به گزارش پارس به نقل از فارس محمد حسن طریقت منفرد در مراسم افتتاح مجتمع نیمه صنعتی صنایع غذایی (پایلوت پلنت) خاطرنشان کرد: بار بیماری ها در چند دهه گذشته تغییر جدی پیدا کرده و از بیماری های واگیر به غیر واگیر تغییر جهت داده است.

وی ادامه داد: متأسفانه بیماری های غیر واگیر که جهان به عنوان سونامی در انتظار آن است به مراتب مشکل آفرین تر از بیماری های واگیر است چرا که بیماری های واگیر به عنوان اپیدمی در مدت کوتاهی به وجود می آید و تکلیف آن مشخص می شود ولی بیماری های غیر واگیر هزینه بر و طولانی مدت است.

به گفته وزیر بهداشت در آینده هیچ کشوری قادر نخواهد بود هزینه بیماری مزمن و مستمر را تأمین کند.

طریقت منفرد تغذیه را یکی از ارکان اصلی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر برشمرد و گفت: متأسفانه نه تنها در ایران بلکه در دنیا گرفتار فراهم کردن غذای سالم بر سر سفرها هستیم چرا که تولید، نگهداری و فرآوری غذا گرفتاری های زیادی دارد و در دهه های گذشته با تولید سموم شیمیایی این مشکل بیشتر شده است.

وی ادامه داد: همان هایی که کودهای شیمیایی را به وجود آوردند به این نتیجه رسیدند که اکنون باید به شدت از مصرف آن پرهیز کنند و عرصه دانشگاهی باید در این راستا بیشتر ورود کند تا به غذای سالم دسترسی پیدا کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه نمی توان همه تولیدات مواد غذایی را کاملاً در جهت سلامت سوق داد اگر بتوانیم به یکی از نیازهای غذایی تکیه کنیم ممکن است سریع تر بتوانیم حداقل مردم را از مصرف مواد غذایی ناسالم بری کنیم و نان بهترین ماده غذایی است که بخش اصلی سفره غذایی خانوارها به ویژه ایرانیان را تشکیل می دهد که می توانیم روی آن برای تولید غذای سالم سرمایه گذاری کنیم.

وزیر بهداشت غنی کردن و افزودن مواد مغذی و انرژی زا به نان را یکی از راهکارهای بهبود تغذیه در کشور عنوان کرد و گفت: امروزه صنعت نان گسترش زیادی یافته و می توان با غنی کردن نان آن را به صورت غذایی ۱۰۰ درصد کامل در اختیار مردم قرار داد.

در ادامه حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده از ظرفیت دانشمندان علوم تغذیه در صنایع غذایی کشور را بسیار ضروری دانست و گفت: می توانیم در همین راستا غذای سالم تری را برای مردم تهیه کرده، سبد غذایی مطلوبی را به مردم ارائه کنیم.

وی ایجاد مجتمع نیمه صنعتی صنایع غذایی را برای ارزیابی و سنجش ایمنی غذایی بسیار ضروری برشمرد و افزود: در این مجتمع عملیات فراوری، تولید و ارزیابی مواد غذایی در مقیاس کوچک انجام می شود و متخصصان می توانند امنیت آن را بسنجد در عین حال تولید مواد غذایی سالم بین دانشجویان صنایع غذایی ترویج می شود.

  مجتمع نیمه صنعتی صنایع غذایی (پایلوت پلنت) پیش از ظهر امروز در انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دو فاز غلات و لبنیات افتتاح شد. قرار است تا دو سال آینده ۳ فاز فرآورده های گوشتی، میوه و سبزی و کنسرو نیز به بهره برداری برسد.