مراقب اعمالمان متناسب با موقعیتهایمان باشیم
یکی از مراجع تقلید گفت: ثواب و مجازات افراد مطابق با موقعیتهای اجتماعی و مذهبی نسبت به سایر مردم متفاوت است و باید مراقب اعمالمان متناسب با موقعیتهایمان باشیم.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در نشست تفسیری موضوعی قرآن کریم در شبستان امام خمینی (ره) در حرم مطهر حضرت معصومه (س) با اشاره به آیاتی از سوره احزاب اظهار کرد: در این سوره خداوند خطاب به همسران پیامبر (ص) این گونه بیان می دارد که ثواب و مجازات شما به دلیل مقام تان دو برابر مردم می باشد.
وی ارزش و اهمیت هر کاری را وابسته به ۵ عامل مهم دانست و افزود: کمیت، کیفیت، مکان، زمان و شخص انجام دهنده هر یک در ارزش و بهای هر کاری سهیم هستند که این عوامل نشان دهنده تفاوت میان افراد و کارها به واسطه جایگاه و مقام است.
وی تصریح کرد: همان گونه که خداوند در این آیات زنان پیامبر (ص) را از تجمل گرایی و دنیاطلبی نهی می سازد، به آن ها نیز می گوید که هر عمل زشت و ناپسندی به صورت آشکار مجازات و گناه دوبرابری به همراه دارد و از سوی دیگر هر کار نیکی دارای ارزش و پاداش دو برابری می باشد.
این مرجع تقلید « الگوپذیری را مولفه ای مهم در جامعه» خواند و اظهار کرد: اگر خداوند برای زنان پیامبر (ص) پاداش و مجازات دو برابری تعیین نموده دلیل آن اهمیت الگوپذیری در جامعه است به گونه ای که رفتار و اعمال زنان پیامبر (ص) به دلیل جایگاه و مقام آنان برای دیگر زنان نیز الگو می باشد و از این رو خداوند مقام همسر پیامبری را در نادیده گرفتن گناهان موثر نمی داند.
وی خاطرنشان کرد: سخت گیری و سهل گیری در اعمال از طرف خداوند بر مبنای علم و عقل مردم متفاوت است و هرچه مقام علمی و اجتماعی افراد بالاتر باشد پاداش و مجازات نیز در نظر خداوند با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
وی با اشاره به کسانی که موقعیت شان زمینه ساز سخت گیری در اعمال شان خواهد بود، توضیح داد: عالمان علوم دینی و سایر علوم، صاحبان پست ها و مقام های اجتمای، افراد کهنسال با تجربه های فراوان، صاحبان موقیعت های مذهبی و شیعیان اهل بیت (ع) از کسانی هستند که به دلیل موقعیت بالای خود پاداش و مجازات چندبرابری نسبت به دیگران دارند از این رو باید مراقب اعمال مان متناسب با موقعیت های مان باشیم.
وی در این باره گفت: به ویژه شیعیات اهل بیت (ع) به دلیل انتساب به ائمه اطهار باید مسوولیت های سنگین خود را بشناسند؛ زیرا مردم از شیعیان انتظارات فراوانی دارند و وقتی شیعه پا جای پای علی ابن ابیطالب می گذارد باید بداند که ایشان کسی بود که در برابر همه دنیا حاضر نبود کاهی را از دهان مورچه ای به زور دربیاورد.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی پیرو اهل بیت بودن را نیازمند خصوصیات و ویژگی های خاصی برشمرد و اظهار کرد: وقتی حکومت اسلامی در کشوری شیعی به وجود آید انتظار مردم جهان نسبت به آن کشور بالا می رود به ویژه مردم از ایرانیان انتظار دارند که در جشن ها، عزاداری ها، بازار، اداره ها، دستگاه قضائی، صدا و سیما و… اخلاق شیعی را رعایت کنند.
وی یادآور شد: در این میان قم به واسطه جایگاه بالا در تشیع نیز مسوولیتی به مراتب سنگین تر دارند و نباید در آن بدحجابی، بدرفتاری، کم فروشی، خشونت و روابط نادرست باشد؛ زیرا قم را مرکز تشیع و انقلاب می دانند و قطعا ثواب و پاداش اعمال نیز در این شهر دوبرابر محاسبه می شود.
ارسال نظر