به گزارش پارس به نقل از تهران امروز، شورای اسلامی شهر و روستا به عنوان پایه و اساس مردم سالاری دینی و نقطه عزیمت برای تحقق مشارکت مردم در اداره امور کشور رفته رفته جایگاه خود در نقشه مهندسی سیاسی و اجتماعی کشور را پیدا کرده و به نهادی قدرتمند تبدیل شده است.

تفکر شورایی در ابتدای پیروزی نهضت اسلامی به عنوان اصلی ترین طریق اداره کشور مطرح بود. در دو دهه ابتدایی تاریخ جمهوری اسلامی به واسطه پیشامدهای متعددی مانند توطئه های داخلی و جنگ تحمیلی نتوانسته بود رنگ تحقق بیابد؛ ظهور این نهاد از سال ۷۷ مسیری را رقم زد که امروز خروجی آن را به شکل یک نهاد پذیرفته شده و رکنی اساسی در اداره امور کشور مشاهده می کنیم.

پس از فراز و فرودهایی که در دوره اول به خاطر نوع نگاه سیاسی و ابزاری به شوراها تجربه شد، در دو دوره اخیر و به طور خاص تر در کلانشهر تهران به عنوان تابلو و کارنامه فعالیت شورایی، می توان ادعا کرد که تمرکز و کار و فعالیت، پرهیز از سیاسی بازی و اتحاد و همدلی در مسیر پیشرفت، شوراها را صاحب کارنامه ای به طور نسبی قابل قبول کرده است. هرچند در این میان نمی توان دیده بر کاستی ها و نقایص بست اما انتخابات پیش رو جلوه دیگری از اهمیت این نهاد را ترسیم خواهد کرد که بی شک در مسیر تحقق حماسه سیاسی، یکی از پایه های اساسی خواهد بود.

گستردگی شوراها در سراسر کشور و حضور جمع کثیری از آحاد ملت به عنوان نماینده منتخب که می توانند گسترده ترین جلوه مشارکت عمومی را رقم زنند، اهمیت مدیریت شهری در دنیای امروز، ضرورت تحول در حوزه هایی چون سبک زندگی که شوراها نقشی غیرقابل انکار در طرح ریزی آن دارند و انتقال مطالبات مردمی در سطوح مختلف حاکمیت، شاخص هایی هستند که از آنها می توان به اهمیت خاص انتخابات این نهاد در کنار انتخابات ریاست جمهوری پی برد.

انتخاب رئیس دولتی کارآمد، جهادی و پایبند به اصول و ارزش های انقلاب در کنار انتخاب تفکری که به دنبال تثبیت الگوهای موفق مدیریت شهری، گذار از شورای شهرداری به شورای شهر و تحقق مدیریت یکپارچه شهرها، تابلویی است که ارائه گر حماسه سیاسی و ایران امروز خواهد بود تا به فضل خدا در مسیری ۴ ساله عمران کشور و عمران شهرها، اصلاح اقتصادی و سامان بخشیدن به امور به صورت یک مجموعه واحد محقق شود.

سربلندی و سرافرازی ایران عزیز و تک تک شهرهای ما هدفی است که باید از مسیر انتخابات برای آن کوشید و در چارچوب شوراها سرافرازی و سربلندی با شاخصه هایی همانند: حفظ کرامت شهروندان، تقویت هویت جمعی، ارتقای احساس افتخار به شهر و محل زندگی به واسطه ارتقای کیفیت زیست شهری، رشد معنویت و اخلاق در فضای شهرها، ساخت یک اقتصاد پویای شهری و توسعه کالبدی شهرها با نگاه معنوی و اخلاق گرا، سنجیده می شود. امید که در حماسه پیش رو و در درخشش انتخابات ریاست جمهوری، اهمیت انتخابات شوراها مغفول نمانده و با انتخاب بهترین ها، گام چهارم این نهاد با قوت و قدرت تمام در مسیر آرمان های انقلاب و رهنمودهای امام راحل و منویات مقام معظم رهبری برداشته شود.