پنیرک چیست و چه خواصی دارد؟
پنیرک به صورت دم کرده، ادرار آور و زیاد کننده شیر مادران است.
در این مطلب می خوانید
گیاه پنیرک چیست؟
خواص گیاه پنیرک
تسکین درد
حفاظت از سیستم ایمنی
فعالیت ضد التهابی
بیماریهای تنفسی
اثرات ضد پیری
دیگر خواص پنیرک (طبیعت و خواص درمانی)
دستور تهیه دم کرده پنیرک:
گیاه پنیرک به روش های گوناگونی از قبیل: ژل، دمنوش و روغن مورد استفاده قرار می گیرد. گیاه پنیرک در درمان مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آفتاب سوختگی، مشکلات رحم و.... مورد استفاده قرار می گیرد. با این مقاله درمورد گیاه پنیرک و خواص دارویی آن بیشتر اطلاعات کسب کنید.
گیاه پنیرک چیست؟
گیاه پنیرک با نام علمی گیاهی گلدار از جنس مالوا (Malva) است. این گیاه با گلهای بنفشرنگ خود اغلب در دشتها میروید و ارتفاع آن معمولا به حدود ۶۰ سانتیمتر میرسد. پنیرک، بومیِ غرب اروپا است؛ اما در بخشهایی از مدیترانه و شمال آفریقا هم رشد میکند و به بیشتر کشورهای انگلیسیزبان وارد شده است.
عجیبترین بخش گیاه پنیرک، مغز و دانههای آن است (که بهخاطر شکلشان به پنیرک معروف شدهاند). لُعاب (موسیلاژ) موجود در گیاه پنیرک ارزش دارویی زیادی دارد و در تهیهی داروهای مختلف از آن استفاده میشود. مردم در قدیم گل پنیرک را نیز مصرف میکردند.
خواص گیاه پنیرک
تسکین درد
یکی از رایجترین کاربردهای گیاه پنیرک برای کاهش درد بهخصوص در درمانهای موضعی است. اگر زخم یا جراحتی در پوست خود دارید میتوانید برگ پنیرک را بهصورت ضماد روی محل موردنظر قرار دهید.
مواد شیمیایی موجود در برگ گیاه پنیرک، که دارای ویتامینهای بسیار زیادی است، نهتنها سبب بهبودی سریعتر میشود، بلکه مواد ضددرد خاصی را ترشح میکند که به کاهش درد و ناراحتی کمک خواهد کرد.
از خاصیت ضددرد گیاه پنیرک میتوان برای دردهای داخلی و خارجی استفاده کرد. بهخاطر همین ویژگی خاص، از پنیرک میتوان بهعنوان ماسک صورت یا درمان سردردهای موضعی استفاده کرد.
حفاظت از سیستم ایمنی
قرار دادن گیاه پنیرک بر روی زخم، از نفوذ عفونتهای باکتریایی و سایر عوامل خارجی از طریق جراحت به بدن جلوگیری میکند و با این روش سیستم ایمنی را تقویت میکند. مصرف برگ، دانهها و سایر بخشهای گیاه پنیرک نیز به این امر کمک میکند.
فعالیت ضد التهابی
برای تسکین نیش حشره، سوختگیهای وسیع، آفتابسوختگی یا خارش پوستی، استفاده از ژل یا پماد حاوی پنیرک میتواند در کاهش التهاب و وَرَم تأثیر زیادی داشته باشد و همزمان به ترمیم سریعتر آن ناحیه کمک کند.
اگر از روغن پنیرک یا انواع پنیرک خوراکی استفاده میکنید، میتوانید آن را روی مفاصل یا مناطقی که درد دارد قرار دهید.
بیماریهای تنفسی
اگر از احتقان سینه یا بیماری تنفسی رنج میبرید، مصرف پنیرک پیشنهادی عالی برای شما است. پنیرک نهتنها با تمیز کردن مجاری تنفسی، سینه را صاف میکند، بلکه با ویژگی ضدالتهابی خود سبب تسکین سینه و غدد میشود.
همچنین به افزایش سلامتی و بهبودی سریعتر کمک میکند.
