طراحی سایت نقل و انتقالات دانشجویان
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز ثبتنام متقاضیان نقل و انتقال از روز پنجشنبه ۱۶ خرداد ماه خبر داد و گفت: مهلت ثبتنام انتقالی تا ۱۶ تیر ۹۲ ادامه دارد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، ایروان مسعودی اصل در نشست خبری آیین نامه نقل و انتقالات دانشجویی، اظهارکرد: در برخی از آیین نامه ها و بخشنامه ها بازنگری هایی صورت گرفته است که یکی از آنها آیین نامه نقل و انتقالات دانشجویی بود که با دلایلی نظیر تصمیم گیری عادلانه، وحدت رویه، رعایت تعرفه، صلاح دانشگاه، تمرکز زدایی و تفویض اختیار به واحدها انجام شد.
وی ادامه داد: بر اساس آیین نامه جدید، دانشجویان با کمترین دغدغه درخواست انتقالی را انجام می دهند و با توجه به اینکه در گذشته در برخی مواقع مجبور بودند از شهرستان ها به تهران مسافرت کنند و هزینه های زیادی را بپردازند که این مشکلات هم اکنون از بین رفته است.
مسعودی اصل افزود: در این زمینه به واحدها اختیار کامل دادیم تا دانشجویان مستقیما به واحد مبدا مراجعه و مسائل خود را برای نقل و انتقال پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون در تمامی استان ها به غیر از تهران و البرز مهمان شدن دانشجویان انجام می شود، تصریح کرد: در صورتی که برای انتقال از تراز پایین به بالا باید دبیر هیات امنای استانی نظر بدهد، اما اگر از تراز بالا به پایین باشد نیازی به نظر دبیر هیات امنای استانی نیست.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اظهار کرد: در بدو نقل و انتقالات افرادی مانند خانواده ایثارگران شامل فرزند و همسر شهید، جانباز ۲۵ درصد تا ۷۰ درصد، فرزند و همسر جانباز بالاتر از ۴۰ درصد، آزاده و همسر آزاده مشمول نقل و انتقالات می شوند، همچنین فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه ها، بیماری های خاص، می توانند با رعایت قوانینی از امتیاز انتقالی استفاده کنند.
وی ادامه داد: برای مابقی افراد مهمانی دائم و مهمانی موقت را داریم که این مسئله در تمام استان ها اگر واحدهای مبدا و مقصد با هم توافق کنند با رعایت شرایطی امکانپذیر است و اگر از تراز پایین به بالا باشد نظر هیات امنای استان را نیز نیاز دارد.
مسعودی اصل گفت: در بحث نقل و انتقالات دانشجویی عدالت مدنظر است و ما می خواهیم اگر نقل و انتقال صورت می گیرد، مشمول همه دانشجویان بشود.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اظهار کرد: برای مدیریت درست این مسئله کمیته ای شامل معاون دانشجویی، معاون آموزشی، مدیر دانشجویی، رییس واحد و رییس مرکز تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: مهمترین مسئله زمان نقل و انتقالات دانشجویان است که از ۱۶ خرداد تا ۱۶ تیر ۹۲ درخواست ها گرفته می شود و پس از بررسی نتایج آن اعلام خواهد شد، البته ثبت نام افراد برای نقل و انتقالات حتما باید در واحد مبدا انجام شود.
مسعودی اصل گفت: برای نقل و انتقالات و مهمانی دائم دانشجویان هزینه ای گرفته نمی شود، اما برای مهمانی موقت درصدی را اضافه بر شهریه ثابت واحد مبدا دریافت می کند که میزان آن توسط معاونت دانشجویی به واحدها اعلام می شود.
میزان این درصد اضافه بر شهریه برای سال جاری ۱۰ درصد توسط معاونت دانشجویی در نظر گرفته شده است.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد ادامه داد: دستورالعمل های اجرایی آیین نامه نقل و انتقال در اردیبهشت ماه تدوین و برای کلیه واحدها ارسال شده است که هم اکنون از طریق نرم افزاری پیگیری می شود.
وی در خصوص نحوه تصمیم گیری برای متقاضیان انتقالی مشمول بیماری خاص، تصریح کرد: برای این افراد کمیسیون پزشکی در مورد انتقالی به واحدهای تهران و البرز تصمیم گیری می کند و برای بقیه استان ها توسط خود واحدها اقدام می شود.
وی در خصوص زمان پذیرش درخواست نقل و انتقالات دانشجویی در نیمسال دوم ۹۲، اظهار کرد: زمان پذیرش درخواست ها از ۱۵ آذر تا ۱۵ دی انجام می شود.
