در مراسم تقدیر از برنامههای برگزیده رمضان و تابستان۹۲
مجری پرحرف باید مدتی خودش را گم و گور کند
مراسم تقدیر از برنامههای برگزیده رمضان و تابستان ۹۲ عصر دوشنبه - ۴ شهریور ماه - در سالن رضوان صداوسیما با حضور مقامات کشوری، مدیران تلویزیون و همچنین برنامهسازان و بازیگران برگزار شد.
به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، در این مراسم علی دارابی (معاون سیما) ، آیت الله حسینی بوشهری (رییس حوزه علمیه قم) ، غلامعلی حداد عادل (نماینده مردم تهران در مجلس) ، خیامی (رییس مرکز نظارت و ارزیابی صدا و سیما) ، احمد سالک (رییس کمیسیون فرهنگی مجلس) و گروهی از برنامه سازان تلویزیون حاضر بودند.
*** رییس حوزه علمیه قم: آسیب هایی متوجه رادیو و تلویزیون است که باید هشدار داد
در این مراسم، آیت الله حسینی بوشهری، رییس حوزه علمیه قم طی سخنانی کوتاه ضمن تبریک به برنامه سازان به خاطر زحماتی که متحمل شدند، خاطرنشان کرد: به سهم خودم صمیمانه از تلاش تلاش گران خستگی ناپذیر رسانه ملی در رابطه با برنامه های دینی در ماه مبارک رمضان و همچنین فصل های مختلف سال تقدیر و تشکر می کنم. همچنین از معاونت سیما که میزبان این جلسه هستند و همه همکارانی که با همه همت به میدان آمدند همچنین از رییس سازمان صدا و سیما تشکر می کنم.
وی تصریح کرد: در اینجا سوال من این است که وظیفه ما در میانه چیست و باید برنامه هایمان را به کدام سمت و جهت تنظیم کنیم. سفارش جدی من این است که در مقابل جبهه شیاطین و ستم گران بی تفاوت و نظاره گر نباشیم و با تمام وجود و رسالت فکر و اندیشه به میدان بیاییم که این تضمین خداست.
رییس حوزه علمیه قم همچنین تاکید کرد: در دنیای امروز سلاح های فرهنگی، توپ و سلاح های شیمیایی نیست. امروز دشمن در عرصه همین سلا ح های فرهنگی به ویران گری مشغول است و دست به تخریب و مسموم کردن اندیشه مردم به ویژه نسل جوان زده است؛ به نحوی که اگر امروز این حمایت ها از سوی ناحیه عالمان دین و همچنین فرهیختگان جامعه نباشد، نسل جوان امروز احساس تنهایی و بی پناهی می کند.
وی اضافه کرد: در اینجا سوال من این است که در شرایط فعلی آیا رسانه می تواند به جبهه مومنان کمک کند و اساسا این مساله سخن اصلی است که چه نیتی میان دین، فرهنگ و رسانه وجود دارد در این بحث سه نظریه مطرح است نظریه اول که کاملا افراطی است در این نظریه رسانه را ضد دین می دانند و از این رو با دغدغه های دینی شان با رسانه برخوردی سلبی دارند؛ ضمن اینکه برخی ها معتقدند کالایی شدن دین در رسانه و همچنین طرح دین در رسانه باعث تقدس زدایی از دین می شود. دین را وارد رسانه نکنیم، چرا که قداست آن فرو می ریزد.
بوشهری همچنین ادامه داد: نظریه دوم مربوط به این است که رسانه فقط یک ابزار است در این زمینه برخی ها معتقدند رادیو و تلویزیون و این نوع رسانه های مدرن صرفا ابزاری بیش نیستند. در نظریه سوم نظریه اول و دوم جمع شده است در این زمینه هم برخی ها معتقدند که رسانه فرهنگ خود را دارد اما هیچگاه مانع از این نیست که ما از این فرهنگ و ابزار استفاده کنیم چرا که این ابزار، قدرت این را ندارد که بتواند مقابل دین موضع بگیرد؛ ضمن اینکه ما باید ظرفیت رسانه را بشناسیم و برای تبلیغ دین از آن استفاده کنیم.
