با اعلام حدود ۶ میلیون سالمند در کشور
نسخه شفابخش برای سالمندان
معاون وزیر بهداشت با اشاره به روند روزافزون جامعه سالمند کشور، گفت: برای سالمندان نسخهای آوردهام که اگر به آن عمل کنید، بسیار شفابخش است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر علی اکبر سیاری در مراسم بزرگداشت روز جهانی سالمند، گفت: می توان سالمند شد اما با نشاط بود.
وی با بیان اینکه بدن از دو جز مادی و معنوی تشکیل شده است، افزود: علم بشر، تخصص ها و دانشگاه ها برای کمک به بعد جسمی وجود دارند. پیامبران نیز برای تربیت و تزکیه جزء دوم یعنی روح آمده اند.
معاون وزیر بهداشت افزود: در دهه انقلاب به ازای هر هزار نفر جمعیت، سالانه ۳۵ نفر نیز به جمعیت افزوده می شد. به همین دلیل جمعیت جوان به سرعت در کشور شکل گرفت. به این ترتیب بود که طی ۳۰ سال جمعیت کشور دو برابر شد. در این راستا و بر اساس سیاست های جمعیتی، وزارت بهداشت هم مامور شد تا در جهت کنترل جمعیت حرکت کند.
سیاری در این باره افزود: البته رشد جمعیت، سیل سالمندی را نیز به وجود آورد. بر همین اساس است که باید برای جمعیت سالمند کشور نیز برنامه داشته باشیم. به این ترتیب با سیر رشد جمعیت در آینده سالمندان زیادی خواهیم داشت که بی تردید نیازمند بیمارستان های فوق تخصصی هستیم. بر این اساس باید در آینده بیمارستان های فوق تخصصی سالمندان داشته باشیم. پدیده شهرنشینی و سرعت گرفتن آن نیز در ایران شش برابر دیگر نقاط دنیاست که در این زمینه هم باید فکری کرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به سیاست های کنونی جمعیت نیز گفت: هر چند در دهه اول انقلاب به ازای هر هزار نفر، سالانه پنج نفر به جمعیت کشور افزوده می شد، اما اکنون به ازای هر هزار نفر سالانه ۱۶ نفر به جمعیت کشور افزوده می شود. یعنی این نرخ نصف شده است. بر این اساس است که اکنون مسئولان و مقام معظم رهبری در این باره هشدار داده اند که جامعه به سمت پیر شدن حرکت می کند. به این ترتیب بود که سیاست های جمعیتی تغییر کرد و ماموریت وزارت بهداشت نیز در این راستا تغییر کرد. البته باید گفت که کنترل مرگ ها نیز باعث رشد جمعیت شده است؛ به طوری که به عنوان مثال در سال ۶۴ حدود ۳۴ هزار کودک به دلیل اسهال فوت کرده اند.
وی افزود: در مقطع کنونی و با توجه به سیاست های جدید جمعیتی، تمام همت مان را باید بر روی سلامت مادران و نوزادان بگذاریم و برنامه های مراقبتی و کنترل بیماری ها و مرگ و میر را بیش از پیش داشته باشیم. در حال حاضر وظیفه مان کنترل بیماری ها و پیشگیری از مرگ های نابهنگام است. ضمن فراهم کردن خدمات لازم برای سلامت مادران و کودکان باید برای جامعه سالمند نیز برنامه داشته باشیم.
سیاری ادامه داد: البته سیاست گذاری های لازم برای سلامت سالمندان نیز صورت گرفته است. در این راستا سند سلامت سالمندان تصویب شده است که پس از ابلاغ باید اجرایی شود.
معاون وزیر بهداشت در این باره گفت: پدیده سالمندی تنها مشکل جسمی نیست، بلکه نیازمند حمایت های اجتماعی، مادی و معنوی است. ثابت شده است که باید سالمند در خانواده نگهداری شود و بر این اساس باید به خانواده ای که از سالمند نگهداری می کند، کمک شود.
وی در ادامه افزود: برای سالمندان نسخه ای آورده ام که اگر به آن عمل کنید، بسیار شفابخش خواهد بود. تجویز اولم تحرک است. افراد باید متعهد شوند که روزانه یک ساعت پیاده روی داشته باشند. این پیاده روی باید آنقدر تند باشد که فرد عرق کرده و ضربان قلبش افزایش یابد. تجویز دوم، اصلاح عادات غذایی است. روغن جامد باید از رژیم غذایی شان حذف شود. مصرف قند را به حداقل ممکن کاهش دهید. در مجموع باید از غذاهای سالم استفاده کنیم. به شخصه ۲۰ سال است که دستم را به نمک نزده ام و چای را بدون قند می خورم. درباره اصلاح عادات غذایی حرف بسیار است و باید به طور مفصل در این باره صحبت کرد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کنترل استرس تجویز سومم است. استرس، اختلالات بسیاری را سبب می شود؛ از رفلاکس گرفته تا خونریزی معده، سکته قلبی و… باید روش های کنترل استرس را یاد گرفت. از طرف دیگر سیگار، قلیان و الکل دشمن سلامتی هستند باید مبلغ ضد سیگار باشیم البته افراد زیادی هم در کشور الکل مصرف می کنند. اما چون این موضوع ضد ارزش است، آن را بیان نمی کنند. اگر این نسخه ساده را اجرا کنید، حداکثر ۱۰ سال به عمر خود افزوده اید.
سیاری همچنین در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس تعاریف، سنین بالای ۶۰ سال به عنوان سالمند و سنین بالای ۸۰ سال به عنوان کهنسال در نظر گرفته می شوند. پدیده سالمندی در کشور ما با رشد فزاینده ای همراه است. در حال حاضر ۸.۲ درصد معادل حدود شش میلیون نفر از جمعیت کشور سالمند هستند که به تدریج بر این میزان افزوده خواهد شد.
وی همچنین با تاکید دوباره بر مراقبت از بیماری ها و کنترل مرگ و میرها، افزود: کمبود کلسیم و ویتامین D در کشور ما بسیار بالاست. سیاست وزارت بهداشت آن است که این ریزمغذی ها را از طریق غنی سازی مواد غذایی برای مردم فراهم کنند. این امر نیازمند هماهنگی بین بخشی است.
معاون وزیر بهداشت به تصویب سند سلامت سالمندان اشاره کرد و گفت: بر اساس این سند، وظایف بخش های مختلف در رابطه با سالمندان مشخص شده است. با اجرای این سند، بخشی از مشکلات سالمندان قابل پیشگیری است.
سیاری درباره تربیت نیروی متخصص در زمینه طب سالمندی نیز گفت: یکی از برنامه های ما، تربیت نیروی انسانی متخصص برای سالمندان است. در حال حاضر تعداد متخصصان طب سالمندی در کشور کفایت نمی کند و ایران در این رشته نسبت به دنیا فقیر است.
ارسال نظر