توحیدی
کارمان در خانه سینما فیسبیلالله بود
فرهاد توحیدی با بیان اینکه کار هیئت مدیره فعلی در خانه سینما فیسبیلالله بود گفت: یقین و باور داریم از دولت یازدهم گزاره ایجاد خانه سینمایی جدید بیرون نخواهد آمد.
به گزارش پارس ، فرهاد توحیدی رئیس و سخنگوی هیات مدیره خانه سینما در گفت وگو بافارس در خصوص انتظارات اعضای خانه سینما از حجت الله ایوبی رئیس جدید سازمان سینمایی اظهار داشت: انتظار ما چیزی غیر از پایبندی به تفاهم صورت گرفته نیست چرا که ما با دولت دهم تفاهم کردیم و این تفاهمنامه در تاریخ سیزدهم تیرماه در دفتر ریاست جمهوری منعقد شد و براساس آن یکسری تعهد ما باید انجام می دادیم و یکسری تعهد هم طرف مقابل ما که سازمان سینمایی بود باید انجام می داد.
*ما به تعهدات مان عمل کردیم ولی سازمان سینمایی به تعهداتش عمل نکرد
وی افزود: خانه سینما تعهدات خود را انجام داد اما رئیس سابق سازمان سینمایی به اعتقاد ما در همان گام اول تعهدات توافق شده را زیر پا گذاشت و به جای ابلاغ نسخه اساسنامه اصلاح شده کمیته ۷ نفره یک نسخه دیگری از اساسنامه ارسال و ادعا کرد که این نسخه در شورای عالی سینما به تصویب رسیده است، در حالیکه اطلاع دقیق داشتیم از زمستان سال ۹۱ تا تیرماه سال ۹۲ شورای عالی سینما اساسا تشکیل جلسه نداده است. اگر جلسه ای برگزار می کرد و اساسنامه هیات ۷ نفره را تصویب می کرد به دلیل اهمیت آن باید در خروجی رسانه ها منعکس می شد، بنابراین این ادعا از اساس بی پایه بود.
توحیدی در ادامه اظهار داشت: بنابراین در همان گام اول توافق صورت گرفته زیرپا گذاشته و آن چیزی را که امروز شاهد هستیم شد. یعنی علی رغم آنکه ما پایبند بودیم و فراخوان مجمع عمومی را منتشر کردیم و اصناف را با اینکه اکراه داشتند راضی کردیم که اسنادشان را به وزارت ارشاد تحویل بدهند و روند ثبت را آنطور که آقایان فکر می کردند روال قانونی است را شروع کنند، و روی محورهای توافقات همچنان ایستاده ایم.
*دولت یازدهم از نقطه فعلی عقب تر نرود/از دولت یازدهم انتظار داریم مجمع جدید توسط همین هیئت مدیره برگزار شود
رئیس هیات مدیره و سخنگوی خانه سینما خاطرنشان کرد: حرف ما این است که دولت دهم علی رغم همه نامهربانی هایی که به خانه سینما داشت بالاخره در روزهای پایانی کاری خودش به این امر واضح و روشن گردن گذاشت که مرجع برگزار کننده مجمع عمومی، هیات مدیره خانه سینما است.
وی تاکید کرد: ما که نمی خواهیم کار عجیب و غریبی کنیم، فراخوان مجمع عمومی را بنا بود اعلام کنیم و مجمع را تحت نظارت ناظرین وزارت ارشاد برگزار کنیم تا هیچگونه شبهه ای بوجود نیاید و همچنان بر مفاد توافقات خود پایبند هستیم. انتظار ما از دولت یازدهم این است که دیگر از این نقطه عقب تر نرود. وقتی که دولت دهم پذیرفته است همین هیات مدیره موجود مرجع اعلام و برگزاری مجمع عمومی است طبیعتا از دوستان دولت یازدهم هم همین انتظار را داریم.