رییس حوزه علمیه قم در بخشی از سخنانش تصریح کرد: رسانه های کشورهای اسلامی مثل رسانه های ما کارهای دیگری هم می توانند داشته باشند و اینکه رسانه می تواند امر به معروف و نهی از منکر باشد چرا که رسانه مبلغ نوین است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: ما معتقدیم رسانه دینی، رسانه ای است که پیام ها و شیوه ها را به گونه ای ارائه دهد که تامین کننده ی هدف های غایی و نهایی ما باشد اگر برنامه سازان ما خدایی ناکرده دچار کج سلیقگی شوند حتی بهترین محتوا را به بدترین شکل ارائه می دهند که در حقیقت کار آنها را به درجه صفر تبدیل می کند.
او تاکید کرد: یکسری آسیب ها متوجه رادیو و تلویزیون است که باید نسبت به آنها هشدار داد. در بسیاری از برنامه های نمایشی ما گاهی مضامین دنیایی را در کنار مضامین دینی قرار می دهیم و برای مخاطب پررنگ تر ارائه می دهیم که اگر به ظرافت ها دقت نکنیم این مساله تهدیدکننده است.
در یک کار نمایشی این مساله خیلی مهم است که چه کسی در چه نقشی می خواهد به صحنه بیاید.
رییس حوزه علمیه قم در عین حال گفت: وقتی پیچ تلویزیون را روشن می کنیم تک تک آرم برنامه ها حتی چهره گویندگان و مجریان و لحن کلام آنها باید بر حسب نهادینه کردن اسلام در زندگی مخاطبان باشد و ما باید اعتلای اسلام را در این راستا دنبال کنیم.
حسینی بوشهری در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: جا دارد بگویم از راه دور به این نیت آمده ام که به تک تک شما برنامه سازان و هنرمندان بگویم خسته نباشید، اما اگر هم نکته یا توضیحاتی مطرح می شود هر کدام از نکات نقشی دارند که می توانند برایتان مفید واقع شوند.
*** حداد عادل: به خواست شهید مطهری وارد صدا و سیما شدم
در این مراسم همچنین غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اشاراتی درباره ورودش به صدا و سیما داشت.
وی در ابتدا خاطرنشان کرد: ابتدا به خواسته شهید مطهری وارد صدا و سیما شدم و پس از مدتی کوتاه به وزارت ارشاد رفتم تا اینکه سال ۵۷ در مقام معاونت سیما در صدا و سیما فعالیت داشتم. زمانی که تصویر آن سال های صدا و سیما را در ذهنم دارم و امروز می بینم که چه تحولی در سازمان صدا و سیما انجام شده است خدا را شکر می کنم؛ چرا که ما همیشه عادت داریم نیمه پر لیوان را بیشتر می بینیم؛ یعنی به این توجه می کنیم که ابتدا در کجا بودیم و حال به کجا رسیدیم.
وی افزود: زمانی که در آموزش و پرورش فعالیت داشتم، برایم یک سوال پیش آمد و آن هم این بود که شخصیت افراد چگونه شکل می گیرد بعدها به این نتیجه رسیدم که قطعا یکی از دلایل آن وراثت است، اما باید بگویم تمام حرف در وراثت خلاصه نمی شود. بلکه عوامل اکتسابی هم موثر است در آن زمان شخصا به سه عامل اصلی معتقد بودم و آن هم جامعه، حکومت و آموزش و پرورش بود که حتی نوع تاثیر و مولفه های هر یک را بررسی کردم. اما حال با این تحولات سریع که در عالم رسانه صورت گرفته، فکر می کنم باید صحبتم را تکمیل و اصلاح کنم در حال حاضر اگر بخواهم کتابی بنویسم قطعا دارای چهار فصل خواهد بود و آن هم شامل جامعه، حکومت، آموزش و پرورش و رسانه است.
