به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر بهرام عکاشه در مراسم پاسداشتی که برای وی در حسینی ارشاد گرفته شده بود با اشاره به تاریخچه زلزله شناسی در ایران گفت: ۸۳ درصد شهرهای کشور ما در خطر زیاد و خیلی زیاد زلزله هستند، ۹۰ درصد کشور ما گسل دارد و شهرهای ما جایی ساخته شده اند که در معرض خطر هستند.

وی ادامه داد: از شروع قرن ۲۰ تا کنون در ایران ۱۲۵ هزار نفر بر اثر زلزله جان خود را از دست داده اند و دو برابر این تعداد هم نقص عضو شده و چندین برابر این تعداد هم افراد آواره شده اند.

استاد علم زلزله شناسی ایران افزود: در سال ۱۳۶۵ مصاحبه ای درباره پیامدهای زلزله تهران داشتم که براساس آن شورای عالی امنیت ملی در نامه ای خواست دلایل خود را برای اینکه تهران در معرض خطر زلزله است بیان کنم که من هم دلایل و پیشنهادات خود را در این زمینه ارایه کردم.

وی با اشاره به پیشنهاداتی که ارایه کرده بود، گفت: پیشنهاد دادم حکومت سایه ایجاد شود، مدیریت بحران برای شهر تهران تشکیل شود، مطالعه برای تغییر پایتخت صورت گیرد.

دکتر عکاشه افزود: بنابراین در سال ۸۳ وظیفه ایجاد ستاد بحران به شهرداری تهران محول شد و شهرداری مسئولیت این کار را پذیرفت و ستاد بحران در سال ۸۳ تشکیل شد و در حال حاضر این ستاد در کل کشور ایجاد شده است.

وی ادامه داد: با توجه به رشد شهرها و جمعیت ما نتوانستیم آن گونه که باید در زمینه پدیده زلزله و جلوگیری از آن فعالیت کنیم و امیدواریم دانشجویانی که تحویل جامعه داده ایم بتوانند در زمینه زلزله جدی تر از ما فعالیت کنند.

این استاد زلزله شناسی همچنین پیشنهاداتی برای مقابله با پدیده زلزله ارایه کرد که می توان به برنامه ریزی برای مقابله با زلزله، درک عمیق بحران ناشی از زلزله، عمل گرا کردن آیین نامه ها در رابطه زلزله، تعریف نقش مردم در شروع، حین و بعد از زلزله، توسعه آموزش هایی در رابطه با مقابله با زلزله در دبستان، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه و ارایه یک واحد درسی در این رابطه که دارای نمره هم باشد، اشاره کرد.

برگزاری مانور تعریف شده جهانی زلزله، ساخت فیلم هایی دراین رابطه، پخش برنامه هایی در رابطه با زلزله از شبکه تلویزیونی، روزنامه ها و رسانه ها هم از از دیگر پیشنهادات عکاشه برای مقابله با زلزله بود.

وی افزود: اگر گسل ری و شمال تهران فعال شود و زلزله ای با ۷.۵ ریشتر هم رخ دهد تهران رکورد دار تعداد کشته ها و زخمی های زلزله خواهد بود، این مساله باید جدا پیگیری شود.