به گزارش پارس ، دکتر جلال جلال شکوهی در گفت وگو با ایسنا، درباره فرسودگی دستگاه های تصویربرداری عنوان کرد: عمر استهلاک دستگاه های تصویربرداری بین پنج تا هفت سال است.

وی با بیان اینکه" اگر این دستگاه ها بعد از گذشت این مدت باز هم کار کنند، شانس آورده ایم! " افزود: البته اگر بنا باشد دستگاهی بیش از عمر مفیدش کار کند، باید تحت آزمایش های کنترل کیفیت قرار بگیرد تا روشن شود مشکلی ندارد، به عنوان مثال اگر یک دستگاه رادیولوژی اشعه ای بیش ازحد معمول ساطع کند، قابل استفاده نیست.

رییس انجمن رادیولوژی ایران افزود: دستگاه های تصویربرداری باید بعد از هفت سال تعویض شوند. این در حالی است که تعویض دستگاه ها، نیازمند سرمایه و منابع مالی است. بویژه این که همه دستگاه ها در داخل تولید نمی شوند و ورود آنها به کشور مستلزم صرف ارز است.

جلال شکوهی ضمن تاکید بر اینکه با" ارز آزاد" ، دخل و خرج مراکز رادیولوژی با هم نمی خواند، گفت: در واقع نمی شود با دلار و یورو خرید و خدمات خود را با ریال عرضه کنیم.

وی درباره آمارهای موجود از دستگاه های فرسوده تصویربرداری در کشور اظهار کرد: آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد، اما به هر حال کمتر مطبی وجود دارد که همه دستگاه هایش جدید باشند، زیرا در وضعیت اقتصادی اخیر، میزان خرید مراکز رادیولوژی کاهش پیدا کرده است.

رییس انجمن رادیولوژی ایران با ارائه راهکارهایی به منظور استفاده بیشتر از دستگاه های موجود گفت: در این شرایط مراکز رادیولوژی به بروزرسانی دستگاه های خود متوسل می شوند. البته این بروزرسانی با کنترل های کیفی همراه است و آسیب زا نیست.