وزیر بهداشت: کرونا وحشیتر و چموشتر شده است
وزیر بهداشت گفت: خیلیها میگفتند این ویروس هم مانند سایر کروناویروسها، بعد از مدتی به سمت خاموشی میرود. درحالی که نهتنها این اتفاق نیفتاد، بلکه ویروس دارد قدرتمندتر میشود.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم طرح تکمیلی مدیریت کرونا در کشور توسط سازمان بسیج مستضعفین- طرح شهید سلیمانی، اظهار کرد: اولین روزهای شیوع کرونا من بسیج را سرمایه کشور میدانستم و به خاطر دارم زمانی که اعلام کردم قرار است بیماریابی را با ۳۰۰ هزار اکیپ در قالب سامانه ۴۰۳۰ راه اندازی کنیم، عدهای که از این ظرفیت بی بدیل خبر نداشتند، آن را لاف زدن دانستند، عدهای هم استفاده از این ظرفیت را با بدنه غیرکارشناسی کار خطایی معرفی کردند و برخی همکاران هم متاسفانه در ساز ناسازگاری دمیدند و اکنون هم میدمند.
نمکی افزود: من سی سال پیش بسیج را آزموده بودم و در واکسیناسیون فلج اطفال از این ظرفیت بی بدیل بسیج استفاده کردم، ما حتی در افغانستان واکسیناسیون فلج اطفال را انجام دادیم و در طول ۶۰ روز توانستیم مرگ ها را به یک پنجم و آمار بستری ها را به حداقل برسانیم و این تصور را مطرح کرده بودم که ما از گوشه های زمین به دلیل خوش باوری گل خواهید خورد و دستاوردهای ما در آن مرحله اول غربالگری، نتیجه هم افزایی ما و دوستان در بسیج بود.
وزیر بهداشت اظهار کرد: ما مدتهاست منتظر همکاری جدید در شرایط پیچیده و سخت هستیم و اعتقاد دارم جز با شیوه جهادی و بسیجی راهکاری برای برون رفت از بحران ها نداریم و در حالی که سخت ترین روزهای تحریم هستیم و هزینه ها با بضاعت های مالی تطابق ندارد، راهکاری جز کمک گرفتن از بسیج نداریم و به دنبال جلب همکاری همه دستگاه ها و همه کسانی هستیم که بسیجی فکر می کنند و جهادی کار کردن را قبول دارند و تجربه دفاع مقدس را به عنوان راهکار قبول دارند، کشور را نمی توان بدون بهره وری تجربه زرین دفاع مقدس و کار جهادی از بن بست های سخت برون برد و روش های کپی شده و بروکراتیک بیرون کشور ما را از فشارهای اقتصادی، اجتماعی و در نظام سلامت بیرون نمی برد.
نمکی گفت: دوستان در بسیج مجموعهای را طراحی آماده کردند که همکاران وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین درباره این طرح صحبتهایی را انجام دادند. ما نباید در این شرایط جزیره ای عمل کنیم و باید توجه داشت که ایران پهنه گسترده ای است و در استانی مانند البرز تراکم جمعیتی قابل مقایسه با استان های پهناور نیست و این تنوع فرهنگی و جمعیتی نیاز به تیم های بسیاری دارد و فکر میکنم آمیزهای از این دو طرح را به عنوان یک مجری واحد با تقسیم میدان کار که گاهی میدان جغرافیایی و گاهی میدان فعالیتی است، پیش ببرند تا بتوانیم این همافزایی را در یک زمان کوتاه روز میز بگذاریم. مانند اقداماتی که در دوره قبل بیماری کرونا انجام دادیم.
وی افزود: دوره قبلی بیماری کرونا که در یک زمان دو ماهه با لطف خداوند و با همدلی و هم افزایی و با حمایت مقام معظم رهبری توانستیم میزان مرگهایمان را به نزدیک ۳۰ برسانیم و دنیا حیرت کرد. توانستیم ۷۸ میلیون نفر را در مرحله اول و در زمان بسیار کوتاه غربالگری کنیم که سازمان بهداشت جهانی حیرت کرد که در این پهنه وسیع جغرافیایی توانستیم این اقدام را انجام دهیم.