شرایط انتقالی به استان های تهران و البرز
وی افزود: امکان انتقالی به استان های تهران و البرز تنها برای برخی از افراد چون دانشجویان شاهد و ایثارگر فراهم شده است که البته باید با تاییدیه از دفاتر شاهد و ایثارگر باشد.
مسعودی اصل با اشاره به مشمولان انتقالی به استان های تهران و البرز با رعایت مقررات، گفت: متقاضیان موارد خاص شامل دانشجوی دختر متاهل، فوت پدر و مادر و فوت یا طلاق شوهر در صورتی که بعد از ثبت نام اتفاق بیفتد، می توانند متاضی انتقال به استان البرز و تهران باشند.
وی ادامه داد: همچنین نحوه انتقالی اعضای هیات علمی به اینگونه است که اگر فرد متقاضی، همسر و فرزند اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد باشد، در صورت کسب ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده، می تواند در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی مشمول این قاعده باشد.
وی با اشاره به وجود تبصره ای برای پذیرش انتقال و مهمانی دانشجویان، اظهار کرد: برای مدیران سیاسی شامل معاون اول رییس جمهور، وزرا، سفرا و غیره و فرزندان این افراد و همسرانشان امکان این انتقال وجود دارد.
شروط انتقالی دانشجویان دکتری
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه انتقال و مهمانی در دوره دکترای تخصصی ممنوع است، خاطرنشان کرد: اعضای هیات علمی دولتی و یا علوم پزشکی می توانند مشمول این قاعده شوند، البته باید تفاهم نامه ای در این زمینه امضا شود و این مسئله به صورت دو جانبه ایجاد شود و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد نیز در آن دانشگاه ها از این امتیاز برخوردار شوند.
وی افزود: اگر این افراد نتوانند ۹۰ درصد نمره را کسب کنند، باید در ابتدا دو ترم معدل بالاتر از ۱۴ داشته باشند که در این صورت می توانند به صورت مهمان دائم پذیرفته شوند.
بیماری های مشمول موارد خاص انتقالی
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد، اظهار کرد: بیماران خاصی که مشمول آیین نامه نقل و انتقالات دانشجویان می شوند، عبارتند از تالاسمی ها، دیالیزی ها، هموفیلی ها، پیوند کلیه و MS و برخی از سرطان ها که البته در کمیسیون پزشکی دانشگاه آزاد پا را فراتر از این گذاشته ایم و بیماران صعب العلاج را که شامل مبتلایان به تمام سرطان ها می شود را نیز در این قاعده قرار داده ایم.
وی افزود: اگر بیماری در شهرستانی باشد که امکانات درمانی بیماری اش در آن شهرستان وجود نداشته است با بررسی های کمیسیون پزشکی و با وجود مستندات این فرد در نزدیک ترین محلی که امکانات مورد نیاز برای درمان بیماری اش وجود داشته باشد، مشغول به تحصیل خواهد شد.
وی در خصوص رای دیوان عدالت اداری برای حذف فرزندان هیات علمی از نقل و انتقال، اظهار کرد: قاعده کلی در مورد آموزش عالی وجود دارد، اما در این زمینه باید رای وحدت رویه ایجاد شود، در این صورت ما نیز شامل آن می شویم. البته شنیده های حاکی از این است که رای دیوان عدالت اداری که در مورد وزارت علوم صادر شده، هنوز اجرایی نشده است.
درخواست ۵۰ هزار انتقالی در سال گذشته
وی با بیان اینکه در نیمسال اول و دوم سال گذشته ۴۰ تا ۵۰ هزار درخواست انتقالی در دانشگاه آزاد وجود داشته است که مشمول آیین نامه نقل و انتقالات بودند اظهار کرد: پیش بینی ما این است که بین ۶۵ تا ۷۰ هزار دانشجو در سال جاری متقاضی استفاده از شرایط آیین نامه نقل و انتقالات باشند.
وی افزود: درخواست های این دانشجویان برای نقل و انتقالات اخذ می شود و تا قبل از آخرین مهلت ثبت نام دانشجویان و قبل از شروع ترم تحصیلی در خصوص آنها تصمیم گیری می شود.
طراحی سایت نقل و انتقالات دانشجویان دانشگاه آزاد
مسعودی اصل از طراحی سایت نقل و انتقالات دانشجویان و ایجاد کد رهگیری برای افراد متقاضی نقل و انتقال در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: دانشجویان می توانند با استفاده از این کدرهگیری درخواست خود را در مراحل مختلف پیگیری کنند و تلفن گویا نیز در این زمینه برای پیگیری دانشجویان راه اندازی خواهد شد.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد افزود: دانشجویانی که معدلشان در دو ترم بیشتر از ۱۷ باشد مشمول مهمانی دائم و انتقال می شوند که این شامل کارشناسی ارشد نیز است.
ارسال نظر