حداد عادل همچنین با بیان اینکه رسانه یک رکن در ساخته شدن افراد و جامعه امروز است، گفت: ۵۰۰ سال گذشته به این شکل نبوده که رسانه یک رکن در ساخته شدن افراد در جامعه امروز باشد اما امروزه می بینید که شما رسانه ای ها بیشتر از خانواده ها در خیلی از مواقع موثر هستید امروز رسانه در ساختن انسان امروز نقش بی بدیلی دارد و روز به روز این نقش بیشتر می شود.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به ماه مبارک رمضان و برنامه هایی که رسانه در این ماه در اختیار بینندگان قرار می دهد، یادآور شد: ماه مبارک رمضان از قدیم الایام با رسم و رسوماتی همراه بوده و آن هم اینکه ماه رمضان فقط غذا نخوردن و آب ننوشیدن نیست در اینجا باید بگویم صدا و سیما این جنبه از ماه رمضان را برجسته تر کرده است و طی ۱۰ - ۲۰ سال اخیر مردم را عادت داده که روز اول ماه رمضان برنامه های ویژه مذهبی داشته باشند.
وی با اشاره به برنامه « ماه عسل» خاطرنشان کرد: درباره اتفاقی که در این برنامه افتاد باید بگویم این اتفاقات بسیار تکان دهنده و به یاد ماندنی است.
حداد عادل در پایان سخنانش تاکید کرد: ساختن برنامه های جذاب که آلوده نباشد در این جهان دشوار است که صدا و سیما موفق به این کار شده است.
*** رییس مرکز شورای نظارت و ارزیابی صداوسیما: برنامه های رمضان ۹۱ نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته
مراسم قدردانی از برترین برنامه های رمضان تلویزیون
در ادامه این مراسم دکتر خیامی، رییس مرکز شورای نظارت و ارزیابی صدا و سیما در بخش هایی از صحبت های خود خاطرنشان کرد: در برنامه های امسال به بحث سبک زندگی طبق فرمایشاتی که مقام معظم رهبری داشتند اشاره شد و این بحث را در برنامه ها آغاز کردیم در حالی که این بحث در برنامه های سال گذشته خیلی مطرح نبود همچنین دومین اقدامی که ما امسال در برنامه هایمان انجام دادیم پرداخت به ابعاد دین در برنامه ها بود که برای دومین سال به این بحث پرداختیم و آن را نیز در برنامه ها اندازه گیری کردیم.
وی گفت: خوشبختانه نتیجه امسال برنامه های صدا و سیما در رمضان بهتر از سال گذشته بود؛ ضمن اینکه سال گذشته اخلاقیات در برنامه ها کمتر دیده می شد اما امسال با یک توازن بهتر و مناسب تری به این مقوله پرداخته شد.
وی اضافه کرد: همچنین بحث ترویج افطاری سالم امسال در دستور کارمان قرار گرفت و گزارشی مبسوط از افطاری های ساده ارائه دادیم و این موضوع را بررسی کردیم که شبکه های سیما بیشتر چه نوع افطاری هایی را نشان می دهند.
در راستای موضوع امید بخشی و همچنین فضاهای حاکم بر برنامه ها نیز باید گفت که اندازه گیری امید در متون رسانه ای کار بسیار دشواری است؛ ضمن اینکه در این زمینه امسال ما یک مطالعه موردی درباره برنامه « ماه عسل» داشتیم. به عنوان مثال اگر ۶۰ درصد از رخدادهایی که در ماه عسل مطرح شد، منفی بودند، ۴۰ درصد مابقی مثبت بودند اما در نهایت چه می شود که کام مخاطبان برنامه بعد از پایان تلخ نیست؟
وی تاکید کرد: در یک برنامه تلویزیونی باید همه کارکردها علمی باشند، ضمن اینکه فضای امیدبخشی هم داشته باشند.
