به گزارش پارس به نقل از ایسنا، تصمیم و اقدام جهت ازدواج یک تصمیم گیری حیاتی است که نه تنها آینده و سرنوشت زن و مرد را تحت تأثیر خود قرار می دهد، بلکه باعث گسترش اعضای خانواده، بقای نسل و افزایش افراد می شود.

ازدواج از سنت ائمه معصوم (ع) و پیامبر (ص) است و دین مبین اسلام به این نکته بسیار تأکید داشته است اما متأسفانه امروزه ما می بینیم شرایط و سخت گیری های بی مورد طوری پیش می رود که ما شاهد افزایش سن ازدواج هستیم.

اما ما می بینیم در گذشته این پدیده ها وجود نداشته و دختران در سن ۱۳ و حتی ۱۰ سالگی نیز ازدواج می کردند و کمترین دختری بود که سن وی به ۲۵ سال می رسید و ازدواج نمی کرد.

متأسفانه در جامعه امروزی به دلیل چشم و هم چشمی ها، توقعات بیجا و سخت گیری والدین و نبود برنامه ریزی مسوولان در این خصوص، کمترین دختری هست که زیر ۲۵ سال ازدواج کرده باشد در صورتی که در گذشته عروس و داماد با کمترین توقع زندگی خود را آغاز می کردند و همین امر باعث خیر و برکت و پایداری زندگی آنها می شد و حتی یک درصد طلاق در جامعه عشیره ای آن موقع وجود نداشت ولی متأسفانه امروزه آمار طلاق حتی در جوامع عشایری نیز افزایش یافته و آمار ازدواج ها کاهش یافته است.

جوانی ۲۸ ساله از شهر" سوق" که در حال خرید وسایل برای عروسی و در آستانه ازدواج بوده، در این باره به خبرنگار ایسنا، گفت: نامزد من توقعات بیجایی دارد و می گوید چون مدرکم کارشناسی ارشد هست، باید از همه لحاظ برایم سنگ تمام بگذاری در صورتی که با حقوق ماهانه ۵۰۰ تومان من کاری نمی توانم بکنم.

پدری با ابراز شرمندگی به خبرنگار ایسنا می گوید: من چهار تا فرزند تحصیلکرده، بیکار و در شرف ازدواج دارم اما به خاطر تورم و نابسامانی بازار، روز به روز سنشان بالاتر می رود و من هم کاری از دستم بر نمی آید.

دختر خانمی ۲۴ ساله از یکی از روستاهای این شهرستان به خبرنگار ما، گفت: من هر بار به خاطر تهیه جهیزیه، عروسی ام را به تعویق می اندازم؛ آخر جهیزیه ام باید کامل باشد تا جلوی دخترعموهایم که با جهیزیه کامل راهی خانه بخت شدند، کم نیارم و مدتی است که به خاطر این تعویق، با نامزدم مشکل و بحث دارم!

مادر دهدشتی که کارش گل فروشی است در این خصوص به خبرنگار ایسنا، می گوید: این هزینه های بالای ازدواج خرجی بی خود و بی جا است و به نظر من باید با جشنی ساده ازدواج صورت بگیرد و پول هایشان را پس انداز و برای بعد از ازدواج خرج کنند.

جوانی ۳۴ ساله از بخش چاروسا که متقاضی وام از صندوق مهر امام رضا (ع) بوده، در این باره به خبرنگار ایسنا، گفت: وقتی تنها هزینه آرایشگاه نامزدم، ۵۰۰ هزار تومان است پس من هم باید سنم بالاتر رود تا بتوانم یک جشن عروسی بگیرم.

 

آقایی ۴۵ ساله، فروشنده جهیزیه و وسایل آشپزخانه به خبرنگار ما می گوید: جوانان برای خریدهایشان باید نیازسنجی داشته باشند آنها برای ازدواجشان وسایلی را خرید می کنند که شاید تا ۱۰ سال دیگر هم در خانه به آن نیاز نداشته باشند.