اثرات ضد پیری
استفاده از پماد پنیرک میتواند تأثیرات چشمگیری روی بدن داشته باشد. در حقیقت اگر نگران افزایش سنتان هستید یا هر روز چینوچروکهایتان را جلوی آینه وارسی میکنید، از ژل یا کِرِم حاوی پنیرک استفاده کنید و پوستتان را جوان نگه دارید.
دیگر خواص پنیرک (طبیعت و خواص درمانی)
از نظر طب سنتی گیاه پنیرک را معتدل میدانند، اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق را معتدل میکند. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
پنیرک به صورت دم کرده، ادرار آور و زیاد کننده شیر مادران است.
مخلوط گل پنیرک و گل ختمی برای درمان سرماخوردگی، تسکین سرفه و رفع گرفتگی صدا مفید است.
دم کرده گیاه پنیرک برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده تنبلی هستند، بسیار مفید است.
از خواص پنیرک رفع سردردهای یکطرفه شدید (میگرن)، دل پیچه، ورم لوزهها و درد گلو است.
استفاده از ضماد برگ و ریشه پنیرک روی دمل یا کورک، باعث میشود تا بسیار سریع سرباز کنند.
رفع ناراحتیهای بواسیر، ورم پلک چشم و بعضی تومورها از دیگر خواص پنیرک است، به این منظور از جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و یا حمام ته نشین استفاده میشود.
برای سوختگی ناشی از آفتاب و آفتاب زدگی، جوشانده 500 گرم گل یا ریشه گیاه را در یک لیتر آب تهیه و پس از صاف کردن به ملایمت در محل سوختگی مالیده میشود.
مصرف پنیرک به صورت چای در درمان ورم معده و برطرف نمودن التهاب روده توصیه میشود و میتواند از ایجاد زخم معده جلوگیری نماید که این خاصیت به خاطر وجود موسیلاژ است.
این گیاه در درمان برونشیت، آمفیزم و سایر ناراحتیهای مربوط به برونشها به عنوان درمان مکمل مورد استفاده قرار میگیرد.
نوشیدن جوشانده پنیرک برای بیماریهایی نظیر عفونت مثانه، اسهال خونی و سرفههای شدید مفید و موثر است.
ضماد ساییده شده برگهای تازه پنیرک، برای شکستگی اعضا مفید است.
استفاده از پنیرک به صورت کرم و یا لوسیون خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان اگزما میتواند مفید باشد، همچنین از خواص پنیرک درمان آکنه، زخم، کبودی و سوختگی پوست نیز هست.
از دیگر خواص پنیرک، تسکین درد ناشی از گزیدگی زنبور است به این منظور برگ پنیرک را کوبیده و در محل گزیدگی قرار میدهند، همچنین برگ تازه ساییده شده با کره گاوی باعث شده هیچ گزندهای، بدن را نگزد.
نشستن در جوشانده برگ گیاه پنیرک برای رفع سختیهای رحم و نرم کردن آنها بسیار مفید و موثر است.
گیاه پنیرک در درمان بیماریهای کلیه و مثانه بسیار موثر است.
دستور تهیه دم کرده پنیرک:
برای تهیه کردن دم کرده پنیرک به یک الی دو قاشق گیاه تازه از آن نیاز دارید. گیاه تازه پنیرک را به مقدار نیاز در یک فنجان آب سرد به مدت ۸ ساعت خیس کنید، سپس با حرارت بسیار کم گرم کنید و نگذارید بجوشد و روزانه دو الی سه بار از آن بنوشید.
برای تهیه عصاره پنیرک ۵۰ گرم از گیاه تازه پنیرک را در یک لیوان آب داغ برای دو الی سه ساعت خیس کنید و برای چند لحظه با حرارت کم آن را جوش دهید و برای شستشو دست و صورت و استعمال خارجی از آن استفاده کنید.
گل پنیرک چیست ؟
پنیرک یک گیاه پرخاصیت است که مردم از گل و برگ آن برای تهیه دارو استفاده می کنند. گیاه پنیرک دو نوع عمده دارد که هر دوی آن ها خواص درمانی دارند. پنیرک کبیر و پنیرک صغیر. به پنیرک کبیر، پنیرک می گویند.
