به گزارش پارس ، به نقل  ازایسنا، ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی هنری- صبح ۳ شهریور ماه - طی نشستی درباره روند نصب هولوگرام بر روی آلبوم های موسیقی با حضور دو ناشر و چند هنرمند توضیحاتی را در این باره ارائه داد.

در ابتدای این نشست مدیر شرکت « آوای باربد» به عنوان یکی از موافقان این طرح در سخنانی گفت: بحث هولوگرام جزو دستور کار ستاد صیانت بوده است و ما ناشران در ابتدای این طرح زیر بار این جریان نمی رفتیم.

حمید اسفندیاری ادامه داد: ناشران مخالف معتقد بودند اینجا ستادی برای بازنگری آثار است و اگر هولوگرام اثر تمام شود، اتفاقات جدیدی رخ می دهد آنها فکر می کردند بر مبنای تعداد هولوگرام باید مالیات بدهند و از طرف می گفتند که ما در این مدت به اندازه کافی آقا بالا سر در ارشاد داشته ایم و دیگر تمایل به یک نگاه نظارتی وجود نداشت.

وی افزود: فعالیت این ستاد بعد از تولید آلبوم شروع می شود و هولوگرامی که روی کالا نصب می شود به معنای مجاز بودن آن کالاست و قرار شده است که هر ناشری تعدادی هولوگرام برای کالایش دریافت کند و ۵۰ درصد بهای آن را خود ناشر بپردازد.

سپس مدیر انتشارات ایران گام گفت: دوست داریم این مرکز وجود داشته باشد تا مردم بتوانند کالای مجاز و غیر مجاز را از یکدیگر تشخیص بدهند و بدانند که کالایی که می خرند یک کالای رسمی است. باید قبول کنیم خیلی وقت ها تشخیص این کار برای مخاطب سخت است. چرا که خیلی وقت ها آثار کپی در کنار آثار اصلی قرار می گیرند.

صدرالدین حسین خانی اضافه کرد: بدین ترتیب آثار مورد نظر باید از یک تاریخ مشخص دارای هولوگرام شود و آثار دارای سریال مشخصی باشد در واقع این طرحی برای امنیت خانواده ناشران موسیقی است که اجرایی شدن آن زمان می برد.

سپس دبیر ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی هنری در این نشست گفت: وظیفه این ستاد حمایت از آثاری است که در عرصه های مختلف تهیه می شوند اما می بینیم که به دلایل مختلفی به این آثار دست درازی می شود.

جابری انصاری گفت: خیلی وقت ها حق و حقوق مولف توسط متخلفین تضییع می شود و این ستاد تشکیل شده تا چنین رسالتی را پیگیری کند. در واقع ارشاد متولی صدور مجوز برای آثار است و وقتی که مجوز صادر می شود نیازمند فرایندی برای حمایت است. تقویت اقتصاد فرهنگی موسسات هنری نیز از دیگر وظایف ماست.

او همچنین توضیح داد: هولوگرامی که بر روی آلبوم های موسیقی نصب می شود در واقع یک شناسه عرضه است این که بدانیم در روند تولید آلبوم تخلف شده و یا اینکه تولید این آلبوم فراتر از چارچوب قانون صورت گرفته است یکی از شاخصه هایش بررسی این هولوگرام است که به اثر مورد نظر الصاق می شود و بدین صورت مطمئن می شویم که این اثر دارای مجوز است.

جابری انصاری در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما هم در فضای مجازی و هم در فضای بازار آثار را مورد رصد قرار می دهیم تا کپی کارها را شناسایی کنیم و از این طریق با متخلفان برخوردهای قانونی صورت می گیرد انتظار داریم ناشران هم در این راستا همکاری کنند چرا که در واقع از سرمایه خودشان دفاع می کنند.

وی افزود: ستاد صیانت پناه گاهی است که نسبت به دغدغه های فرهنگی پاسخگوست.

