پایتخت هخامنشیان به آتش کشیده شد
این درحالی است که پیش از این باستانشناسان به پایههای ستونهای کاخ آپادانا و وضعیت نابسامان آنها اشاره کرده بودند. چنانچه بهاعتقاد برخی از باستانشناسان، چندین دهه از کاوش آثار سنگی میگذرد اما تاکنون هیچ ساماندهی روی آثار صورت نگرفته است.
به گزارش پارس به نقل از پارسینه: شوش به عنوان یکی از مهمترین محوطه های باستانی ایران و جهان، درحالی طی هفته های اخیر چندین بار گرفتار شعله های آتش شد که فعالان میراث فرهنگی به شدت از آتش سوزی های اخیر اظهار نگرانی کردند. عدم جمع آوری زباله ها، خس و خاشاک و گیاهان خودرو هرس نشده علت آتش سوزی های اخیر عنوان می شود.
« مجتبی گهستونی» فعال میراث فرهنگی و دبیر انجمن تاریانا با اعلام این خبر به CHN افزود: « در هفته های گذشته کاخ آپادانا چندین بار بر اثر انباشت زباله و گیاهان خودرو به آتش کشیده شد. » این فعال میراث فرهنگی معتقد است، دما و گرمای قابل توجه شهرستان شوش از یک طرف و ضعف مدیریت پایگاه شوش در جمع آوری به موقع گیاهان خودرو در کنار پایه ستون های هخامنشی از سوی دیگر سبب شده که آتش سوزی در این منطقه شدت و دامنه وسیعتری پیدا کند.
به گفته دبیر انجمن تاریانا، آتش سوزی های اخیر در حالی آسیب های جدی به ستون ها و پایه ستون های هخامنشی محوطه باستانی شوش رسانده که سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان به منظور انجام یکسری اقدامات مرمتی و پاکسازی در محوطه ّهای آپادانا و کاخ اردشیر و آماده سازی بخشی از پرونده شوش اختصاص گرفت. هر چند که بخشی از این اقدامات به دلیل عدم حضور ناظر کیفی با اعتراض های کارشناسان مواجه شد.
این درحالی است که پیش از این باستان شناسان به پایه های ستون های کاخ آپادانا و وضعیت نابسامان آن ها اشاره کرده بودند. چنانچه به اعتقاد برخی از باستان شناسان، چندین دهه از کاوش آثار سنگی می گذرد اما تاکنون هیچ ساماندهی روی آثار صورت نگرفته است.
با این وجود مسئولان و متولیان میراث فرهنگی از آماده سازی پرونده ثبت جهانی شوش در روزهای آینده می گویند. اینکه عامل حریق در محوطه باستانی شوش سهوی بوده یا عامدانه هنوز مشخص نیست، اما آنطور که از شواهد امر پیداست جمع آوری نشدن خس و خاشاک ّ و گیاهان خودرو در اطراف پایه ستون ها سبب شده که آتش سوزی در ابعاد وسیعی از این محوطه باستانی ادامه پیدا کند.
ارسال نظر