او در ادامه با بیان اینکه در برنامه های امسال ماه رمضان به بحث سرمایه های اجتماعی پرداخته شد، خاطرنشان کرد: در برنامه های امسال علاوه بر پرداخت به سرمایه های اجتماعی، همچنین به بحث موسیقی در شاخص های ۱۴گانه و بحث سریال های تلویزیونی در شاخص های ۱۲گانه پرداخته شد. همچنین بحث فضاها برای اولین بار بود که در برنامه ها ارزیابی شد. با توجه به تدبیراتی که آقای دارابی (معاون سیما) طی سال های اخیر رایج کردند، هر مناسبت مسؤولی دارد که باعث می شود تعامل برنامه ها منسجم باشد.
رییس مرکز شورای نظارت و ارزیابی صدا و سیما در پایان سخنان خود گفت: خوشبختانه در همه برنامه های نمایشی، غیرنمایشی، ویژه برنامه ها و… از سال ۹۱ نسبت به امسال پیشرفت داشته ایم که این جای خوشحالی دارد.
*** کارگردان « دودکش» : در تلویزیون منبری دارم
مراسم قدردانی از برترین برنامه های رمضان تلویزیون
در ادامه این مراسم محمد حسین لطیفی در مقام کارگردان « دودکش» طی صحبت هایی کوتاه خاطرنشان کرد: امیدوارم همه تعریف و تمجیدهایی که از سریال دودکش می شود، شایسته کارمان باشد؛ چرا که تلاش زیادی برای آن شد. خوشحالم از این بابت که تریبون این مراسم در اختیار سریال « دودکش» قرار گرفت و باید بگویم موفقیت این مجموعه حاصل تلاش همه گروه بوده است.
این کارگردان با بیان اینکه با به تصویر کشیدن قصه های ساده در « دودکش» می خواستیم به مردم آرامش بدهیم، گفت: مدت ها بود که زبان ساده و ساده زندگی کردن، از زندگی مردم دور شده بود و من به عنوان کارگردان این خلاء را احساس می کردم؛ بر این اساس با به تصویر کشیدن سریال دودکش قصد داشتیم سادگی را به مردم نشان دهیم تا به آنها کمک کنیم چرا که احساس می شد که در این زمینه در جامعه کمبود داریم. بنده به عنوان کارگردان شعار همیشگی ام این است که احساس می کنم در تلویزیون منبری دارم و موظف هستم که کمی به جامعه آرامش بدهم و حرف های خوب و امید بخش به مردم بزنم.
لطیفی توضیح داد: در سریال دودکش داستان هایی به تصویر کشیده شد تا به مردم بگوییم در این شرایط با وجود مشکلات دل هایمان را فراموش نکنیم. در این راستا جا دارد از تمامی مدیران ارشد صدا و سیما و تمام آنهایی که ما را در کارمان تشویق می کنند تشکر کنم.
*** کارگردان « مادرانه» : خوشحالم کارهایمان زیر ذره بین است
در ادامه این مراسم کارگردان سریال « مادرانه» با اظهار خوشحالی نسبت به اینکه سریال « مادرانه» توانسته تاثیرگذاری خوبی داشته باشد، خاطرنشان کرد: قلبا خوشحال شدم از اینکه حاج آقا بوشهری در ابتدای سخنانش فرمودند از راه دور آمده ام تا از دست اندرکاران ماه رمضان تشکر کنم و به آنها خسته نباشید بگویم. در این جا باید بگویم این اتفاق جای خوشحالی دارد که کارهای ما آنقدر زیر ذره بین بوده. گرچه ممکن است نقاط ضعفی هم داشته باشیم اما امیدواریم این تشویق ها موجب پیشرفت ما شود.
جواد افشار با بیان اینکه مخاطب عنصر اصلی رسانه محسوب می شود، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم برای مخاطبانمان همواره مفید واقع شویم.
