به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش هنر شهادت که به مناسبت گرامی داشت شهدای هفتم تیرماه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) که امروز برگزار شد، به صحبت هایی پیرامون شخصیت والای شهید بهشتی پرداخت.

وی با بیان اینکه شهید بهشتی شخصیتی بود که بهترین الگو برای مدیران امروز و فردای ما در جامعه است، گفت: وقتی از شهید بهشتی صحبت می کنیم انگار از همه شهدای هفتم تیر می گوییم همه آن ها زندگی شان برای ما الگو است آن ها افرادی از جان گذشته، ایثارگر، فداکار و مبارز و همگی از قبل از انقلاب گلچین شده بودند. شهادتشان اتفاقی نبود و تمام برگزیده خداوند بود.

وزیر ارشاد با اشاره به یک دو بیتی از صفی الدین حلی پیرامون امام علی (ع) تصریح کرد: حضرت علی (ع) شخصیت جامع الاطرافی بوده اند و شخصیت هایی چون امام (ره) و شهید بهشتی هم که اداره مکتب اهل بیت و اسلام بر عهده آن ها بود تا حدودی به شخصیت امام شان نزدیک و این ابیات برایشان صدق می کند این دو بیتی اشاره به کسی دارد که صفات به ظاهر متضاد همگی در اون جمع است.

وی افزود: اینکه انسان در اوج شوکت و صلابت و شجاعت باشد اما رأفت هم داشته باشد ویژگی شاخصی است معمولا کسی که جنگجو است و در میدان های رزم حضور دارد کمتر درگیر خوی مهربانی است. اما خداوند از مومنان خواسته است که اشداء علی الکفار و رحماء بینهم باشد. این ابیات؛ از زهد حضرت می گوید در عین اینکه عالمی وارسته است. در عین شجاع بودن بردبار و حلیم بودن نیز از دیگر صفات او است. همه صفات نیکو را برمی شمارد تا می رسد به اینکه در عین فقر و زمانی که متاع دنیایی ندارد بخشنده و جواد است.

حسینی با اشاره به ویژگی های شخصیت شهید بهشتی گفت: ایشان از استعداد و نبوغ ویژه ای بهره مند بود که ویژگی های ذاتی و خدادادی او محسوب می شد اما به این مسائل بسنده نکرد و ویژگی های اکتسابی را نیز کسب کرد. تخلق به اخلاق الهی داشت انسان جهاندیده ای بود سعه صدر داشت علم و اجتهاد ایشان زبان زد بود و اگر در حوزه علمیه می ماند یقیناً به مرجع بزرگی تبدیل می شد اما به خاطر شرایط مبارزه در حوزه نماند و مدرسه ای را برای دانش آموزان راه اندازی کرد تا در آنجا علاوه بر یادگیری زبان انگلیسی با معارف دینی هم آشنا باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بخش از سخنان خود افزود: تعبدی که ایشان در عین مقام بالای علمی داشت؛ و راز و نیازی که با خدا و معبود خود داشت قابل توجه بود وقتی به نماز می ایستاد همه چیز را فراموش می کرد و همین عامل موفقیت و رمز و راز او بود ما باید این موارد را دائم برای همگان مخصوصا نسل جوان یادآوری کنیم زیرا آن ها آینده ساز این مملکت هستند.

وی با اشاره به قدرت مدیریت شهید بهشتی در مجلس خبرگان قانون اساسی عنوان کرد: اگرچه ایشان رئیس خبرگان نبودند اما عملاً مدیریت آن دست ایشان بود آن هم در فضایی که مارکسیسم ها و ملی مذهبی ها فشارهای فراوانی می آوردند شهید بهشتی توانست قانون اساسی را که مبتنی بر دین است و اصل ولایت فقیه در آن وجود دارد را تصویب کند. آن چیزی که ملی مذهبی ها به عنوان قانون اساسی طراحی کرده بودند ولایت فقیه نداشت در واقع آن ها می خواستند قانونی مبتنی بر غرب را با تغییراتی اعمال کنند.

حسینی افزود: در حزب جمهوری اسلامی و قوه قضائیه نیز شهید بهشتی به خوبی حضور داشت قوه قضائیه نیاز به ابداع داشت شهید بهشتی نخبه گزینی و کادرسازی خوبی در آنجا اعمال کرد. قوه قضائیه دستگاهی بود که قبل از آن در خدمت نظام شاهنشاهی ساخته شده بود و حالا می بایست برای عدالت کار کند. دکتر بهشتی توانست این مسائل را سامان دهد او از سرزنش کنندگان هراسی نداشت و از خود در مقابل آن ها دفاعی هم نمی کرد. تهمت ها وافتراهای بسیاری به او می زدند و او سکوت پیشه می کرد برخی به ایشان می گفتند شما چرا انقدر مظلوم هستید و جواب این افراد را نمی دهید اما آنچه همیشه بر زبان دکتر بهشتی بود؛ این بود « ان الله یدافع عن الذین امنوا» و دیدیم که خداوند چه عزتی به این عبد صالح داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به متانت و وقار شهید بهشتی گفت: ایشان در مقابل جسارت هایی که امثال بنی صدر و منافقین و دیگران می کردند متانت زیادی نشان می داد مناظره هایی که با توده ای ها برگزار می کرد شهره بود، هم قدرت بیان بالایی داشت و هم اهل قلم بود کتاب ها و آثار ایشان باقی مانده است شهید بهشتی توانایی آن را داشت که افراد را با اندیشه های گوناگون در مسائل مختلف متقاعد کند و به شبهات شان پاسخ دهد تاکید ایشان همیشه بر جاذبه حداکثر و دافعه در حد ضرورت بود.

وی افزود: اینکه ایشان می فرمود ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت را با خون خودش اثبات کرد و با شهادت خویش مهر تایید بر همه گفته هایش زد. امام خمینی هم زیبا فرمودند بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان اسلام بود. این را یار باسابقه بهشتی که بیش از بیست سال او را می شناخت درموردش بیان کرده است.

حسینی با بیان نگاه بهشتی ستیزی دشمنان در اوایل انقلاب گفت: آن هایی که دنبال بهشتی ستیزی بودند در واقع امام ستیز بودند می خواستند به امام حمله کنند چون از جاذبه امام و علاقه مردم به آن می ترسیدند به یار او مثل بهشتی حمله می کردند و مقصودشان از بهشتی ستیزی امام ستیزی بود دشمنان همیشه مقصودشان را به همین صورت دنبال کرده اند. حتی امروز هم همین رویه را پیش می گیرند همان چیزی که ما حالا در مصر و تونس و دیگر کشورها شاهد آن هستیم. این ها مقصدشان حمله به اسلام است و به هر وسیله ای متوسل می شوند که به مقصد خود برسند.