حسین فردرو در عین حال تاکید کرد: در شورای گرافیک و دکور شبکه اول، پنج نفر به این عکس ها در برنامه مناظره نظارت داشتند و روی تصویر کاملا فکر شده بود، اما در مقابل بعضی از مطالب غیرکارشناسی است و بر مبنای حدس و گمان به نیت خوبی انجام نمی گیرد و معلوم نیست نوک حمله کیست؟ !

به گزارش پارس ، این کارگردان در گفت وگویی که با ایسنا داشت، اینگونه بیان کرد: معلوم نیست در پی این صحبت ها که درباره ی شباهت عکس پشت سر کاندیداها به کوه فوجی یاما مطرح شده، قرار است چه نتیجه ای عایدشان شود؟ !

وی افزود: در مطلبی که یکی از خبرگزاری ها به نقل از یک عکاس درباره ی شباهت تصویر پشت سر کاندیداها به کوه فوجی یاما آورده بود، یک عکس سیاه و سفید و زشت در کنار یک تصویر سرزنده و شاد که در برنامه ی ما استفاده بود، نشان داده می شد؛ بر اساس این عکس، می گویند که تصویر استفاده شده در برنامه ی مناظره قله دماوند نیست؛ بنده می خواهم در اینجا توجه عموم را به این نکته جلب کنم که وقتی ما به عنوان یک ایرانی به این عکس نگاه می کنیم، برایمان چه چیزی تداعی می شود؟ آیا این عکس تداعی گر قله ی دماوند است یا کوه فوجی یامای ژاپن؟

وی تاکید کرد: در تصویر پشت سر کاندیداها در مناظره ها قله را طوری طراحی کردیم که وسط قرار بگیرد و در این زمینه اصلا فکر این را نمی کردیم که افرادی با نیتی که معلوم نیست چیست، فقط به جهت اینکه مطلبی را خراب کنند چنین مساله ای را مطرح کنند.

این کارگردان تلویزیون در توضیح بیشتر زوایای کوه دماوند در تصویر برنامه مناظره یی شبکه اول اینگونه بیان کرد: می دانیم که از لحاظ شرایط طبیعی، کوه های آتشفشان از لحاظ علمی و نظر کارشناسانه در شرایط خاص می توانند شبیه هم باشند.

فردرو گفت: اگر خاطرتان باشد در سال ۸۲ هم برای فرودگاه امام (ره) چنین اتفاقی افتاد و آن زمان هم یک آقایی مثل همین فرد، تلاش کرد روحیه افرادی که در کارشان زحمت می کشند را تضعیف کند این اقدام را انجام داد و بعید نیست که از دوستان همین آقا باشد؛ این در حالی است که در هر صورت ما نباید با مسائل اصلی خودمان شوخی کنیم. با طرح این سوال ها می خواهند چه بگویند؟ آیا می خواهند بگویند کوه فوجی یاما از دماوند زیباتر است؟ یا افرادی هستند که می خواهند به جای سَمبُل های ملی برای انتخابات کشورشان سَمبُل ژاپن را پشت سر کاندیداهای خود قرار دهند؟ !

کارگردان مناظره های انتخاباتی تلویزیون توضیح داد: به کار بردن تصاویر به شکل بَنِری بزرگ، زمانی سخت تر می شود که عرض عکس بسیار طولانی و طول عکس هم محدود باشد؛ بنابراین در این شرایط ما مجبوریم هنرمندانه از شیوه های کولاژ استفاده کنیم.

این کارگردان همچنین درباره ی ترکیب پرچم ایران در تصویر پشت سر کاندیداهای ریاست جمهوری توضیحاتی ارائه داد که اینگونه عنوان شد: تعجب است از افرادی که می خواهند به نیت خراب کردن کارها حتی آبروی خودشان را نیز به خطر بیندازند در صورتی که ما نباید با مساله اصلی کشور خودمان شوخی کنیم. مشخصه پرچم کشورمان رنگ سبز، سفید و قرمز نیست بلکه آرم وسط پرچم که با عنوان الله طراحی شده مشخصه اصلی است به همین خاطر در تصویر برنامه مناظره به نحوی کارشناسانه وارد عمل شدیم که پرچم را روی عکس به طول بیش از ۱۲ متر در ارتفاعی قرار دهیم که نکند آرم الله پرچم پشت سر کاندیداها قرار گیرد و این تصور به وجود آید که پرچم به شکل ناقص است؛ کماینکه بعضی ها از این شکل در آن طرف آب استفاده می کنند.

فردرو در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به احتمال برگزاری مناظره های دیگر میان نامزدهای ریاست جمهوری چه بر سر دکور مناظره ها خواهد آمد؟ به ایسنا گفت: دکور مناظره ها تا پایان انتخابات پا برجا می ماند. از همان ابتدا قرار بر این بود که دکور تا پایان روز انتخابات باقی بماند تا اگر انتخابات به دور دوم کشیده شد، دست صدا و سیما باز باشد و اگر شورای تبلیغات در ادامه سفارشی به سازمان داد انجام شود؛ البته این فقط شامل دکور مناظره ها نیست بلکه دکور کل استودیوهایی که مربوط به انتخابات است هنوز پابرجاست.

وی در ادامه ی گفت وگوی خود با اشاره به نقدهایی که تاکنون نسبت به برنامه مناظره تلویزیون شده است، یادآور شد: از رسانه و همه کسانی که ما را نقد کردند در جهتی که مشخص شد قصد صدا و سیما، رضایت مردم است و اینکه سازمان به هیجان و جذابیت و عدم اغتشاش توجه دارد، تشکر می کنم.

او گفت: من طی این مدت با دیدگاه های متفاوتی مواجهه شدم؛ به عنوان مثال آقای توکلی در مجلس در حرکت اول مناظره ها گفتند اگر من جای نامزدهای ریاست جمهوری بودم سالن را ترک می کردم. پس از آن هم مقاله ای خواندم که پس از دیدن سومین مناظره همین افراد بسیار مشوقانه برخورد کرده بودند و این ارتباطات نشان دهنده ی رفتار دلسوزانه کسانی است که نقد می کنند اما نه نقد تخریبی و از همان نوعی که راجع به کوه دماوند مطرح شده است؛ چرا که از اینگونه نقدها چیزی درنمی آید شاید در نهایت اینگونه عنوان شود که بی دقتی و اشتباه صورت گرفته است.

فردرو در پایان، سومین مناظره تلویزیون میان کاندیداهای ریاست جمهوری را خوب دانست و افزود: شرایط در سومین مناظره تلویزیونی به نحوی انجام گرفت که بینندگان و دلسوزان واقعی باز هم با رعایت کار صداوسیما رضایت و نقد خودشان را اعلام کردند.