او در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه اصل این طرح درست است اما اجرایی شدن این طرح به دلیل عجولانه بودنش درست نیست، گفت: این طرح عجولانه نیست سال گذشته هم این صحبت ها مطرح شد اما جلسه ای گذاشتیم که ناشران نقطه نظراتشان را بیان کردند و طی چندین جلسه سعی کردیم نقطه ضعف های این طرح را شناسایی کنیم. تمام امور کارشناسی با تشکیل این ستاد انجام شده بود و باید تاکید کنم که ما یک طرفه به قاضی نمی رویم.

دبیر ستاد صیانت درباره دستاوردهای تشکیل این ستاد گفت: ما هر روز از طریق کمیته تعیین مصادیق مجرمانه دانلودهای غیر مجاز را رصد می کنیم و از طریق ارشاد اقدام می کنیم تا با سایت های متخلف برخورد کنند. در واقع این موضوع از روز تشکیل اول ستاد دغدغه ما بوده است.

جابری انصاری تصریح کرد: ما هر روز حدود ۳۰۰ سایت را شناسایی می کنیم که به گونه ای تخلف می کنند. در واقع هدف ما این است که سیستم عرضه را مدیریت کنیم و به زعم بنده این خودش یک هنر است. اجبار برای نصب هولوگرام بر روی آلبوم های موسیقی نیز به دلیل صیانت است.

وحید تاج نیز که در این نشست حضور داشت در این جلسه گفت: باید بگویم خانه از پایبست ویران است. چرا به سراغ صدا و سیما نمی روید که قطعه « خاک مهرآئین» را که توسط بنده خوانده شده بود، شب و روز در ایام انتخابات پخش می کردند. بدون اینکه از صاحب اثر اجازه بگیرند.

سپس حسین خانی در همین باره گفت: صدا و سیما در این راستا قانون هایی دارد که خودش را مالک اثر می کند.

حمید اسفندیاری هم بیان کرد: روز اولی که این ستاد تشکیل شد تجربه کافی وجود نداشت تشکیل این ستاد محاسنی دارد که ما وقتی پای حرف های این دوست نشستیم متوجه شدیم که آنها از موضع قدرت حرف نمی زنند ستاد صیانت هرچه به ما اعلام کرد که در زمینه نصب هولوگرام اقدام کنید ما ناشران توجه نکردیم سپس یک روز فهمیدیم که آثارمان توسط مامورها از فروشگاه جمع آوری شده است. شاید اگر هر ارگانی بود چنین تلنگری را می زد.

او افزود: سپس جلسه ای تشکیل دادیم و قرار شد برای آثارمان از هولوگرام استفاده کنیم چرا که اینگونه اقتصاد نشر هم بهتر پیش می رود. اما این طرح باید فاز به فازش درست انجام شود تا به موفقیت برسد.

همچنین میلاد درخشانی نیز با حضور در این نشست گفت: مردم همیشه راحت ترین راه را انتخاب می کنند در حال حاضر تمام روابط در فضای مجازی اتفاق می افتد.

این نوازنده و آهنگساز ادامه داد: دانلود به من ضربه نمی زند چرا که باعث می شود کارم شنیده شود و در حال حاضر بسیاری از خوانندگان پاپ نیز پیش از انتشار آلبومشان به انتشار تک قطعاتی در فضای اینترنت می پردازند تا کارشان را تبلیغ کنند.

درخشانی تصریح کرد: برای یک بار هم که شده به خرید اینترنتی موسیقی قوت ببخشیم و از صدا و سیما تقاضا کنیم در این راستا فرهنگسازی انجام دهد چرا که نمی توان جلوی اینترنت و فضای مجازی را گرفت.

به گزارش ایسنا مسؤولان شرکت تصویر گستر پاسارگاد نیز به همراه آرش کمان گری (خواننده) در این نشست حضور داشتند.