در کتاب های طب سنتی نیز به آن خطمی می گویند. این گیاه از نوع علفی و دو ساله است. ارتفاع پنیرک به چهل تا هشتاد سانتی متر می رسد. برگ های این گیاه متناوب است و بریدگی عمیقی این برگ ها را به پنج تا هفت قسمت تقسیم می کند. گیاه پنیرک دارای گل های درشتی است. این گل ها از ماه اردیبهشت تا تیر به رنگ قرمز مایل به بنفش در می آیند.
گیاه پنیرک چیست ؟
ساقه این گیاه از کرک پوشیده شده است. ریشه گیاه پنیرک سفید رنگ، گوشت دار و ضخیم است. میوه این گیاه گرد و مدور است و در هر خانه آن یک دانه دیده می شود. به پنیرک صغیر نیز پنیرک و یا خطمی کوچک می گویند. برگ، گل و ارتفاع گیاه پنیرک صغیر از پنیرک کبیر کوچکتر است. برگ های این نوع از گیاه گرد و گل هایش به رنگ سفید با رگه های قرمز و یا قرمز شرابی است.
برای آنکه از گل های پنیرک به عنوان دارو استفاده شود باید آن ها را در زمانی که شکوفه هستند و هنوز باز نشده اند چید. بهترین زمان چیدن گل های پنیرک اواخر بهار و اوایل تابستان است. در ضمن باید این گل ها در سایه خشک شوند تا اثر درمانی خود را حفظ کنند. برای استفاده از خواص ریشه پنیرک نیز باید ریشه گیاه را در پاییز از خاک جدا کرد و بعد از تمیز کردن خشک کرد. در مورد برگ های گیاه پنیرک نیز باید در خرداد و تیر چیده شوند و در سایه خشکشان کرد.
عکس گیاه پنیرک
زیستگاه داروی گیاهی پنیرک
پنیرک در بیشتر خاک ها، از مناطق ساحلی گرفته تا زیستگاه های طبیعی کوهستانی، با بیش ترین تنظیمات مناسب برای این گیاه مقاوم، یافت می شود.
نام دیگر گیاه پنیرک
در متون قدیمی فارسی به پنیرک، تریندینگ، خورپرست، آفتابپرست و آفتابگردک هم میگفتند. در عربی به آن خُبازی و خُبازا و در زبان هندی خباجی میگویند. در طب سنتی نام ملوخیا و ملوکیه هم بهکار رفته که از یونانی μαλάχη (ملاخه) گرفته شدهاست. در متون قدیمی، خلمیط، بقلةالیهودیه، و خبازی بستانی هم نوشتهاند. پنیرک را در کرمان و شیراز ختمی (خطمی) و نان کلاغ و خرو و در گیلان پیندیره میگویند. در مناطق جنوبیتر ایران بویژه در استان کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و فارس به آن تولَه میگویند. در منطقه آذربایجان با نام "امه کومه جگی" شناخته میشود.
آیا گل پنیرک همان گل ختمی است ؟
خیر؛ از لحاظ ظاهری شباهت دارند اما خواص مشابه ندارند.
شکل گیاه پنیرک و گل ختمی
قسمت های مورد استفاده پنیرک معمولی
برگ پنیرک ، گل های پنیرک ، غلاف دانه و ریشه های پنیرک.
عکس گل پنیرک
برداشت محصول گل خواصی
برگ ها در بهار؛ گل ها در اواخر بهار؛ غلاف دانه در اوایل تابستان.
ریشه ها می توانند هر زمان که به اندازه کافی برای خود بوته گیاه بزرگ باشند، برداشت شوند.
ترکیبات دارویی و مغذی پنیرک چیست ؟
ویتامین های A، B، C، E؛ انولین؛ لعاب، فنول، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب ضروری؛ فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم، پتاسیم.
ترکیبات مهم امن کومنجی چیست ؟
گل های پنیرک بیش از 10 درصد موسیلاژ دارند. این موسیلاژ در اثر هیدرولیز، تبدیل به گالاکتوز، آرابینوز، گلوکز، رامنوز و اسید گالاکتورونیک می شود. هم چنین گل های پنیرک حاوی مقدار کمی تانن و حدود یک دهم درصد لوکوآنتوسیانین ها و 7 درصد آنتوسیانین ها می باشد(نسبت به وزن خشک گل).
