به گزارش پارس ، این کاریکاتوریست در گفت وگو با ایسنا، درباره ی هنر کاریکاتور و جایگاه آن در ایران گفت: کاریکاتور نزدیک به ۷۰ سال است که در ایران باب شده، ولی هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است. کاریکاتور یک هنر منتقد و اعتراضی است، اما متاسفانه در مطبوعات ما جایگاهی ندارد. دلیل آن هم نبود فرهنگ سازی درست در این زمینه است.

درم بخش ادامه داد: در کشورهای خارجی، کاریکاتورها در مطبوعات جایگاه ویژه ای دارند و از ارکان اصلی یک روزنامه و مجله محسوب می شوند. در ایران هم باید به این فرهنگ برسیم که کاریکاتور دشمن کسی نیست و هدف آن انتقاد سازنده از وضع موجود است، نه اینکه بخواهد روزنامه ای را به تعطیلی بکشاند و برای همیشه کنار گذاشته شود.

او همچنین عنوان کرد: نسل جدیدی که در حوزه ی کاریکاتور ایران به وجود آمده، نسل بااستعدادی است. اما متاسفانه این افراد با کمبود توجه و حمایت روبرو هستند. بسیاری از آن ها جایی برای نمایش کارهای خود ندارند و اگر هم نمایشگاهی باشد، حمایتی پس از پایان آن برای ادامه ی کار ندارند و اکثر آن ها پس از مدتی دلسرد می شوند و به سمت تصویرگری و انیمیشن می روند.

کامبیز درم بخش

درم بخش افزود: آن طور که در شأن کاریکاتور و هنرمندان آن است، با آن برخورد نمی شود؛ در حالی که کاریکاتور و سینمای ایران، دو هنری هستند که بیشترین جایزه ها را در مجامع بین المللی دریافت می کنند. نقاشی و هنرهای دیگر بعد از کاریکاتور قرار دارند، اما می بینیم که به اندازه ی آن ها به کاریکاتور توجه نمی شود. اگر جوانان کاریکاتوریست این فرصت را داشته باشند که کارهای خود را به نمایش بگذارند، خواهیم دید که چقدر از کار آن ها استقبال می شود.

این کاریکاتوریست که چند روز پیش موفق به دریافت جایزه بزرگ جشنواره ی کاریکاتور « ملانصرالدین» در کشور ترکیه شده بود، درباره ی حضور کاریکاتوریست های ایرانی در جشنواره های بین المللی گفت: حضور کاریکاتوریست های ایرانی در جشنواره های خارجی به حدی چشم گیر است که باعث شده کاریکاتوریست های دیگر از حضور ایرانی ها در جشنواره هراس داشته باشند.

درم بخش ادامه داد: رشد کاریکاتور در ایران در مرحله ی خوبی است. جوان هایی که به جشنواره های بین المللی راه پیدا می کنند، کارهایی ارائه می دهند که درخور توجه است و داوران را مجاب می کند آن ها را به عنوان برگزیده انتخاب کنند.

این کاریکاتوریست همچنین به جشنواره های داخلی اشاره و اظهار داشت: برگزاری این جشنواره ها مثل دوسالانه ی کاریکاتور که بخش بین الملل هم دارد، اتفاق خوبی است. جوانان فرصت پیدا می کنند تا آثار خود را به نمایش بگذارند. البته بعضی مشکلات مثل مسائل اقتصادی باعث عقب افتادن این جشنواره ها می شوند که باید مرتفع شوند.

کامبیز درم بخش

او همچنین درباره ی نمایشگاه کاریکاتورهای خود در شهر کتاب گفت: ۲۰ کاریکاتور که منتخبی از ۲۰۰ کار من در سال های اخیر هستند، با موضوع کتاب و کتابخوانی به مدت یک ماه، از ۱ مرداد تا ۱ شهریور در گالری فروشگاه مرکزی شهر کتاب برپا می شود. به علت محدودیت جا، بعضی از کارها به نمایش گذاشته نشده اند که قرار شد در پایان نمایشگاه به صورت اسلایدشو برای بازدیدکنندگان به نمایش دربیاید.

او افزود: پس از پایان نمایشگاه، جلسه ی نقد و بررسی با موضوع کاریکاتور با حضور کاریکاتوریست ها و علاقه مندان برگزار خواهد شد.

درم بخش متولد سال ۱۳۲۱ در شیراز و فارغ التحصیل هنرستان هنرهای زیبای تهران است. او تاکنون جوایز بسیاری را در جشنواره های داخلی و خارجی از آن خود کرده و چندین نمایشگاه آثار او در کشورهای مختلف جهان برگزار شده است.

انتهای پیام