به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این بازیگر تئاتر که با اجرای نمایش « پسران آفتاب» دومین تجربه کارگردانی اش را به صحنه می برد، درباره حضورش در عرصه کارگردانی گفت: اصلا اهل آزمون و خطا نیستم، نه از کارگردانی می ترسم و نه می خواهم چیزی را تجربه کنم. چون کارگردانی مبحثی است که شما باید کاری تولید کنید و تماشاگر بابت دیدن آن بلیت بخرد.

صفری اضافه کرد: کارگردانی را دوست داشتم و رشته ی تحصیلی ام همین است. البته سالها در کنار دکتر رفیعی کار کرده ام و هنرمندی مثل او همان طور که به بازیگر قد و قواره بازیگری می دهد، می تواند او را به طراح صحنه یا کارگردان هم تبدیل کند.

او که سال گذشته نمایش محیطی « بام تهران» را اجرا کرد، یادآور شد: حضور من در عرصه کارگردانی به این معنا نیست که در وادی آزمون و خطا افتاده ام. چون این یکی از آسیب های تئاتر ما است که تماشاگر را از تئاتر دور می کند.

صفری تماشاگر را مهمترین عنصر تئاتر برشمرد و افزود: برای من تماشاگر پلان اول است و این را به خاطر ضرورت ها و شرایط تئاتر خودمان می گویم. متاسفم که گاه جنسی بنجول و به درد نخور را به تماشاگر عرضه می کنیم، اما یکی از انگیزه های من برای کارگردانی این بوده که حال تماشاگر را بهتر کند.

او با ارائه توضیحاتی درباره دلایل انتخاب نمایشنامه « پسران آفتاب» که جزو آثار مشهور نیل سایمون نمایشنامه نویس آمریکایی است، افزود: اطمینان دارم این متن تماشاگر را به تئاتر علاقمند می کند، دوست دارم بعد از دیدن نمایش ما تماشاگر حالش بهتر شود نه اینکه با حال بدتری به خانه برود.

صفری در ادامه به دیگر ویژگی های متن « نیل سایمون» اشاره کرد و توضیح داد: نیل سایمون یک کمدی نویس بسیار خوب است که من بیشتر با حال و هوای او ارتباط برقرار می کنم. او در آمریکا به عنوان نویسنده ای پول ساز مطرح است، البته ما در تئاتر خودمان نمی توانیم پول ساز باشیم اما در دنیا کمپانی ها برای تولید آثار او برنامه ریزی می کنند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تغییراتی که در متن اصلی این نمایش انجام داده است، توضیح داد: بخشی از متن اصلا در ایران قابل اجرا نیست چون ما هنوز ظرفیت کمدی را نمی شناسیم و درک درستی از آن نداریم، بنابراین این وسواس ها و حساسیت ها وجود دارد.

بازیگر نمایش های « شکار روباه» ، « منهای دو» و « خانه ی سربی» اضافه کرد: وقتی متنی را از زبانی به زبانی دیگر ترجمه می کنیم، به هر حال آن را وارد فضای جدیدی می کنیم از سوی دیگر وقتی مخاطبتان عوض می شود و شهروندان ایرانی به جای شهروندان آمریکایی کار شما را می بینند به طور خیلی طبیعی تغییراتی به صورت اتوماتیک ایجاد می شود و اساسا ضرورت آداپته کردن از همین جا آغاز می شود. البته ما بیشتر بخشهای اجرایی تر متن را حفظ کرده ایم.

به گزارش ایسنا، در نشستی که ۱۰ تیر ماه در تئاتر شهر برگزار شد، فرزین صابونی، یکی از بازیگران نمایش با اظهار خرسندی از همکاری با سیامک صفری گفت: برایم لذت بخش است با کارگردانی کار کنم که جزو معدود کسانی است که من از او به عنوان تئاتری یاد می کنم و برایم عزیز است.

وی ادامه داد: انتخاب این متن برای این روزها هوشمندانه است با اینکه نمایشنامه کمدی است اما کاملا استخوان دار است و اصلا کمدی سخیفی نیست. آنچنان که معتقدم نیل سایمون، آرتور میلر در قالب کمدی است و نگاه اجتماعی بسیار دقیقی دارد.