نکات قابل توجه درباره خواص گیاه پنیرک
- خواص گل پنیرک، عمدتا مربوط به موسیلاژ و آنتوسیانین آن است که یکی از مهم ترین داروهای ضد سرفه و مفید برای رفع گرفتگی صدا است.
- بهتر است پس از صاف کردن دم کرده، گل را کمی فشار داد تا تمام موسیلاژ استخراج شده و تفاله را دور بریزیم.
- هنگام تهیه ی فرآورده، نباید بیش از 5 دقیقه آن را بجوشانیم، چون باعث هیدرولیز موسیلاژ و کم اثر شدن محصول می شود.
- در منابع جدید مصرف گیاه را برای درمان کم خونی، مفید گزارش نموده اند.
کاربردهای پنیرک و خواص سنتی و معاصر
همانند بسیاری از گیاهان خوراکی، پنیرک نیز سابقه ای طولانی در کاربردهای دارویی دارد.
پنیرک به دلیل محتوای لعابی بالای آن، گیاهان تسکین دهنده و آرامش بخش را به ویژه برای التهاب، یا برای مجاری ادراری، گوارشی یا تنفسی، به کار برده می شود.
زنان باردار یا مادران تازه ممکن است دوست داشته باشند بدانند که برگ های پنیرک می توانند مقادیر مفیدی از آهن را فراهم کنند، همچنین روی و بیشتر ویتامین ها.
بنا بر گزارش ها، همه خانواده پنیرک ها به جز پنیرک پنبه، خوراکی هستند.
با میزان موکیلاژ زیاد، برگ ها می توانند به عنوان پادزهر اضطراری برای سوزش و یا تحریکاتی که ممکن است ناشی از مصرف اتفاقی گیاهان تند و زننده باشد.
خواص گیاه پنیرک در آشپزی چیست ؟
آشپزهای خلاق می توانند پنیرک را با اسفناج در بسیاری از غذاها از جمله سوپ و سالاد وارد کنند.
من حتی برگ های پنیرک بزرگ را برای یک ثانیه در روغن داغ سرخ می کنم تا "پاپدام" درست شود.
هم چنین پنیرک می تواند سوپ را کمی لعاب دار و سفت کند.
در زمان های قدیم، پنیرک یک محصول قحطی و یک غذای سنتی بود که هر ساله در روز استقلال درست می کردند.
در زمانی که غذای مصری / خاورمیانه ای به نام مولوخیل تهیه می شود، پنیرک معمولی را می توان جانشین خانواده کورچروس الیتوریوس آکا 'پنیرک جوت' کرد.
در چین، ریشه های پنیرک یک جز اصلی و عام هستند و در سوپ استفاده می شوند.
غلاف دانه را می توان با سفیده تخم مرغ جایگزین کرد، در صورتی که بخواهد مرنگ پنیرک درست کند. غلاف دانه پوست کنده شده را با استفاده از غلاف دانه 3 قسمت آب و 1 قسمت از آن بجوشانید تا مایع به نصف کاهش یابد.
برای هر نصف لیوان مایع، یک عدد سفیده تخم مرغ، یک قاشق چایخوری فلفل، کمی وانیل و شکر اضافه کنید، بعد آن را انقدر هم بزنید تا حالت کف و فوم شود، درست مثل مرنگ.
طبع گل پنیرک چیست ؟
از نظر طب سنتی طبع پنیرک را معتدل می دانند، اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق را معتدل می کند.
مزایا و خواص پنیرک چیست ؟
خواص پنیرک
برگ ها و غنچه های گل پنیرک شامل مخاط، تانن، فلاونوئیدها، روغن گیاهی، ویتامین C و مواد دیگر هستند.
آنتوسیانین گلیکوزید مالوین که یک ماده شیمیایی طبیعی است، تنها در گل ها یافت می شود.
مالوا سیلوستریس به طور سنتی به عنوان یک درمان گیاهی برای آسم، برونشیت، سرفه، عفونت های گلو و آمفیزم استفاده می شود.
روغن پنیرک
روغن پنیرک از ریشه ها، برگ ها و گل هایش گرفته می شود و خواص و منافع آن چندوجهی هستند.
