لاف یوزپلنگی آقای شکارچی و گاف سازمان محیط زیست
پس از آنکه یک شکارچی بابت انتشار فیلمی از شکارکردن یوز در طبیعت از سوی سازمان محیط زیست و رسانهها مورد تشویق قرار گرفت تا از شکارچیان، چهرهای متفاوت به نمایش گذاشته شود کارشناسان اعلام کردند که فیلم مذکور در یک محوطه محصور ضبط شده نه در طبیعت.
به گزارش پارس نیوز، انتشار فیلمی از شکار یک خرگوش توسط یک یوزپلنگ آسیایی اخیراً خبرساز شده است. این فیلم را چند روز پیش، یک شکارچی در صفحه مجازی خود منتشر و در پاسخ به سوالات کاربرانی که مشتاق بودند بدانند این فیلم نادر از یوز آسیایی در چه شرایطی ثبت شده مدعی شد که هفته قبل موفق شده از شکار کردن یک یوزپلنگ در طبیعت بیارجمند سمنان تصویربرداری کند.
با توجه به اینکه تا کنون به ندرت فیلمی واضح از یوزپلنگها در طبیعت به ثبت رسیده، فیلمی باکیفیت از لحظات شکار کردن یک یوز در طبیعت بسیار باارزش به نظر میرسد و همین شد فیلم مذکور مورد توجه علاقمندان محیط زیست واقع شد اما این ماجرا زمانی خبرساز شد که سازمان حفاظت محیط زیست با انتشار این فیلم ادعای آقای شکارچی را تأیید کرد و بدین ترتیب زمینه انتشار گسترده این فیلم را که نام شکارچی بر آن مهر شده بود در فضای مجازی و سایتهای خبری فراهم آورد؛ اقدامی که کارشناسان حیات وحش تاب نادیده گرفتنش را نیاورده و به سرعت پرده از دروغ آقای شکارچی برداشتند.
کارشناسان حیات وحش با استناد به شواهد و قرائن و همچنین خالشناسی یوزپلنگ حاضر در فیلم اعلام کردند که فیلم آقای شکارچی نه هفته گذشته در بیارجمند سمنان، بلکه سال 91 در میاندشت خراسان شمالی ثبت شده و مهمتر از آن اینکه این فیلم نه در طبیعت بلکه در یک محوطه فنسکشی شده تهیه شده است.
در واقع یوزی که در فیلم آقای شکارچی مشاهده میشود، همان کوشکی است: یوزپلنگ نری که چند سالی است به پارک پردیسان تهران منتقل شده اما پیشتر در محوطهای فنسکشی شده در میاندشت خراسان شمالی روزگار میگذراند و تاکنون تصاویر بسیاری از خرگوش شکار کردنش در این محوطه فنسکشیشده به انتشار رسیده است. حقیقتی که پس از فاش شدن نه ارزشی برای فیلم باقی گذاشت و نه اعتمادی به منتشرکنندگان آن. فیلمی که انتشار گسترده آن به همراه جملاتی در تمجید از آقای شکارچی، بدون شک بنا بود از شکارچیان چهرهای مفید برای حیات وحش به نمایش بگذارد.
این ماجرا که با عذرخواهی دست و پا شکسته آقای شکارچی در فضای مجازی و حذف فیلم از صفحات مجازی سازمان حفاظت محیط زیست پایان یافت مصداقی آشکار از غلبه تفکرات و رفتارهای شکارچیمآبانه در سازمان حفاظت محیط زیست است و نفوذ شکارچیان بر این نهاد دولتی را به تصویر میکشد. سازمانی که چشمبسته توضیحات شکبرانگیز یک شکارچی را بازنشر میکند و مسئولانش بیآنکه از مورد تمسخر و سرزنش قرار گرفتن ابایی داشته باشند در توجیه شکارفروشیهای خود، اظهارات غیرعلمی، غیرمنطقی و عوامفریبانه شکارچیان را تکرار میکنند؛ سازمانی که رئیسش میگوید: برای شکار قوچهای پیر مجوز صادر میکنیم چون زیاد آب میخورند.
ارسال نظر