وی با اشاره به سریال « مادرانه» و پخش آن در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: در سریال مادرانه خیلی تلاش کردیم که جنبه های گوناگون را که هم دغدغه خودمان بود و هم دغدغه مردم به تصویر بکشیم و در این زمینه تمام تلاشمان را به کار بستیم. در « مادرانه» جایگاه خانواده، احترام به والدین، جایگاه و منزلت یک دوست و خیلی چیزهای دیگر که ما در اطرافمان می بینیم کمرنگ شده اند پرداخته شد. در اینجا جا دارد از توجه و عنایت و همچنین حمایت دوستان از سریال « مادرانه» تشکر کنم.
او توضیح داد: در این سریال دغدغه های یک پدر نسبت به فرزندانش نشان داده شد؛ دغدغه ای که یک پدر نسبت به فرزندش دارد و وقتی که این دغدغه در من جواد افشار به وجود آمد، مطمئن بودم که در تک تک پدران هم به وجود آمده است. تمام این نوع دغدغه ها در سریال مادرانه در لایه های متفاوتی پرداخت شد و در نهایت تاثیرگذاری مفیدش در مخاطب بود که ما متوجه شدیم موثر واقع شده است.
*** احسان علیخانی: مجری پرحرف باید مدتی خودش را گم و گور کند
به گزارش ایسنا، همچنین در این مراسم احسان علیخانی طی سخنانی کوتاه خطاب به حضار گفت: خیلی حرفی برای گفتن ندارم و ترجیحم این است که پس از پرحرفی هایی که در ماه عسل داشتم، کمتر حوصله تان را سر ببرم چرا که معتقدم گوینده و مجری پرحرف بعد از پایان برنامه اش حداقل باید مدتی خودش را گم و گور کند.
*** ماجرای پیدا شدن شهید ایرج خرم جاه به واسطه ماه عسل
وی با اشاره به پیدا شدن شهید ایرج خرم جاه به واسطه برنامه « ماه عسل» یادآور شد: قطع به یقین شاید تصور این اتفاق را نمی کردم که مادر شهید برایمان چنین دعایی بکند و بگوید دلمان را شاد کردی خدا دلتان را شاد کند. امسال در برنامه ماه عسل به لطف خداوند و نفس های حق مردم و همچنین حضور آنها در برنامه چندین وصل فوق العاده رقم خورد اما قصه این شهید بزرگوار خیلی متفاوت بود آنقدر که شاید در ثانیه های اول اصلا تصور نمی کردم این اتفاق بیفتد.
احسان علیخانی در این مراسم اشاراتی به قصه شهید خرم جاه و حضور خانواده این شهید داشت.
***
سپس پس از صحبت های علیخانی جعفر زمردیان، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس که از لحاظ چهره شبیه شهید خرم جاه بود، حضور پیدا کرد و طی سخنانی کوتاه اینگونه مطرح کرد: تنها کسی هستم که در این کشور دو مادر دارم امروز به برکت خداوند این هدیه بعد از ۲۷ سال به من رسید.
وی اضافه کرد: در اینجا جا دارد از برادر عزیز و آزاده ام آقای جلال وند و سرکار خانم نوابی نژاد که مصر پیگیر این مساله بودند و همچنین آقای علیخانی تشکر فراوان کنم. اتفاق خوبی که در ماه عسل رقم خورد نشان داد که پرداخت این نوع موضوعات در تلویزیون جایگاه بالایی دارد.
پس از صحبت های زمردیان از مادر شهید خرم جاه دعوت شد تا به روی سن بیاید و اینجا بود که صدای لنز دوربین عکاسان در یک لحظه بی شمار به گوش می رسید و توجه همه را به خود جلب کرده بود.
مادر شهید خرم جاه ضمن تشکر از احسان علیخانی خاطر نشان کرد: از برادر علیخانی به خاطر زحمات خیلی زیادی که برای من داشتند تشکر می کنم چرا که دل مرا شاد کردند و من معتقدم چنین آدمی در ایران ما گمان نمی کنم که پیدا شود.