او که در این نمایش با بازیگرانی همچون بهاره رهنما، جواد عزتی و… همبازی است ادامه داد: گروهی خوب و دوست داشتنی داریم و در عین حال نقشم را هم خیلی دوست دارم.

صابونی در پاسخ به این پرسش که آیا نسخه های دیگری از « پسران آفتاب» را دیده است، توضیح داد: همه نسخه ها را دیده ام اما عادت دارم خودم را محدود نکنم، بنابراین به خودم اجازه ندادم کل این آثار را به دقت ببینم بلکه رخساری از هر کدام را دیدم.

بهاره رهنما دیگر بازیگر این نمایش گفت: سیامک صفری همان کاریزما و شوری را در تئاتر دارد که خسرو شکیبایی در سینما داشت. او می تواند بازیگران را به حال بسیار خوبی برساند، رسیدن به اینها در شرایطی که همه چیز بسیار سخت و ماشینی شده، خیلی دشوار است.

او که در این نمایش نقش پرستار را بازی می کند، افزود: خوشحالم که در این نمایش بازی می کنم. چون دوسال است درگیر نمایشی با نام « چشم هایی که مال توست» هستم که پر از اشک و آه است، اما نیاز داشتم تا در فضایی شادتر حضور داشته باشم که در این گروه این اتفاق به خوبی می افتد.

کارگردان نمایش « غبار» در پاسخ به پرسشی درباره بازنویسی نمایشنامه « پسران آفتاب» توضیح داد: یکی از عوامل مهم روشنگری در هر کشوری و در هر عصری تئاتر است، دلیلی ندارد ما هر تئاتری را به فرهنگ خودمان نزدیک کنیم بلکه می توانیم تماشاگر را با فرهنگ های دیگر آشنا کنیم. شاید تماشاگر به سختی با آن ارتباط برقرار کند اما در عوض این آشنایی انجام می شود.

رهنما اضافه کرد: یکی از دلایل اینکه پیشرفت نمی کنیم این است که فرهنگ خود را بهترین فرهنگ می دانیم، هرچند فرهنگ ما بسیار ارزشمند است اما برای پیشرفت کردن باید با دیگر فرهنگ ها هم آشنا بشویم.

او که در این نمایش نقشی کوتاه را بازی می کند، افزود: تاثیرگذاری و حفظ کاریزمای بازیگر در نقش کوتاه در تئاتر بسیار مهم است و یکی از دلایل پذیرش این نقش، دیدن بازی بسیار خوب نسیم ادبی در یکی از اجراهای « پسران آفتاب» بود.

به گزارش ایسنا، در پایان این نشست، موضوع ساعت اجرای این نمایش مطرح شد و برخی از خبرنگاران معتقد بودند ساعت ۲۱ ساعت مناسبی نیست در پاسخ به اینها سیامک صفری گفت: نمایش ما در ماه رمضان اجرا می شود و طوری باید به صحنه می رفتیم که یا قبل از اذان اجرایمان تمام شود یا بعد از اذان شروع شود.

وی اضافه کرد: ماه رمضان ماه شادی است مردم آزادترند و تا ساعت های دیرتر بیرون می مانند. استخرها، سینماها، رستوران ها و کافه ها تا صبح باز هستن. بنابراین فکر می کنم فرصت بسیار خوبی است.

سیامک صفری خطاب به خبرنگاران گفت: نمایش ما ۹۵ دقیقه است اما نترسید و فکر نکنید طولانی است، آنقدر خوشتان می آید که آرزو می کنید ای کاش تمام نشود.

بهاره رهنما هم گفت: ما لیستی از آدم هایی که حالشان بد است تهیه کرده ایم تا بیایند و نمایش ما را ببینند و حالشان خوب شود.

به گزارش ایسنا، نمایش « پسران آفتاب» با ترجمه ی آهوخردمند از روز یکشنبه ۱۶ تیرماه راس ساعت ۲۱ به مدت ۹۵ دقیقه در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه می رود.