به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی درباره مطالب مطرح شده پیرامون تغییر نام و اساسنامه بنیاد سینمایی فارابی اظهار کرد: بنیاد سینمایی فارابی، بنیادی است که پول حمایتی از دولت می گیرد و آن را برای حمایت از سینمای کشور هزینه می کند. اگر قرار باشد بخش اعظمی از این نوع حمایت به عنوان مالیات پرداخت شود، دیگر چیزی به سینمای ایران نخواهد رسید، آن هم در شرایطی که بودجه سینما مدام کاهش می یابد.

وی با اشاره به دلیل مسئولان فارابی برای تغییر در اساسنامه این بنیاد افزود: ما می خواستیم مالیات ندهیم درحالیکه وقتی مشورت کردیم گفتند بنیاد ها درهرصورت باید مالیات بدهند. به همین دلیل هم قرار شد عنوان « بنیاد» به « موسسه» تغییر کند.

مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی که صبح ۱۸ شهریور ماه در یک نشست رسانه ای سخن می گفت، در پاسخ به مطالبی در انتقاد از عضویت جواد شمقدری در هیات موسس این نهاد اظهار کرد: بحث تغییر نام دوسال قبل مطرح و قرار شد سه نفر برای ثبت اساسنامه (یک نفر از معاونان وزیر ارشاد، یک نفر به عنوان رییس سازمان سینمایی و یک نفر از بنیاد فارابی) معرفی شوند. یعنی علی رغم آن مطالبی که گفته شده، آقایان شمقدری یا فداکار به عنوان اشخاص حقیقی وارد پروسه نشدند.

چرا تغییر عنوان فارابی از « بنیاد» به « موسسه» دو سال طول کشید؟

میرعلایی در پاسخ به این پرسش که چرا پروسه این تغییر دوسال طول کشید و به روز های پایانی دولت دهم موکول شد، گفت: در وزارت ارشاد این مشکل را از ما گرفتند که نام « فارابی» قبلا ثبت شده است و شما نمی توانید آن را به این راحتی به موسسه تبدیل یا حتی تشکلی جدید را تحت نظر وزارت ارشاد ایجاد کنید. در نهایت آقای وزیر دخالت کردند که تنها یک « موسسه» پشت نام فارابی اضافه شود.

وی خاطرنشان کرد: نامه این کار یک ماه قبل ارسال شده است و پروسه اجرایی آن ربطی به روزهای پایانی دولت دهم یا روزهای ابتدایی دولت یازدهم نداشت، اما یک شیر پاک خورده ای این نامه را دید و تنها برای اینکه آقای شمقدری را هدف قرار دهد، موضوع را به شکلی ناقص رسانه ای کرد.

مدیرعامل بنیاد فارابی با تاکید بر حفظ جایگاه بنیاد فارابی تصریح کرد: ما تمام تلاش مان این است که بنیاد فارابی که سال ها برای آن زحمت کشیده شده است را نه تنها حفظ کرده بلکه برندش را قوی تر کنیم. فکر می کنم حسادت ها باعث شد این مسائل درباره فارابی مطرح شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع تغییر اساسنامه ای فارابی اصلا محرمانه نبوده است، ادامه داد: این موضوع اصلا محرمانه نبود که بخواهد مخفی شود. ما نمی خواستیم موضوع را رسانه ای کنیم تا مشکلی در اداره مالیات برای مان پیش نیاید اما الان مجبور شدیم که درباره آن توضیح دهیم و ممکن است تبعاتی داشته باشد.

میرعلایی سپس با اشاره به اینکه برخی تنها به دنبال تخریب فارابی هستند، عنوان کرد: در اختلافات ایجاد شده در سینما همه مان مقصریم اما خیلی ها مشکلات شخصی شان با فارابی را در رسانه ها مطرح می کنند. دوستی می گوید فارابی با من مشکل دارد و به همین دلیل فیلمنامه ام رد شده است! بگذارید خیلی ساده بگویم، اگر امروز کسی با فیلمنامه خوب به فارابی بیاید باید دستش را ببوسیم چون فیلمنامه خوبی در اختیار نداریم. فیلمسازی نبود که فیلمنامه خوبی داشته باشد و ما با او مشکل داشته باشیم. دوستی آمده که فیلمنامه اش مشکل داشته و حرف هیچ کسی را هم نمی پذیرد. ما واقعا باید چه رفتاری داشته باشیم؟

وی افزود: می گویند چرا میرعلایی به ژاپن رفت. خدا را شاهد می گیرم که نمی خواستم به ژاپن بروم چون هم برای جشنواره در اصفهان خیلی کار داشتیم و هم شرایط خانوادگی ام به دلیل فوت پدر خیلی خوب نبود اما اصرار شد بروم که بتوانم از « درناهای کاغذی» در مقابل مسئولان ژاپنی دفاع کنم.

میرعلایی در پایان سخنانش در پاسخخ به سوالی درباره آینده کاری اش گفت: خدا به بنده لطف کرد که چهارسال در فارابی خدمت کنم. بعد از این هم، در هرجایی که هستم علاقمند به خدمت هستم. همیشه تلاش می کردم که فارابی را از آن روزی که تحویل گرفتم بهتر تحویل دهم. ما برای هر تصمیمی آمادگی داریم. واقعا مهم نیست که چه کسی بخواهد به فارابی بیاید بلکه مهم این است که به سینماگران خدمت کنیم.