به پزشک خانواده فرصت دهید تابه فکربزرگش برسد
معاون بهداشتی وزیر بهداشت برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را به کودک تازه متولد شدهای تشبیه کرد که باید به وی فرصت داد تا به فکر بزرگش دست یابد.
به گزارش پارس ، دکتر فاطمه رخشانی در گفت وگو باایسنا، تاکید کرد: باید مقداری به برنامه پزشک خانواده فرصت داد. پزشک خانواده مانند کودک یک روزه ای است که از آن توقع دارند مانند کودک یک ساله فکر کند. باید مراحل رشد و تکامل برای پزشک خانواده در نظر گرفته شود و اجازه داد تا مراحلش را طی کرده و به زمان میوه دادن برسد.
وی درباره چگونگی اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در تهران نیز گفت: به این منظور ابتدا باید پزشکان اعلام آمادگی کنند. پس از اعلام آغاز اجرای پزشک خانواده در تهران و طی دو روز حدود ۲۳۷۰ پزشک در تهران برای قرار گرفتن در قالب این برنامه اعلام آمادگی کردند.
رخشانی با بیان این که برای حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت در تهران به حدود ۴ هزار پزشک نیاز است، افزود: به این منظور ابتدا باید اسامی پزشکانی که در سامانه مربوطه ثبت نام می کنند، از سوی دانشگاه های علوم پزشکی بررسی شود. در نهایت اسامی پزشکان تایید شده از طریق اینترنت و مراکز بهداشتی درمانی اعلام می شود. پس از آن نیز مردم با مراجعه به سامانه www. ۱۵۹۰. ir شهرستان و شهر خود را انتخاب کرده و با رویت اسامی پزشکان ثبت نام کرده و آدرس آنها می توانند متناسب با منطقه محل سکونت خود، پزشک مورد نظرشان را انتخاب کنند. همچنین با مراجعه مردم به مراکز بهداشتی – درمانی، اسامی پزشکان در محدوده منطقه مربوطه را دریافت کنند.
وی افزود: بلافاصله پس از انتخاب پزشک، مردم باید با اطلاعات بیمه ای خود به پزشک خانواده مربوطه مراجعه کرده و تحت ویزیت پایه قرار گیرند. ویزیت پایه حدود ۵۲ سوال همراه با معاینات کامل را شامل می شود. به این ترتیب اطلاعات مربوط به اعضای خانوار وارد سامانه می شود.
رخشانی افزود: به ازای ویزیت پایه انجام شده از سوی پزشک خانواده، تعیین می شود که پزشک چه میزان ارایه خدمت انجام داده است. در مجموع از نظر ما ویزیت پایه نخستین خدمتی است که پزشک خانواده باید به جمعیت تحت پوشش خود ارایه دهد.
ارسال نظر