سپس احسان علیخانی دلیل پوشیدن لباس سفید مادر شهید خرم جاه را پرسید که ایشان در پاسخ به این پرسش گفت: پوشیدن لباس سفید وصیت فرزندم بود چرا که وی به من گفته بود در این روز لباس سفید بپوشم چرا که منافقان کور دل نفهمند که من در سن چهارده سالگی به شهادت رسیدم.
سپس با پایان صحبت های مادر شهید حداد عادل، دارابی، آیت الله بوشهری و احمد سالک به روی سن آمدند تا از مادر شهید خرم جاه و همچنین جعفر زمردیان تقدیر به عمل بیاورند.
*** حدادیان: تریبون ماه رمضان افتخاری است برای تلویزیون
به گزارش خبرنگار ایسنا سعید حدادیان از مداحان اهل بیت (ع) که در این مراسم حضور داشت دقایقی سخن گفت.
وی در ابتدا خاطرنشان کرد: باید در اینجا بگویم اگر قرار بود در حال حاضر پیامبری می آمد یک چیزی مثل شبه رسانه بود گاهی اوقات یک سریالی محبوب مردم است اگر از عصمت و طهارت پیامبران صحبت کند به مراتب تاثیرش بیشتر خواهد بود در واقع این رسانه باید هارون موسی (ع) زمان باشد.
وی اضافه کرد: بنده از این فرمایش رهبری کیف می کردم که می فرمودند تئاتر منبر است و ای کاش علی (ع) و اهل علی به روی این منبر بیایند نه معاویه و اهل معاویه. در اینجا جا دارد بگویم تریبون ماه رمضان افتخاری است برای تلویزیون چرا که من شخصا روش موعظه به شکل پسندیده را در چندین سریال مشاهده کردم که به آنها پرداخته شده بود و از این اتفاق کیف کردم.
حدادیان خاطر نشان کرد: ما در بعضی از شخصیت های علی الظاهر منفی گاهی دیالوگ هایی داشتیم که تاثیرش به مراتب ماندگارتر از شخصیت های مثبت شد. به نظر من نظیر این دیالوگ ها را ما در سریال مادرانه شنیدیم و مشاهده کردیم اما مشکل اینجاست بدهای ما گاهی دچار بی مرامی می شوند در حالی که نقش های منفی در واقع مرام های مثبتی دارد که از همین قصه ها برگرفته شده اند.
***
در پایان این مراسم حجت الاسلام احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تشکر از دست اندرکارانی که در رشد معنوی جامعه نقش به سزایی داشته اند، تصریح کرد: در این جا باید بگویم فراگیری ۲۵ درصد از طریق گوش و ۷۵ درصد مابقی از طریق چشم است. نقش رسانه در رشد محتوایی ۷۵ درصدی برای تعادل جامعه مهم است.
او در ادامه مطالبی را مرتبط با مفاهیم اسلامی بیان کرد.
*** در این مراسم بازیگرانی همچون پژمان بازغی، فریبا کوثری، فرخ نعمتی، عباس غزالی، مهدی سلطانی، شقایق فراهانی، هستی مهدوی، نگار عابدی، هومن برق نورد، بهنام تشکر، امیرحسین رستمی و همچنین داریوش فرضیایی (عمو پورنگ) ، شهاب عباسی (بازیگر و کارگردان خنده بازار) ، نادر طالب زاده (مجری کارشناس راز) ، حسن سلطانی (مجری برنامه سحر) ، حسن اسلامی مهر، مهدی فرجی و علی بخشی زاده، مجید زین العابدین، دکتر پورحسین، دکتر قاسمی، کامبیز اخوان صفا و… (مدیران شبکه های تلویزیونی) و سایر برنامه سازان تلویزیون حضور داشتند.
ارسال نظر