روغن پنیرک در لوازم آرایشی
پنیرک یک رنگ بنفش زیبا دارد و روغن آن می تواند برای درمان انواع مختلفی از مشکلات استفاده شود. روغن پنیرک در بیشتر لوازم های آرایشی و زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.
گیاه پنیرک برای چی خوبه ؟
خاصیت پنیرک برای مشکلات خواب
از خواص روغن پنیرک این است که ترکیبات تسکین دهنده ای دارد که می تواند باعث خوب خوابیدن شود بنابراین قبل از رفتن به رختخواب، شقیقه ها را با روغن پنیرک ماساژ دهید و یا بخار این روغن را تنفس کنید.برگ های خشک پنیرک نیز برای آماده سازی چای در دسترس هستند. نوشیدن چای آن قبل از خوابیدن نیز برایتان مفید است.
خواص گل پنیرک برای تسکین درد
روغن پنیرک قادر به رسیدگی به دردهای بدن را به خاطر خواص ضد دردش دارد. درد بدن و ناراحتی ناشی از آن را تسکین می دهد. به محض زدن این روغن به محل، شروع به نشان دادن تاثیراتش می کند.
فواید پنیرک برای سر درد
اگر سردردهای مکرر دارید، می توانید روغن پنیرکmallow را به سرتان بزنید و شقیقه ها را به آرامی ماساژ دهید. اینکار باعث تسکین شگفت انگیزی برایتان می شود.
خواص گل بنفشه یا پنیرک برای سلامت تنفسی
مشکلات تنفسی واقعاً دلهره آور هستند و بنابراین مصرف دارو برای این موضوع مهم است. بیماری های تنفسی حساس ترین بیماری های سلامتی است و باید با بهترین داروها مورد درمان قرار گیرد. مشکلات مربوط به تنفس نیز با تراکم سینه مشخص می شوند و استنشاق روغن پنیرک می تواند به این تراکم کمک کند.این، بهترین درمان برای انواعی از مشکلات تنفسی است.
استفاده از این روغن به پاک سازی دستگاه تنفسی می پردازد.اجزای ضد التهاب و ترکیبات شیمیایی برای تسکین درد و گلو در این روغن وجود دارند.
خواص گل خواصی برای درمان زخم
پنیرک برای درمان زخم یا التهاب غشا مخاطی در دهان، گلو، معده و روده ها استفاده می شود.
به علت داشتن عوامل قابض، باکتریایی و خواص ضد التهابی اش، این گیاه می تواند به صورت موضعی به عنوان یک درمان گیاهی برای زخم ها، کورک ها، جوش ها، نیش حشرات، خارش پوست، اگزما، آکنه و تورم مفید باشد.
پنیرک های معمول، کاربردهای سلامتی مشابه زیادی با مارشملو دارد.
فواید پنیرک برای اختلالات هاضمه چیست ؟
عدم هاضمه درست یک مشکل رایج است که افراد در هر گروه سنی تحت تاثیر آن قرار دارند. اگر مشکلات گوارشی دارید، مشکل را نادیده نگیرید. انجام این کار منجر به مشکلات سلامتی دیگری می شود. افراد اغلب به دنبال راه حل های کوتاه مدت برای درمان اختلالات هاضمه ایشان هستند، اما پیدا کردن یک راه حل بلند مدت مهم است.
معده ناراحت می تواند باعث ناراحتی زیادی برایتان شود و هم چنین با فعالیت های روزانه شما تداخل پیدا کند. از طرف دیگر، روغن خواص مفیدی برای از بین بردن نفخ شکم دارد و حرکت روده را منظم می کند. غنی از اجزای درمانی برای تسکین شکم و ناراحتی معده نیز است.
خواص گل پنیرک برای درمان سنگ کلیه
طبق مطالعات اخیر، مشخص شده است که روغن پنیرک یک درمان بزرگ برای سنگ کلیه است.می توانید آن را به چندین داروی گیاهی اضافه کنید و برای درمان سنگ کلیه استفاده کنید که می تواند باعث تسکین درد و ناراحتی آن شود.
