افرادی که می گویند « کلاه پهلوی» با وجود اینکه دارای پیام های خوب است ولی اشاعه فلان قضیه را می کند، باید بگویم به خدا این طوری نیست؛ ما چه چیز را اشاعه دادیم؟ آیا سریالی که رو به اتمام است و ما در آن می بینیم کسانی که در این سریال دچار فساد شدند، اکنون در چه شرایطی گرفتار شدند، قضیه ای را اشاعه می کند؟ آیا ما در تأییدش بودیم؟ !

او ادامه داد: اگر ما افرادی را که دارای رفتارها و فرهنگ های ضدارزشی هستند، به این شکل که در « کلاه پهلوی» نشان دادیم را هم نمی توانستیم نشان دهیم، پس دیگر نباید اصلا چنین کارهایی را بسازیم و به سمتش برویم.

دری همچنین بیان کرد: اتفاقا واکنش هایی که نمایش چنین مسائلی می شود، خود برای مخاطب جامعه امروز ما آموزنده است؛ اینکه ما اکنون در قرن ۲۱ هستیم و افراد باید نگران باشند که فرزندانشان به سراغ شبکه هایی که بدآموزی دارد، نروند؛ ما امروز داریم شرایط ۸۰ سال پیش را با رعایت تمام احتیاط ها نشان می دهیم تا مخاطب ببیند ۸۰ سال پیش در دنیای ما چه کردند در حالی که امروز بخش وسیعی از جامعه ما این را برنمی تابد، پس چطور ما می توانیم این ها را به مخاطب بگوییم؟

کارگردان « کلاه پهلوی» ادامه داد: آقایانی که فقط می گویید نه، پس ما نسل امروز را چگونه باید به فکر وادار کنیم؟ ما حتی اجازه نمی دهیم نسل امروز ما به فکر فرو برود؛ در جمهوری اسلامی با تمام رعایت ها سعی شده است آن بخشی که مدعی بوده است که برای ما آزادی، مدرنیسم و تجدد آورده، نشان دهیم که عوارضش چیست؟ مگر دوستان عوارض را مشاهده نمی کنند؟

دری افزود: من معتقدم اگر کسی این سریال را نگاه کند و از نتیجه گیری سریال ما به این نتیجه برسد که ما مبلغ یکسری مفاسد اخلاقی هستیم، حرف آقایان درست است و اگر هم به این نتیجه نرسیدند، اعتراضشان مسدود کردن راه است.

او معتقد است: در حال حاضر در سریال های روتین تلویزیون خودمان، شخصیت داستان مواد مخدر استفاده می کند و با دختری که هنوز با او ازدواج نکرده است، به خانه می رود. همه این ها وجود دارد. چطور درباره سریال های دیگر اعتراض نمی کنند؟ شورای محترمی که درباره « کلاه پهلوی» اظهار نظر می کند مگر سریال های دیگر را نمی بیند؟ فقط دارند « کلاه پهلوی» را می بینند؟ « کلاه پهلوی» دارد می گوید ریشه آنچه که امروز جامعه ما به آن مبتلا شده در ۸۰ سال پیش است. چطور آقایان این را نمی خواهند ببینند و فقط دلشان به این خوش است که بعضی از شخصیت های این داستان گیلاس مشروب دستشان می گیرند. آیا شورای نظارت تصور کرده است که اگر این بخش ها در « کلاه پهلوی» نشان داده نشود بچه های مملکت ما دیگر چنین چیزهایی را نمی بینند؟

دری همچنین به خبرنگار ایسنا گفت: ما در « کلاه پهلوی» داریم جامعه ۸۰ سال پیش را نشان می دهیم. اگر جامعه الان ما آنچه که در ۸۰ سال پیش رخ داده است را دوست دارند پس تلاش من و دیگران غلط است و اگر هم دوست ندارند خوب سریال دارد بیان می کند که آن زمان خوب نیست. اگر قرار باشد در بخشی که شخصیت داستان گیلاس در دستش می گیرد زیرنویس کنیم که این کار خوب نیست و سراغش نروید که دیگر فیلم نمی شود.

کارگردان « کلاه پهلوی» عنوان کرد: من تعجب می کنم؛ ۳۵ سال است از تریبون های مختلف درباره ی خوب نبودن بعضی از مسائلی که در « کلاه پهلوی» داریم نشان می دهیم صحبت می کنیم و معتقدیم که صحبت هایمان اثر نمی کند اما همین که یک مشت آدمی که در داستان مان معلوم است آدم های غیرخودی هستند و یک فرهنگ زشتی را اشاعه می دهند، نشان دهیم، مردم ما با دیدنشان همه آن موعظه ها، راهنمایی ها و تعالیم ارزشی را کنار می گذارند و می گویند چون در فلان فیلم نشان داد مشروب می خورند پس ما هم برویم بخوریم؟ اصلا چنین چیزی نیست؛ مردم را اینقدر دست کم نگیرید، مردم ما این ها را می فهمند.

او در پایان بیان کرد: ما مردم حزب اللهی داریم که به ما می گویند حجاب طاغوتی های « کلاه پهلوی» از بدحجابی های امروز جامعه بدتر است. اگر بدحجابی این است این که اشکالی ندارد. به دلیل فاصله ای که در فیلمبرداری ها می افتاد بازیگران بالاخره افزایش وزن پیدا می کردند و لباس شان کمی برایشان تنگ می شد و کاری هم نمی توانستیم بکنیم. حال باید ما را به این موارد متهم کنند؟ خیلی زشت است. بالاخره ما برای این مملکت زحمت می کشیم. ما در « کلاه پهلوی» داریم می بینیم که چگونه بعضی از خانواده ها متلاشی می شوند و فساد دارد نابودشان می کند.