به گزارش پارس ، حجت الاسلام سادات ابراهیمی در گفت وگو با فارس اظهار داشت: تلف شدن گوزن های زرد در سایت کرخه علل مختلفی دارد که تغییرات اقلیمی و آب گیری سد کرخه و به دنبال آن خشک شدن تالابهای این منطقه را می توان یکی از این علل عنوان کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سایت محصور شده کرخه حدود ۲۰۰ هکتار است، افزود: عدم رساندن آب به این سایت موجب طغیان مگس های میاز شد که در نهایت با تلف شدن گوزن های زرد همراه گردید.

وی بیان داشت: البته احتمال دارد که مگس های میاز به دلیل بارندگی که در کشور عراق اتفاق افتاد از این کشور به ایران آمده باشند.

وی ادامه داد: طی بازدیدی که به عمل آمد، مشخص شد که سازمان محیط زیست توانسته طی مدت زمان یک ماه این بحران را کنترل کند.

حجت الاسلام سادات ابراهیمی اضافه کرد: طی این مدت، محیط زیست موفق شده است که حدود ۱۰ رأس گوزن زرد ایرانی را زنده گیری و در داخل قرنطینه نگهداری کند و در جهت درمان آنها اقدامات لازم را صورت دهد.

وی بیان داشت: پیش بینی ها این است که حدود ۳۰ تا ۴۰ گوزن زرد باقی مانده باشد، البته دوربین هایی در این منطقه وجود دارد که به صورت شبانه روزی این منطقه را رصد می کنند.

نماینده منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: راهکاری که وجود دارد برای نجات گوزن های زرد این است که در مرحله نخست باید سایت جنگلی کرخه آبیاری و آبرسانی شود، البته برای این موضوع ۳۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است.

وی درباره تشکیل پرونده قضایی برای محیط، خاطرنشان کرد: تشکیل پرونده قضایی برای این سازمان منتفی است چراکه سازمان محیط زیست برای حفاظت و صیانت از این گونه جانوری تلاش خود را کرده است.