آیات مرتبط با غدیر کجای قرآن است؟
مؤلف سلسله موضوعات الغدیر گفت: سه آیه پیرامون واقعه غدیر نازل شده که به ترتیب نزول آیه، ابتدا آیه «تبلیغ»، آیه «اکمال» و آیات ابتدایی سوره معارج است.
حجتالاسلام محمدحسن شفیعی شاهرودی مؤلف سلسله موضوعات الغدیر (۳۲ جلد) با تأکید بر اینکه نخستین مبلغ واقعه غدیر شخص پیامبر اعظم (ص) بوده است، بیان داشت: در واقعه غدیر پروردگار خطاب به رسول اکرم (ص) میفرماید: «أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ»، به همین منظور پیامبر (ص) یک همایش در روز غدیر برگزار کردند و این گونه نبوده است که فقط به ایراد خطبه اکتفا کنند.
وی افزود: نبی مکرم اسلام (ص) از طرف پروردگار مأمور بوده است که مقدمات این همایش عظیم را فراهم کند. به همین خاطر سه روز قبل از واقعه غدیرخم مقدمات را فراهم کردند و در منا ولایت امری امام علی (ع) یادآور شدند.
پیامبر (ص) عمامه خودشان را بر سر امام علی (ع) میگذارند
حجتالاسلام شفیعی شاهرودی به ماجرای مراسم عمامهگذاری امام علی (ع) از سوی پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: مراسم عمامهگذاری شبیه مراسم تاجگذاری در ایران و روم بوده است. علامه امینی در جلد اول «الغدیر» شرح میدهد که پیامبر (ص) عمامه خودشان را که «سحاب» نام داشت بر سر مبارک امام علی (ع) گذاشتند.
وی ادامه داد: این عمامه در فاصله ۷۰ روز بعد از ماجرای غدیرخم از ۱۸ ذیالحجه تا ۲۸ صفر که سالروز رحلت پیامبر (ص) بود بر سر امام علی (ع) قرار داشت که در منابع شیعه و سنی هم نقل شده است.
آیاتی که مرتبط با غدیر نازل شد
مؤلف سلسله موضوعات الغدیر درباره آیاتی که پیرامون واقعه غدیر نازل شده است، تصریح کرد: سه آیه نازل شده است که به ترتیب نزول آیه، ابتدا آیه «تبلیغ» که همان آیه ۶۷ سوره مائده، آیه «اکمال» آیه ۳ سوره مائده و آیات ابتدایی سوره معارج است، یکی از آیاتی که بر شخص امام علی (ع) دلالت میکند آیه ۳۵ سوره یونس است که خداوند متعال میفرماید: «قُلْ هَلْ مِن شُرَکَآئِکُم مَّن یَهْدِی إِلَى الْحَقِّ قُلِ اللّهُ یَهْدِی لِلْحَقِّ أَفَمَن یَهْدِی إِلَى الْحَقِّ أَحَقُّ أَن یُتَّبَعَ أَمَّن لاَّ یَهِدِّی إِلاَّ أَن یُهْدَى فَمَا لَکُمْ کَیْفَ تَحْکُمُونَ».
عالم اهل سنتی که شأن نزول ۲۰۰ آیه را درباره امام علی (ع) میدانست
وی با اشاره به اینکه برخی علمای اهل سنت درباره آیات نازله برای امام علی (ع) کتاب مستقلی نوشته اند، افزود: حاکم حسکانی از علمای اهل سنت قرن پنجم در کتاب «شواهد التنزیل» خویش بیش از ۲۰۰ آیه همراه با ۱۲۰۰ حدیث نبوی درباره امام علی (ع) ذکر میکند. حتی در ذیل روایتی مطرح میکند که منظور از صراط المستقیم در آیه ۶ سوره حمد «اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِیمَ»، امام علی (ع) است.
۶۷ بیتی که دشمن امام علی (ع) در وصف فضیلتهای او سرود
حجتالاسلام شفیعی شاهرودی در پایان خاطرنشان کرد: علامه امینی نام ۱۰۵ شاعر از قرن اول تا دوازدهم هجری را میبرد که در وصف امام علی (ع) شعر گفتهاند. برخی از این شعرا شیعه و از علمای شیعه بودند و برخی هم از اهل سنت. همچنین بعضی دیگر از شاعران دشمنان حضرت (ع) نظیر عمروعاص بودند، عمروعاص ۶۷ بیت در وصف امام علی (ع) سروده است که معروف به «قصیده جلجلیه» است.
ارسال نظر