به گزارش پارس به نقل از ایسنا، کتاب، « چرا سیاست مداران دروغ می گویند؟ » نوشته ی جان جی مرشایمر با ترجمه ی آرش فرزاد و محمد حیدری از سوی نشر فرزان روز منتشر شده است.

این کتاب در قطع جیبی و ۲۸۸ صفحه به چاپ رسیده است.

در معرفی « چرا سیاست مداران دروغ می گویند؟ » عنوان شده است: مرشایمر، استاد سرشناس دانشگاه شیکاگو، پس از چندین دهه فعالیت علمی در عرصه روابط بین الملل، در سال ۲۰۱۱ و در جدیدترین اثرش « چرا سیاست مداران دروغ می گویند؟ » به بحث درباره ی موضوع بحث برانگیز دروغ در روابط بین الملل پرداخته است. وی در این کتاب انواع دروغ های سیاست مدارها را به چند دسته تقسیم می کند؛ همچنین نخستین تحلیل روش مند از دروغ را به عنوان ابزاری برای حکومت کردن، و علل، تکالیف و فواید احتمالی آن را ارائه می دهد. با تکیه به مثال های فراوان و پربار اضافه می کند که رهبران در بسیاری از مواقع به دلایل استراتژیک دروغ می گویند. مرشایمر با اشاره به هدف « ایجاد ترس» در برخی دروغ پراکنی ها به استراتژی « پنهان کاری» هم می پردازد. به عنوان مثال، پس از بحران موشکی کوبا « جان اف کندی» ، رییس جمهوری وقت آمریکا، موافقتش با جمع آوری موشک های هسته یی امریکا از ترکیه در مقابل عقب نشینی موشکی شوروی از کوبا را نفی و در واقع پنهان می کند. در حقیقت کندی توافق لازم را با سران شوروی انجام داده بود، ولی آن را مخفی نگه داشت؛ زیرا معتقد بود با افشای آن پایگاه مردمی اش را در آمریکا و بین هم پیمان های اروپایی اش از دست خواهد داد.

در ادامه می خوانیم: اگرچه مقوله دروغ در زندگی عموم به عنوان یک رفتار قابل نکوهش معرفی می شود، اما در عرصه سیاست بین المللی رفتاری پذیرفتنی است، زیرا گاهی دلایل استراتژیک خوبی برای رهبران وجود دارد تا به دیگر کشورها و حتا مردم شان دروغ بگویند. تلاش های غربی ها برای ارائه تصویری غیرواقعی از استالین، در بهار سال ۱۹۴۳ در معرض آزمایشی سخت قرار گرفت. در این برهه برای چرچیل و روزولت آشکار شد شوروی ها سه سال پیش تر یعنی در سال ۱۹۴۰، هزاران لهستانی را که اکثر آن ها افسران ارتشی بودند، در جنگل کاتین، به قتل رساندند. یکی از سیاست مدارهای بریتانیایی در این زمان گفت، بدیهی است زمانی که ما به خاطر یک دلیل اخلاقی می جنگیم و قصد داریم با جنایت کارهای جنگی مقابله کنیم، آزاردهنده است که هم پیمان های ما در معرض اتهام هایی از این دست قرار می گیرند. کتاب از لحاظ تاریخی هم قابل توجه هست و مثال های متعددی از دروغ های متفاوت سیاست مدارها در طول تاریخ بازگفت می کند، که اکثر دروغ ها مورد توجه سیاست مداران آمریکایی و تاریخ اسراییل است! نتیجه گیری پایانی کتاب هم در نوع خود جنجالی است و به نوعی به سیاست نظامی و جنگ طلبی آمریکا و دروغ هایی در این نوع گوش زد می کند و چین را بزرگ ترین رقیب این کشور در سال های آینده معرفی می کند.