خودروهای فاقد کپسول اطفای حریق جریمه شوند
" آرزویی که پس از چندین سال به وقوع پیوست" اولین جملهای است که معاون آتشنشانی پایتخت در واکنش به ابلاغ مصوبه اجباریشدن نصب کپسول اطفای حریق روی خودروهای تولید جدید میگوید و معتقد است که این مصوبه باید در دستور کار مراکز معاینه فنی خودروها نیز قرار بگیرد.
به گزارش پارس ، مهندس محمود قدیری در گفت وگو با ایسنا، در این باره گفت: متاسفانه درگذشته شاهد این بودیم بسیاری از حوادثی که در پی وقوع حریق در خودروها رخ می داد، سبب مرگ یا واردشدن خسارات جبران ناپذیری به شهروندان می شد که نصب یک کپسول آتش نشانی در خودرو گاه می توانست از بروز چنین حوادثی جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه قطعا اگر خودروها مجهز به خاموش کننده باشند، ضریب امنیت جانی سرنشینان افزایش می یابد، اظهارکرد: این موضوع تنها مربوط به سرنشینان همان خودرو نمی شود، بلکه در صورت بروز حادثه می توان از خاموش کننده نصب شده در دیگر خودروها نیز برای اطفای حریق استفاده کرد.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از مالکان خودروها خواست که حتما نسبت به نصب خاموش کننده ها روی خودروهای خود اقدام کنند و افزود: چندین حریق خودرویی دلخراش طی سالیان اخیر تنها در پایتخت داشتیم که وجود خاموش کننده در خودروها قطعا می توانست از شدت تلفات آن بکاهد.
قدیری با اشاره به اجرای این طرح افزود: نکته اساسی که در ابلاغ و اجرای این مصوبه دیده می شود، نیازمندی آن به الزام خودروسازان به نصب این تجهیزات روی خودروهاست که واقعا امیدواریم خودروسازان به آن تمکین کنند و برای اجرانکردن آن، بهانه های مختلف نتراشند.
وی با بیان اینکه اجرای کامل این طرح، پیش نیازهای دیگری دارد، به ایسنا گفت: خاموش کننده ها باید سالانه و در بازه های زمانی مشخص مورد بازدید قرار گرفته و شارژ شوند و شرکت های ارائه دهنده این خدمات نیز باید ظرفیت های خود به منظور سرویس دهی بهتر و سریع تر را هم افزایش دهند.
مراکز معاینه فنی در بحث نصب کپسول های آتش نشانی در خودروها وارد شوند
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران همچنین پیشنهاد داد که الزام خودروها به نصب تجهیزات خاموش کننده در دستور کار مراکز معاینه فنی نیز قرار گیرد و از این طریق یکی از شرط های صدور برگه معاینه فنی، نصب و سالم بودن کپسول های آتش نشانی باشد.
خودروهای فاقد کپسول جریمه شوند
قدیری همچنین با بیان اینکه اجرای این طرح نیازمند تدوین آیین نامه ها و مقررات تکمیلی و متمم است، افزود: به نظر می رسد که حتی می توان پلیس راهور، خودروهای تولید سال ۹۲ و پس از آن را که فاقد کپسول آتش نشانی هستند، جریمه کند تا از این طریق بتوان مردم را نسبت به فرهنگ ایمنی شان حساس کرد.
وی با اشاره به اینکه ابلاغ این مصوبه، سطح تقاضا و به تبع آن عرضه را افزایش خواهد داد، خاطرنشان کرد: ممکن است با تولید انبوه، کیفیت این کپسول ها کاهش پیدا کند که در همین راستا از موسسه استاندارد می خواهیم نظارت خود روی تولید این کپسول ها را تشدید کند و توجه داشته باشد که کپسول ها شرایط لازم را داشته باشند.
آمادگی آتش نشانی برای آموزش کار با کپسول ها به شهروندان
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران همچنین چگونگی کار با کپسول های اطفای حریق را نیز امری مهم برشمرد و افزود: قطعا باید شهروندان و به ویژه رانندگان، نحوه کار با این کپسول ها را یاد بگیرند تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن، بهترین نتیجه را داشته باشند.
قدیری افزود: در همین راستا سازمان آتش نشانی پایتخت این آمادگی را دارد که نحوه کار با خاموش کننده ها را به شکل رایگان به متقاضیان آموزش دهند و برای این امر تنها لازم است افراد به ایستگاه های ۱۰۰گانه آتش نشانی در نقاط مختلف پایتخت مراجعه کنند.
به گفته وی، آتش نشانی ها نیز با ابلاغ این مصوبه تا حد زیادی ذی نفع خواهد شد، چرا که این طرح سبب کاهش ماموریت های آتش نشانی نیز می شود.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره چگونگی شارژ و بازبینی مجدد خاموش کننده ها نیز به ایسنا گفت: شارژ این کپسول ها توسط بخش خصوصی انجام می شود و آتش نشانی هیچ گونه مسئولیتی در قبال شارژ آن ندارد، اما با این وجود آتش نشانی پایتخت سالانه بین ۲۰ تا ۳۰ هزار کپسول را به شکل رایگان میان شهروندان توزیع می کند.
قدیری با بیان اینکه عمده مواد تشکیل دهنده و سازنده کپسول های آتش نشانی داخل کشور تولید می شود، گفت: بنابراین به نظر نمی رسد که در تولید و شارژ مجدد آن مشکلی پیش رو وجود داشته باشد، اما با این وجود سازمان آتش نشانی این آمادگی را دارد که با شرکت های سازنده کپسول آتش نشانی نیز در بحث ساخت، مشورت هایی را ارائه کند.
نصب کنندگان کپسول تشویق شوند
وی از مسئولان خواست به منظور تشویق شهروندان برای نصب کپسول های خاموش کننده در خودروهای خود، سیاست های تشویقی را در دستور کار خود قرار دهند و پس از آن به سمت الزام حرکت کنیم.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره اندازه و محل قرار گرفتن مناسب این کپسول ها نیز اظهارکرد: پیشنهاد ما این است که برای خودروهای سواری از خاموش کننده چهار کیلوگرمی استفاده شود و رانندگان آن را در قسمت صندوق عقب خودروی خود قرار دهند.
قدیری با بیان اینکه خاموش کننده های کوچک جوابگوی اطفای حریق نیستند، اظهارکرد: برای خودروهای بزرگتر نیز خاموش کننده های شش کیلوگرمی پیشنهاد می شود که این مقدارها بسته به مهارت افراد در کار با این کپسول ها متفاوت است.
وی با بیان اینکه ابلاغ و اجرای این مصوبه از آرزوهای ما بود که بعد از چندین سال محقق شد، خاطرنشان کرد: جا دارد که از موسسه استاندارد و دولت به خاطر ارائه پیشنهاد و ابلاغ این مصوبه تشکر کنیم.
ارسال نظر