گیاه پنیرک برای درمان سرفه
چای تهیه شده از برگ ها یا گل های این گیاه می تواند برای درمان سرفه، زکام و خشن شدن صدا به کار رود. گل ها و برگ ها باید قبل از استفاده، به مدت چند ساعت در آب ولرم خیس بخورند.
برای حفظ خواص پزشکی این گیاه، نباید جوشانده شوند. امروزه، گل ها و عصاره خشک شده در بسیاری از مخلوط های چای تجاری و داروهای ضد درمانی مورد استفاده قرار می گیرند که برای تسکین سرفه در نظر گرفته شده است.
خواص و پنیرک بر روی غدد
دمنوش پنیرک برای درمان یرقان و سلامت کبد و پاک کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار مفید است.
خواص گل پنیرک روی پوست چیست ؟
پنیرک ترکیباتی دارد که به معکوس کردن فرآیند سالخوردگی کمک می کنند. اگر پوست پیرتر باشد، فرد می تواند با روغن پنیرک آن را ماساژ دهد. این کار باعث می شود پوست سفت شود و ظاهر خطوط و چین ظریف را کاهش دهد.هم چنین پوست را مرطوب می کند.
پنیرک یک درمان خوب برای انواعی از بیماری های پوستی است. علاوه بر بهبود پوست سالخورده، می تواند مشکلاتی نظیر جوش ها، آکنه، اگزما و لک ها را درمان کند.اگر یک درمان موثر برای همه این مشکلات می خواهید، چند قطره روغن پنیرک بردارید و محل را ماساژ دهید به قرمزی پوست، خارش و آکنه کمک می کند.
روغن پنیرک می تواند به سطح پوست نفوذ کرده و مشکل را از داخل درمان کند.این روغن می تواند به سلول های پوست آسیب دیده کمک کند و روند ترمیم را تسریع بخشد.
گیاه پنیرک چه خواصی برای رشد مو دارد ؟
اگر می خواهید با سرعت بیشتری موهایتان رشد کند، سعی کنید از روغن پنیرک استفاده کنید.یک روغن گیاهی را با روغن پنیرک مخلوط کرده و سپس به موها و پوست سرتان بزنید و به آرامی پوست سر را با این روغن ماساژ دهید، تا گردش خون را به سمت ریشه های مو تقویت کنید.این کار در نهایت باعث رشد سریع مو می شود و می توانید دو بار در هفته این کار را انجام دهید، تا از ریزش مو جلوگیری کرده و رشد مو را سریع کنید.اگر موهایتان خشک است، روغن پنیرک موهای شما را زیبا میکند.
خواص پنیرک برای مردان
از خواص پنیرک برای درمان ناباروری مردان و تقویت اسپرم ها استفاده می شود.
خواص گل خواصی برای سلامت روان چیست ؟
اگر شما عصبی یا استرسی هستید، می توانید بوی روغن پنیرک را تنفس کنید تا اعصابتان را آرام کند.این کار اعصاب و استرس شما را آرام خواهد کرد و هم چنین سطح استرس و افسردگی را کاهش می دهد اما شما باید این کار را با میانه روی انجام دهید.
خواصیت پنیرک برای بواسیر چیست ؟
برای درمان بواسیر می توان از کمپرس گرم جوشانده پنیرک استفاده کرد.
خواص پنیرک برای رحم
با نشستن در آب دم کرده برگ های پنیرک، عضلات رحم استحکام می یابد و ورم های مقعد نرم می شود. پنیرک دارای خواص آنتی باکتریایی و ضد عفونی است به همین دلیل برای درمان عفونت های رحم و واژن بسیار مفید می باشد.
پنیرک برای قاعدگی
برای درمان خونریزی شدید و غیر طبیعی در دوران قاعدگی می توانید دمنوش زیر را تهیه کنید: به صورت مساوی گل پنیرک، گل بابا آدم و گل شقایق را مخلوط کرده و در آب بجوشانید. این جوشانده را چند روز متوالی در صبح و عصر بنوشید.
گیاه پنیرک برای عفونت ادراری
دمنوش گل پنیرک دارای مقادیر زیادی ویتامین های B و C بوده و می تواند مثانه را تقویت کند، وجود این ویتامین ها و همچنین ترکیبات گیاهی دیگر برای درمان بیماری های مجاری ادرار، کلیه و مثانه مفید است.همچنین گیاه پنیرک برای رفع عفونتهای دستگاه ادراری نیز بسیار موثر است.