نمکی ادامه داد: در حال حاضر هم فکر میکنم که این بضاعت و دانش و اندوخته قبلی دوره مدیریت بیماری را داریم و میتوانیم مجددا این هم افزاییها را انجام دهیم. در حال حاضر بیمارستانهای ما بسیار هوشمندتر از دوره قبل کار میکنند. ما وقتی در قم و گیلان گرفتار شدیم، خیلی از مسائل مربوط به بیماری و درمان بیماران را نمیدانستیم، اما در حال حاضر بر تجربیاتمان افزوده شده است. آن روز نمیدانستیم که اگر روزهای اول علامتدار شدن بیمار، از این شیوه نامه استفاده کنیم، موثرتر از سایر شیوه نامه هاست.
وی تاکید کرد: البته هرکس بگوید که من طی این مدت کاملا ویروس کرونا را خوب میشناسد، درست نیست و هرکس چنین ادعایی کند، مصداق جهالت است. هیچکس در هیچ جای دنیا نمیتواند چنین ادعایی کند. میتوان گفت که این ویروس را از شش ماه قبل بیشتر و بهتر میشناسیم، اما نمیتوان گفت که طی شش ماه ویروس را به خوبی میشناسم و میتوانم آینده ویروس را پیشبینی کنم، اشتباه کرده است.
نمکی ادامه داد: بارها به همکارانم اعلام میکردم که خدانکند پدیدهای به نام جهش در برخی از ژنهای ویروس اتفاق بیفتد که این اتفاق تمام معادلات را برهم خواهد زد که این اتفاق دارد رخ میدهد. دیشب تا دیروقت داشتم تغییرات ژنوم ویروس را مطالعه میکردم. متاسفانه در ژنوم ویروس دارد اتفاقاتی میافتد که هم در بیماریزایی و هم در قدرت سرایت موثر خواهد بود. این تغییرات ما را در ابتلا و مرگ و میر گرفتار میکند. کمااینکه در اروپا مرگهای ۵۵۰ تایی فرانسه ناشی از تغییرات ژنتیکی ویروس است و باید دانست که ویروس وحشیتر و چموشتر شده است.
وزیر بهداشت گفت: خیلیها میگفتند این ویروس هم مانند سایر کروناویروسها، بعد از مدتی به سمت خاموشی میرود. درحالی که نهتنها این اتفاق نیفتاد، بلکه ویروس دارد قدرتمندتر میشود. سارس و مرس که از اجداد این ویروس بودند، بعد از چند ماه به سمت خاموشی رفتند اما ویروسی که عامل بیماری کووید-۱۹ است، به سمت چموشی میرود.
نمکی افزود: من روز اول به همکارانم اعلام کردم که این ویروس دو مسیر را طی میکند، یا به سمت یک آرامش میرود ویا به سمت یک سرکشی و چموشی میرود که بسیار خطرناک است. پیشبینی خودم این بود که این ویروس به دلیل ساختاری که دارد به سمت خاموشی نخواهد رفت.
وی تاکید کرد: حال در ورود به این عرصه باید سرعتمان را بالا برده است، وفاق و همدلیمان را بیشتر کنیم و تقسیم کار را به صورتی انجام دهیم که زودتر به نتیجه مثبت برسیم. امیدوارم بتوانیم در یک ماه آینده یک برگ برندهای را برای امیدبخشی به مردم ایران و برای دلخوشی مقام معظم رهبری ارائه کنیم. از حمایت بسیج ممنونم و دست یکایک بچههای بسیجی کشور را میبوسم.
نمکی گفت: روزهای اول گرفتاری بود که تنها نشسته بودم و داشتم به کوهی از مشکلات فکر میکردم که سردار سلامی تماس گرفت و گفت فکر نکنید که تنهایید، ما باتمام قوا در کنارتان هستیم. استنباطم این است که ما هیچ حد و مرز جدا از سازمان بسیج مستضعفین نداریم. معتقدم اگر ما در کنار هم توفیقی را کسب کنیم، آبروی نظام است. ما در کلیات باهم بحثی نداریم و یکدیگر را قبول داریم حال در جزییات هم همکاران باید به همفکری برسند. ما دلمان میخواهد این طرح با قوت اجرا شود.
ارسال نظر