علی ربیعی:
برنامه مفصلی برای" شستا" دارم
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه گسترش بیمه اجتماعی فراگیر متناسب با توان دولت و افزایش ظرفیت اقتصادی وزارتخانه از جمله برنامههای این وزارتخانه در حوزه رفاه اجتماعی است، گفت: این موضوع یک اعتقاد است که باید به سمت آن حرکت کنیم.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علی ربیعی روز شنبه در یک نشست خبری ایجاد بیمه های چندلایه، بیمه های اجتماعی فراگیر، بیمه بیکاری، بیمه زنان، بیمه روستاییان را از جمله برنامه های حوزه رفاهی دولت یازدهم در این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: گسترش این بیمه ها با بارمالی زیاد روبروست، اما باید به آن به طور ویژه توجه شود.
وی با اشاره به اینکه سه نوع بیمار در کشور وجود دارد، اظهار کرد: بیماران مرفه، بیماران متوسط و بیماران گروه پایین اجتماعی که در مورد بیماران مرفه باید عنوان کرد که این قشر خودشان به دلیل داشتن شرایط مالی مناسب می توانند مشکل خود را حل کنند.
ربیعی افزود: گروه دیگر بیماران متوسط هستند که باید بتوانیم در دل بیمارستان ها شرایطی را ایجاد کنیم تا با ارائه حداقل هزینه بتوانند از امکانات موجود بهره مند شوند.
دفترچه های بیمه باید دارای هویت باشند
وزیر پیشنهاد دولت یازدهم مساله اصلی را بیماران گروه پایین اجتماعی دانست و بیان کرد: بیشترین تمرکز ما باید در ارتباط با فراگیری بیمه این افراد قرار گیرد و موضوعی که به آن باید به صورت ویژه توجه شود « دفترچه های بیمه» است چرا که باید این دفترچه ها دارای ارتباط و هویت شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید در نظام بیمه های کشور با هماهنگی و همکاری وزارت بهداشت در نظام تامین اجتماعی به وضعیت مناسب درمانی برسیم، خاطرنشان کرد: با توجه به گفته رهبری که فرموده اند بیمار تنها باید رنج و بیماری اش را داشته باشد، باید به سمت توجه به بیماران اقشار پایین جامعه به صورت ویژه توجه شود.
به گفته ربیعی، در بحث مراکز درمانی بدهی به بیمارستان ها، پزشکان و درمانگاه ها وجود دارد، همچنین منابع و مصارف در وضعیت مناسبی قرار ندارند و تامین اجتماعی « بحران آینده» است.
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت یازدهم در پاسخ به اینکه برنامه های این وزارتخانه برای حفظ صندوق تامین اجتماعی به عنوان یک صندوق بین نسلی که هم اکنون در وضعیت مناسبی قرار ندارد، بیان کرد: آماری که از صندوق ها داریم حاکی از آن است که وضعیت یک صندوق خوب است که آن هم به زیر افتاده و مابقی صندوق ها نیز ورشکسته اند و وضعیت مناسبی ندارند، حتی می دانیم که صندوق فولاد چند ماهی است که قادر به پرداخت حقوق خود به کارگران نبوده است.
ربیعی ادامه داد: مشکل اصلی در ارتباط با صندوق های بیمه گر، ساختار منابع است و با توجه به آماری که از نیروهای شاغل و افراد بازنشسته وجود دارد می توان بسیاری از واقعیت ها را درک کرد.
وی با بیان اینکه سازمان بین المللی کار عدد ۶ را به عنوان عدد خطر اعلام کرده است که نشاندهنده عدد بیمه شدگان به مستمری بگیران است، گفت: در سال ۱۳۴۰ این عدد ۳۵/۵ بوده اما متاسفانه در سال ۱۳۸۰ به ۸/۲۳ رسیده است و در سال ۸۵ این رقم معادل ۶/۶ بوده است. بنابراین ما هم اکنون در مرز خطر قرار داریم.
باید نسبت دولت با صندوق های بیمه ای مشخص شود
وزیر پیشنهادی دولت یازدهم با اشاره به اینکه شاخص دیگری که نشاندهنده وضعیت تلخی خواهد بود موضوع وضعیت نسبت ذخایر به هزینه های جاری سازمان است. ربیعی در این باره نیز گفت: نسبت ذخایر به مصارف از سال های گذشته ۳ /۷۵ بوده و در سال ۸۰ به ۱/۳۶ رسیده است و این موضوع حاکی از آن است که اگر در آن زمان حق بیمه قطع می شد با توجه به ذخایر، تامین اجتماعی تنها می توانست یک سال مستمری پرداخت کند در حالی که امروزه این رقم به پرداخت روزانه رسیده است.
دولت برای بدهی تامین اجتماعی صنایع زیان ده را واگذار کرده
وزیر پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید نسبت دولت با صندوق های بیمه ای مشخص شود اظهار کرد: موضوعی که رخ داده واگذاری بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی است و دولت در هشت سال اخیر صنایعی را واگذار کرده که زیان ده بوده اند. به طور مثال شرکتی واگذار شده است که نه تنها دارای اعتبار و سود کافی نبوده بلکه دارای یک میلیارد تومان اعتبار منفی بوده است.
برنامه مفصلی برای" شستا" دارم
ربیعی با اعلام اینکه برنامه مفصلی برای شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی" شستا" دارم گفت: با توجه به اینکه گرایش و رشته اصلی ام برنامه ریزی استراتژی بوده است در حال طراحی برنامه ای برای شستا هستم. باید صنایع را از حالت زیانده خارج کنیم و به سمت صنایع سودآور پیش برویم که این موضوع به بورس کشور هم کمک خواهد کرد.
وی افزود: مشکلی که در قانون وجود دارد این است که اگر به سمت پس انداز حرکت کنیم به کارگران زیان زدیم، بنابراین ناگزیریم به سمت صنایع و شرکت های سودآور حرکت کرده و سود خود را به بالاتر از ۲۵ درصد برسانیم.
ارسال نظر