خواص گیاه عمه کومجی برای یبوست
تحقیقات انجام گرفته بر روی بیوست و داروهای موثر بر آن نشان داد که مصرف دمنوش گل پنیرک باعث افزایش دفع و تخلیه ی راحت تر روده می شود، پس می تواند در رفع یبوست تأثیر زیادی داشته باشد.
طریقه و مقدار مصرف پنیرک
یک لیوان آب سرد ریخته را روی 5 گرم برگ پنیرک بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید و یا روی 5 گرم برگ، یک لیوان آب در حال جوشیدن می ریزیم و درب آن را بپوشانیم تا دم بکشد ، سپس بعد از 15 دقیقه آن را صاف می کنیم. اگر می خواهید محلول های سرد برگ پنیرک را مصرف کنید ، قبل از مصرف، آن را کمی گرم کنید. برای هر بار مصرف این دمنوش ، یک قاشق عسل به آن بیفزایید تا اثر آن قوی ترشود. روزی سه تا چهار بار این دمنوش را مصرف کنید.
عرق پنیرک چیست ؟
عرق پنیرک نیز همانند سایر عرقیات گیاهی، از شاخ و برگ و گل های گیاه تهیه می شود. این عرق طبیعت معتدلی دارد و در طب سنتی کاربرد های فراوانی دارد.
عرق پنیرک برای چی خوبه ؟
- عرق پنیرک برای درمان سرفه های مزمن و خلط آور و ضد عفونی کردن خون مفید است و زکام و گلودرد را مداوا می نماید.
- مسهل است و خاصیت ملین بودن دارد.
- نوشیدن این عرق به مقدار یک استکان برای درمان اسهال خونی مفید است.
- ضد سوء هاضمه بوده و برای دفع نمودن اخلاط موثر است.
- ضد صفرا بوده و برای سوزش ادرار نافع است.
- برای درمان برونشیت، سینوزیت، ورم گوش و ورم دستگاه تناسلی خانم ها مفید است. بدین منظور خوردن دو الی سه استکان عرق پنیرک توصیه می شود.
- مادران شیرده برای افزایش شیر خود مصرف این عرق گیاهی را فراموش نکنند.
- نوشیدن عرق پنیـرک برای درمان امراض مختلفی مثل زخم معده، ورم کلیه، گلودرد عفونی و انسداد کبد و پروستات نافع است.
گل ختمی و پنیرک
چون اثرات پنیرک با گل ختمی هم جهت است، می توان از مخلوط گل پنیرک و گل ختمی جهت تهیه ی موسیلاژ مربوطه، به ویژه در سرماخوردگی، تسکین سرفه به عنوان خلط آور و رفع گرفتگی صدا استفاده کرد.
عوارض جانبی و تداخلات رایج پنیرک:
این گیاه سمی نیست و هیچ گزارشی از عوارض جانبی و یا تداخل با دیگر داروها برایش وجود ندارد.
این شامل هم گل ها و هم برگ ها می شود.
با این حال، دوزهای زیادش می توانند به عنوان ملین مورد استفاده قرار گیرند و موجب اسهال می شوند.
در برخی از مقالات زنان باردار یا شیرده توصیه می شود که از این گیاه اجتناب کنند، اما هیچ مطالعه ای وجود ندارد که تایید کند که آیا این گیاه ایمن است یا نباید در دوران بارداری استفاده شود.
روغن پنیرک قوی است و برای استفاده از آن باید حتما آن را رقیق کنید. ( با اضافه کردن آب یا روغن های گیاهی دیگر)
افرادی که به گیاهان دارویی آلرژی دارند، از پنیرک استفاده نکنند.
استفاده از پنیرک ممکن است سبب کاهش قند خون شود بنابراین افرادی که دیابت دارند باید در مصرف آن دقت کنند.
اخطار و هشدارهای ویژه پنیرک:
بارداری و شیردهی:اطلاعات کافی در مورد استفاده از پنیرک در دوران بارداری و شیردهی وجود دارد ؛ در مورد استفاده از آن در حد امن پیش بروید و زیاده روی نکنید.
ارسال نظر