*اگر به رای دیوان اعتراض می کردیم وزارت ارشاد سابق دوباره با یک رایی خانه سینما را مختل می کرد
توحیدی در پاسخ به این سوال که در این شرایط تکلیف رای دوم دیوان عدالت اداری که بر مبنای آن تصمیم گیری در مورد خانه سینما به عهده هیات نظارت بر موسسات فرهنگی و هنری گذاشته شد و هیات نظارت هم بر همین اساس حکم به تعطیلی دائم خانه سینما داد چه می شود؟ به فارس گفت: آن رای که هیات رسیدگی و نظارت بر مراکز فرهنگی و هنری صادر کرده را ما می توانستیم دوباره به دیوان عالی عدالت اداری شکایت کنیم و هنوز هم می توانیم به این رای اعتراض کنیم اما این موضوع را ورود به یک چرخه باطل می دانستیم چرا که اگر این رای را هم می شکستیم معتقد بودیم وزارت ارشاد چند روز بعد دوباره یک رایی صادر می کرد که براساس آن فعالیت خانه سینما مختل می شد و به همین دلیل از مجراهای دیگری این موضوع را دنبال کردیم.
*حکم دوم هیات نظارت و رسیدگی بر موسسات فرهنگی و هنری در این دولت ملاک قرار نمی گیرد
رئیس هیات مدیره و سخنگوی خانه سینما همچنین در پاسخ به این سوال که اگر همچنان حکم دوم هیات نظارت و رسیدگی بر موسسات فرهنگی و هنری ملاک عمل قرار گیرد، واکنش شما چیست؟ تاکید کرد: این رای ملاک عمل قرار نمی گیرد به این دلیل که ما توافق دیگری کردیم. ما در تاریخ ۲۱ شهریور ۹۱ با رئیس جمهور جلسه داشته ایم، رئیس جمهور هم آقای احمدی نژاد نفر دوم مملکت و رئیس قوه مجریه بودند. رئیس قوه مجریه نمی تواند به سازمان تحت نظرش دستور بدهد و آن سازمان آنرا نقض کند. آقای احمدی نژاد دستور دادند که بروید و بهانه اساسنامه را از دست آقایان بگیرد. ما هم بهانه اساسنامه را از دست آقایان گرفتیم، اساسنامه توسط هیاتی ۷ نفره متشکل از نمایندگان سازمان سینمایی، خانه سینما و رئیس جمهور اصلاح شد.
وی ادامه داد: معنی این روند این است که ما وارد یک پروسه شدیم که پایان این پروسه بازگشایی خانه سینما و ابطال رای هیات نظارت و رسیدگی به مراکز فرهنگی و هنری است، بنابراین همه چیز روشن است.
توحیدی تصریح کرد: رئیس جمهور دو نامه مستقیم و روشن و بدون ذره ای ابهام به آقای شمقدری نوشتند، در نامه اول ذکر کردند که چرا اینقدر بسته و تنگ نظرانه برخورد می شود و بدون استفاده از قدرت سازمانی خانه سینما را بازکنید و در نامه دوم هم به این موضوع تاکید کردند. بنابراین طبیعی است که در دولت دهم آن دستور توسط بالاترین مقام اجرایی کشور نقض شد و در تفاهم نامه سیزده تیر ماه به روشنی در دفتر رئیس جمهور متنی آماده شد که براساس آن هیات مدیره خانه سینما می بایست مجمع عمومی را برگزار و اساسنامه را تصویب می کرد و بعد از آن مجمع عمومی عادی را برگزار می کرد و در این مجمع عادی هیات مدیره جدید انتخاب می شد.
