آلودگی محیطی زمینه ساز بیش فعالی در کودکان است
یک روانشناس کودک با بیان این که بیماریهای ژنتیکی و آلودگیهای محیطی زمینه ساز بیش فعالی در کودکان است، اظهار کرد: محیط تربیتی در ایجاد بیش فعالی کودکان تاثیر دارد و محیط تربیتی متشنج بیش فعالی را در کودکان تشدید میکند.
به گزارش پارس ، " خدیجه حقیقی" در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه کودکان بیش فعال به سه دسته تقسیم می شوند، اظهار کرد: در دسته نخست کودکان از توجه و تمرکز پایینی برخوردار هستند، کودکان دسته دوم فعالیت زیادی دارند و دسته سوم ترکیبی از این دو حالت است.
وی با بیان اینکه بیش فعالی بیشتر در پسران مشاهده می شود، افزود: اگرچه سن تشخیص و میزان شیوع بیش فعالی در کودکان نامشخص است و نمی توان به صورت قطعی در خصوص افزایش و یا کاهش تعداد این کودکان در جامعه صحبت کرد اما میزان آگاهی در مورد تشخیص این بیماری افزایش مطلوبی داشته است.
این روان شناس کودک با بیان این که بیماری های ژنتیکی و آلودگی های محیطی زمینه ساز بیش فعالی در کودکان است، اظهار کرد: محیط تربیتی در ایجاد بیش فعالی کودکان تاثیر دارد و محیط تربیتی متشنج بیش فعالی را در کودکان تشدید می کند.
حقیقی تصریح کرد: روان درمانی، تجویز دارو و یا ترکیب این دو از روش های درمان بیش فعالی است اما در برخی موارد از نوروفیدبک نیز برای فعال کردن قسمت توجه و تمرکز مغز این کودکان استفاده می شود.
وی اضافه کرد: نوروفیدبک یک روش درمانی غیر تهاجمی است که با تاثیر بر امواج منفی به مغز یاد می دهد که ساختارهای عصبی خود را ناخودآگاه اصلاح کند.
این روان شناس با بیان اینکه کودکان مبتلا به بیش فعالی در زندگی اجتماعی خود با مشکلات مواجه می شوند، خاطرنشان کرد: افت تحصیلی و عدم پیشرفت تحصیلی در این کودکان بیشتر مشاهده می شود زیرا توجه و تمرکز لازم را ندارند.
حقیقی با اشاره به اینکه والدین نقش مهمی در درمان کودکان بیش فعال دارند، تصریح کرد: مداخله های رفتاری و محیطی والدین باید با کمک و راهنمایی مشاوران باشد تا بهترین نتیجه از درمان حاصل شود.
وی ادامه داد: کودکان بیش فعال به خوبی نمی توانند رفتار خود را با قوانین وفق دهند به همین دلیل نباید آن ها را تحت فشار قرار داد و از ایجاد اضطراب در کودکان جلوگیری کرد.
این روان شناس کودک افزود: ویژگی های درونی و شخصیتی کودکان بیش فعال با سایر کودکان متفاوت است و در صورتی که نتوانند به قانون های رفتاری عمل کنند نباید قوانین را تغییر داد بلکه والدین باید قوانینی برای این کودکان وضع کنند که در مدت درمان قابل اجرا باشد.
حقیقی گفت: والدین باید با کودکان بیش فعال رفتارهای مناسبی داشته باشند و روش برخورد با کودک و آرام کردن او را یاد بگیرند.
ارسال نظر