پسر جوانی ۲۷ ساله نیز به خبرنگار ایسنا گفت: اگر من شرایط ازدواج را داشتم و می دانستم که می توانم توقعات و انتظارات زن آینده خود را برآورده کنم و به آنها جامه عمل بپوشانم شک نکنید که در سن ۲۰ سالگی ازدواج می کردم چرا که با ازدواج نیمی از ایمان فرد کامل می شود و مصارف و مخارج و درآمد افراد مدیریت می شود و از لحاظ روحی، روانی و جسمی در آرامش و آسایش خواهد بود اما متأسفانه به دلیل مباحث اقتصادی و چشم و هم چشمی ها هم اکنون در سن ۳۰ سالگی می خواهم ازدواج کنم البته این را هم بگویم که به تازگی بانک های عامل استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۱۰ ماه است که تسهیلات ازدواج به جوانان پرداخت نمی کنند و این امر هم مشکلات آنها را بیشتر کرده است.

سید" عیسی جوادی" ، مدیر ثبت احوال شهرستان کهگیلویه در این رابطه به خبرنگار ایسنا، می گوید: نسبت به پنج ماهه سال ۹۱، که ازدواج در شهرستان کهگیلویه ۱۲۴۶ مورد بوده این تعداد در پنج ماهه سال ۹۲، به ۱۰۲۱ رسیده و ۱۸ درصد کاهش یافته است.

جوادی افزود: به نظر من این کاهش ازدواج به دلیل تورم و مسائل اقتصادی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

همچنین" امیررضا خوش آیین" ، وکیل پایه یک دادگستری در این باره به خبرنگار ما، گفت: در بررسی های انجام شده دلیل این هزینه های بالا، چشم وهم چشمی و توقعات بیش از حد زوجین بوده و باید بدانیم که این هزینه های بالا و سنگ تمام گذاشتن ها به هیچ وجه تضمین کننده ی زندگی مشترک نیست.

وی اضافه کرد: عروسی های این شهرستان باید در توان منطقه باشد و هرچند شاید کسانی باشند که توان عروسی های مجلل را داشته باشند اما باید قانون و عرف با هم برابری کند و مطابق منطقه کهگیلویه باشند.

او که عضو دور چهارم شورای شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه است، اظهار کرد: ۷۰ درصد عروسی های این منطقه با مخارج بالا برگزار می شود که این باعث بالا رفتن سن ازدواج و در نهایت بروز برخی از جرائم می شود.

همچنین حجت الاسلام سید" محمد حسینی طلب" ، مدیر تبلیغات اسلامی شهرستان کهگیلویه در این خصوص به خبرنگار ایسنا می گوید: ما شیعیان باید از همه لحاظ راه و روش ائمه (ع) و انبیاء را در پیش بگیریم اما متأسفانه در بحث عروسی ها به دلیل چشم و هم چشمی و طایفه گرایی، تاریکی و بی برکتی را داریم.

وی نقش ریش سفیدان، والدین و رسانه ها را در کاهش هزینه های بالای ازدواج در این شهرستان مؤثر دانست و تصریح کرد: باید اطلاع رسانی شود که خانواده ها در مورد ازدواج سخت گیری نکنند تا سن ازدواج جوانان ما بالا نرود و به موقع ازدواج و پی بخت خود بروند.

" عبدالرحیم دهقانی" دانشجوی دکترای جامعه شناسی دانشگاه یاسوج در این رابطه با ابراز خوشحالی به اینکه ازدواج در شهرستان ما نسبت به استانهای همجوار رضایت بخش است، اظهار کرد: البته شهرستان کهگیلویه با توجه با اینکه شغل اکثر آنها دامداری، کشاورزی و شغل های کم درآمد است باید عروسی هایشان مطابق با درآمدشان باشد.

دهقانی یادآور شد: امروزه مردم خود را با شاخص مصرف در همه حال مخصوصا ازدواج ها نشان می دهند و این امر در شهرستان باید توسط افراد تحصیلکرده با نوع رفتار، کنش و عملکرد فرهنگ سازی شود.

طبق آمارها دغدغه اصلی جوانان ازدواج است. بیشترین دغدغه جوانان از بین ازدواج، مسکن و اشتغال، ازدواج بوده و این امر حکایت از اهمیت ازدواج دارد و باید برای این نیاز فکری و ذاتی توجه ویژه شود که لازمه این امر پایین آوردن توقعات و انتظارات، سخت گیری نکردن والدین دختران و توجه ویژه و برنامه ریزی حساب شده و دقیق از سوی مسوولان است تا بتوانیم با برنامه ریزی و رفع مشکلات در تشکیل و حفظ این کانون مقدس تلاش کنیم.