به گزارش پارس نیوز، 

با نزدیک شدن به اربعین حسینی برنامه‌ریزی‌ها برای استقبال از زائران حسینی و تردد آن‌ها از مرز‌ها به همت ستاد اربعین و دستگاه‌های مربوطه در حال انجام است.

امسال بر اساس تفاهم‌نامه اربعین حسینی در صورت موافقت کشور عراق، مرز خسروی نیز بازگشایی می‌شود. این امر در حالی است که سال گذشته با وجود ازدحام جمعیت در مرز مهران، طرف عراقی با بازشدن مرز خسروی موافقت نکرد و برخی از زائران در پشت مرز‌های خسروی ساعت‌ها منتظر بودند.

با این وجود ستاد اربعین از آمادگی مرز‌های مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین به عراق خبر داده است که البته در تفاهم‌نامه اربعین با کشور عراق، دو مرز خسروی و سومار نیز به عنوان مرز‌های کمکی و اضطراری پیش‌بینی شده است که در صورت ازدحام جمعیت و موافقت کشور عراق بازگشایی خواهد شد.

علاوه بر این، هر ساله زائرانی از کشور‌های همسایه نیز وارد ایران اسلامی می‌شوند و از کشورمان به سمت عراق حرکت می‌کنند، به طوری که در سال‌های اخیر شاهد حضور زائرانی از کشور‌های پاکستان و افغانستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه و گرجستان به کشورمان بودیم که این زائران از مرز‌های شرقی و شمالی وارد کشور می‌شوند و سپس از مرز‌های خسروی و شلمچه از کشور خارج می‌شوند؛ به ویژه از کشور پاکستان که بسیاری از زائران از مرز سیستان و بلوچستان به ایران آمدند و از مرز‌های جنوبی به کشور عراق عزیمت کردند. سال گذشته نیز بسیاری از زائران اربعین حسینی از سایر کشور‌ها با استقبال مردم شهر‌های مرزی مواجه شدند.

همچنین به منظور پذیرایی از زائران حسینی در مرز‌ها اقداماتی توسط ستاد اربعین انجام شده است تا دستگاه‌های مختلف در مرز‌ها مستقر شده و به ارائه خدمت به زائران بپردازند. امسال علاوه بر موکب پذیرایی موکب‌های استراحت نیز برای زائران اربعین حسینی در شهر‌های مرزی پیش‌بینی شده است.

سال گذشته بیش از ۲ میلیون از کشورمان به حماسه پیاده‌روی اربعین حسینی مشرف شدند که بیش از ۷۰ درصد زائران به صورت زمینی به این سفر معنوی رفتند که با رایزنی‌های صورت گرفته افرادی که به صورت زمینی به پیاده‌روی اربعین می‌روند عوارض خروج از کشور پرداخت نمی‌کنند.