گول این پیامک را نخورید!
«ما عشایریم، مقداری جنس پیدا کردیم، شمارهی شما رو استخاره کردم، پیام برات نوشتم، اعتماد کردم به قرآن، اگر میتونی این وسایل را برامان بفروش، نصف شما، نصف ما، قرآن وکیل راسته، کاری از دستت برمیاد جواب بده. »
به گزارش پارس به نقل ازایسنا، این، متن یک پیامک است که این روزها از چند شماره ی همراه اول و ایرانسل که کد آن ها بیشتر مربوط به مناطق شمال غربی کشور است، به شماره های رُند همراه اول فرستاده می شود. آن گونه که این پیامک نشان می دهد، فردی ساده اقدام به نوشتن این متن کرده است، در حالی که احتمال های دیگر را نیز نباید از ذهن دور داشت. احتمالاتی به حقیقت نزدیک تر، مانند پشت پرده هایی که به قاچاقچیان آثار تاریخی می رسد.
از مدتی پیش، به نام پیدا کردن آثار عتیقه توسط قشر محدودی از مردم، چنین پیامک هایی به تعدادی شماره فرستاده می شود تا از یک سو، فروشنده شناسایی نشود و از سوی دیگر، انگ قاچاقچی به این افراد خورده شود.
« سلام برادر من سیدرسول هستم، راننده تراکتور. داشتم زمین شخم می زدم، مقداری سکه با مجستمه پیدا شود، استخار گرفتم، به اباالفظل شمار شما خوب آمد، پیام دادم کمک کنی، بفروشی، اباالفظلی هرچه بردن، نصم نصم، تو را به فاطمه زهرا کمک کن، به کسی نگو، اگر پلیسی بگو» .
ولی آیا این همه ی ماجراست، آن هم برای دامی که به تازگی با هدف کلاهبرداری از ساده لوحانی که دوست دارند یک شبه پولدار شوند، پهن شده است؟ کارشناسان آثار تاریخی - فرهنگی در این زمینه اعتقاد دیگری دارند.
محمدحسن قراخانی بهار در این باره به خبرنگار ایسنا توضیح داد: این پیامک، نمونه ای از صدها پیامکی است که توسط افرادی که به خود اجازه می دهند مردم ناآگاه را طعمه قرار دهند، با هدف کلاهبرداری از شماره های ناشناس به شماره های مختلف و بیشتر رُند فرستاده می شوند. در این شرایط، کسانی که به داشتن آثار تاریخی علاقه مندند، به خریدن آن ها تمایل پیدا می کنند و این اول ماجراست.
این کارشناس آثار تاریخی - فرهنگی ادامه داد: افرادی که این کار را انجام می دهند، معمولا یک شخص روستایی و ساده لوح را برای صحبت با خریدار جلو می فرستند و آثار تقلبی را به نام اثر اصلی جا می زنند و متأسفانه برخی افراد نیز به راحتی گول می خورند. در این شرایط، پس از اطلاع از کلاهبرداری، قربانی هیچ نشانه ای از طمع کار اصلی ندارد و میلیون ها تومان پول خود را به راحتی از دست می دهد.
او با بیان این که در حال حاضر در مناطقی مانند الیگودرز، درود و ازنا که عشایر بیشتر تردد دارند، قاچاقچیان فعالیت بیشتری می کنند، گفت: در این مناطق، کارگاه ضرب آثار تاریخی و مولاژ آن ها، زیاد وجود دارد؛ اما قاچاقچیان به خریدار می گویند زمین را شخم زدیم و این آثار را پیدا کردیم. این صحیح نیست و کلاهبرداران آثار تقلبی را به جای اصلی معرفی می کنند.
قراخانی بهار افزود: اگر با اداره ی آگاهی تماس بگیرید، متوجه می شوید که ده ها پرونده ی کلاهبرداری در این زمینه در حال بررسی است. امیدوارم افراد دیگر، گول این پیامک ها را نخورند.
او با تأکید بر لزوم توجه و آموزش بیشتر شورای فرهنگ عمومی به مردم در این زمینه، ادامه داد: تا کنون سازمان میراث فرهنگی یک دستگاه مضمحل بوده است و هیچ امیدی به آن نداشتیم. امیدواریم مدیریت جدید، نگاه جدیدی به این حوزه وارد کند، هرچند تا کنون نگاهی تازه بر مبنای واقعیت وارد شده است که جای امیدواری دارد.
به گزارش ایسنا، فائق توحیدی نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: برخی افراد یکسری اشیای بدلی را با کهنه نمایی به افراد ساده لوح می فروشند و از آن ها پول های کلان می گیرند، در حالی که خریدن آثار تاریخی از این طریق، کلاهبرداری است.
این کارشناس اموال فرهنگی و تاریخی با اعتقاد به این که سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند این مسأله را برطرف کند، اظهار کرد: اکنون قانونی در حال تصویب است تا افرادی که اقدام به خرید و فروش اشیای بدلی می کنند، دو برابر قیمت اصلی شیء جریمه بپردازند.
وی با اشاره به مجازات هایی مانند زندان که در گذشته برای قاچاقچیان آثار تاریخی در نظر گرفته می شد، ادامه داد: قاچاقچیان، زندان را استراحتگاه خود می دانستند. به همین دلیل، ترسی از گرفتار شدن نداشتند؛ ولی حالا با پرداخت جریمه ی نقدی، وضعیت متفاوت شده است.
او همچنین ساخت برخی فیلم ها را که به تازگی در شبکه ی نمایش خانگی به فروش می رسند، یکی از عواملی دانست که در فعالیت بیشتر قاچاقچیان آثار تاریخی موثر است و افزود: این فیلم ها به مردم آموزش می دهند که چگونه چنین فعالیت هایی را انجام دهند.
ارسال نظر