* یقین داریم از دولت یازدهم ایجاد خانه سینمای جدید بیرون نخواهد آمد
رئیس هیات مدیره و سخنگوی خانه سینما تاکید کرد: ما (هیات مدیره خانه سینما) موظف به برگزاری مجمع عمومی هستیم و ترتیب برگزاری مجمع عمومی هم اینگونه است که هیات مدیره فراخوان را اعلام و دستور جلسه مجمع را مشخص می کند. مجمع برگزار و هیات مدیره گزارشات لازم را ارائه می دهد، از پشت میزها پائین می آید و مجمع عمومی رئیس، دبیر و نظاران مجمع عمومی را انتخاب می کند و از این به بعد نمایندگان خود مجمع بر روند برگزاری ان نظارت می کنند و نه هیات مدیره و هیات مدیره سکوت می کنند، مگر اینکه سوالی از آنها پرسیده شود. بنابراین ما تنها وظیفه تشکیل مجمع عمومی را داریم و هیچ نظارتی بر مجمع عمومی نداریم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر تنها یک درصد وزیر ارشاد و رئیس جدید سازمان سینمایی بر این اعتقاد باشند که باید روند طی شده ادامه یابد و خانه سینمایی جدید با تجمیع و تفاهم دو گروه (خانه سینمای ۱ و ۲) ایجاد شود، واکنش شما نسبت به این موضوع چه خواهد بود؟ به خبرنگار فارس گفت: یقین و باور داریم که از دولت یازدهم چنین گزاره ای (ایجاد خانه سینمای جدید) بیرون نخواهد آمد. آقای دکتر روحانی به صراحت در سخنرانی ها و مناظره های انتخاباتی تاکید کردند که خانه سینما باید به سرعت باز شود و در یک ماه اول فعالیت دولت باید این اتفاق بیافتد. بنابراین گمان من این است که وزیر ارشاد و آقای ایوبی که شناخت کافی از ایشان داریم و به تدبیر آنها ایمان داریم یقینا چنین گذاره ای را طرح نمی کنند و محال است دولت یازدهم رفتار دولت دهم را با خانه سینما داشته باشد.
* کارمان در خانه سینما فی سبیل الله بود/این کار نه تنها سودی نداشت بلکه هزینه هم برای ما داشت
توحیدی همچنین در خصوص اینکه اخیرا در یکی از مصاحبه های خود گفته است « هیات مدیره آمادگی واگذاری مسولیت به هیات مدیره جدید را دارد» اذعان داشت: ما از اول هم موضعمان همین بود. کار صنفی فی سبیل الله است، کار صنفی بر خلاف انچه که دوستان فکر می کنند باید از وقت و جان و مال و خانواده خود مایه بگذارید و اگر کسی غیر از این در سال های گذشته رفتار کرده است ما مسول آن نیستیم. آن چیزی که در این هیات مدیره اتفاق افتاده بر همین اصل بوده است، یعنی کار صنفی کاری بی جیره و مواجب است و دیناری بابت آن پول نمی گیرید و در عین حال بابت آن هزینه می دهید و شماتت می نشوید.
رئیس هیات مدیره و سخنگوی خانه سینما در ادامه خاطرنشان کرد: کافی است فقط یکبار اسامی اعضای هیات مدیره را مرور کنید، متوجه می شوید که همگی افراد طراز اول سینمای ایران هستند که در شرایط عادی اینقدر مشغله دارند به کار دیگر ی نمی توانند بپردازند و به دلیل اینکه درگیر مساله خانه سینما هستند ناچارند تا پیشنهادات کاری را رد کنند. آن روزیکه خانه سینما بازگشایی، مجمع عمومی تشکیل و هیات مدیره جدید انتخاب شود باور کنید مانند روز جشن برای همه ما خواهد بود. یعنی بنده شخصا و تا آنجایی که می دانم سایر دوستان هم پنج سال مداوم است که از جان و مال خودمان توان گذاشته ایم و دیگر نوبت سایر افراد است که در این سمت حضور داشته باشند.
توحیدی در خاتمه در پاسخ به این سوال که تکلیف صنوف قانونی شده تحت عنوان خانه سینمای ایرانیان چه خواهد شد؟ به فارس گفت: ما با سند و مدرک به شما ثابت خواهیم کرد که آن روندی که دوستان مدعی هستند روند قانونی شدن، روند قانونی شدن نبوده است و به اندازه کافی سند و مدرک در این زمینه وجود دارد.
ارسال نظر