نخستین مدرسه گردشگری راهاندازی میشود
رییس دانشگاه علم و فرهنگ از راهاندازی نخستین مدرسهی کارآموزی حوزهی مشاغل گردشگری در مهرماه امسال خبر داد.
به گزارش پارس ، محمدحسین ایمانی خوشخو در گفت و گو با ایسنا، در این باره توضیح داد: مدرسه ی تخصصی کارآموزی گردشگری وابسته به دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی است و تلاش دارد با فراهم کردن زمینه ی مناسب برای مهارت آموزی به دانشجویان و دانش آموختگان رشته های مختلف گردشگری، نقش پل واسط بین دانشگاه و بازار کار را ایفا و خلأ بازار کار را پر کند.
او ایجاد زمینه ی اشتغال و شناخت فضای واقعی کار برای دانش آموختگان رشته های گردشگری، ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی خلاقیت های دانشجویان و ارائه ی روش های بهتر در ایجاد فرآیند شغلی، آشنایی عملی دانشجویان با صنعت گردشگری و امکانات واقعی گردشگری موجود در کشور، انتقال یافته های علمی و پژوهشی از دانشگاه به بدنه ی صنعت گردشگری، به حداقل رساندن زمینه های خطای شغلی در حیطه ی ارائه ی خدمات و محصولات گردشگری و انتخاب پروژه های دانشگاهی و پایان نامه از بین مسائل موثر در رفع نیازهای جامعه در عرصه ی گردشگری و کاربرد این پژوهش ها درصنعت گردشگری را از جمله اهداف این مدرسه دانست.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ همچنین گفت: دامنه ی کاربرد خدمات مدرسه به کارآموزان، در حوزه ی تشریفات و خدمات گردشگری راهنمایان تور و مدیران سفر، تولید و اجرای پکیج های مسافرتی داخلی و خارجی، هتل ها و مراکز اقامتی، دفاتر خدمات مسافرتی، رستوران ها و مراکز پذیرایی و مراکز آموزشی و پژوهشی فعال در گردشگری تعریف شده است.
او درباره ی شرایط پذیرش کارآموزان در این مدرسه، اظهار کرد: کارآموزان مطابق ضوابط موجود در آیین نامه ی مدرسه، از میان دانشجویان یا دانش آموختگان دوره های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های گردشگری یا از میان کارآموزان آزاد دیگر رشته ها که علاقه مند به گذراندن دوره های کارآموزی هستند، انتخاب خواهند شد که پس از گذراندن دوره ها و آزمون ها، گواهینامه دریافت می کنند.
ایمانی خوشخو درباره ی این که با توجه به صدور این مدرک توسط دانشگاه علم و فرهنگ آیا مدارک این مدرسه مورد تأیید وزارت علوم است؟ گفت: انتظاری از این مدرک در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد نیست؛ ولی این مدرک نشان دهنده ی توانمندی افراد است و قطعا برای بخش های اجرایی، مدرک مهم نیست، بلکه توانمندی ها اهمیت دارد.
وی که عضو کمیته ی برنامه ریزی گردشگری وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است، درباره ی این کمیته ی نیز توضیح داد: این کمیته که سه سال از عمر آن می گذرد، برنامه ریزی برای رشته های گردشگری و تصمیم گیری برای توسعه ی رشته ها و برنامه ریزی های درسی، اسلامی سازی و بومی سازی دانش گردشگری و علمی کردن فعالیت های مرتبط با گردشگری را برعهده دارد.
راه اندازی رشته های گردشگری مذهبی و اوقات فراغت
او تصویب دوره ی دکتری مدیریت گردشگری را یکی از دستاوردهای مهم این کمیته دانست و بیان کرد: تدوین و تصویب رشته ی « گردشگری مذهبی» در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین « مطالعات اوقات فراغت» از دیگر اقدامات این کمیته است که رشته های دیگری هم در دستور رسیدگی آن قرار دارند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به توجه بیش از ۷۰ درصد دانشگاه های درجه ی یک کشور به رشته های گردشگری، ادامه داد: بخش خصوصی و اجرایی گردشگری برخلاف بخش دولتی، به دانشگاه ها نزدیک تر شده و تفاهم نامه هایی برای برگزاری دوره های تخصصی بسته است.
ایمانی خوشخو همچنین به تأسیس انجمن علمی و گردشگری ایران با موافقت وزارت علوم به عنوان حرکتی علمی در حوزه ی گردشگری گردشگری اشاره و اضافه کرد: این انجمن به عنوان تنها مرجع علمی مورد تأیید وزارت علوم در عرصه ی گردشگری و توسعه ی علمی گردشگری فعالیت می کند که هرچه بیشتر از ظرفیت کارشناسان آن استفاده شود، در تصمیم گیری ها بیشتر می توان موفق بود؛ اما متأسفانه در دوره های قبل کمتر از این ظرفیت استفاده شد، ولی حالا انجمن برای توسعه ی گردشگری و کمک به مدیران عالی اعلام آمادگی می کند.
ارسال نظر