علت و درمان لرزش دست در جوانان
مواقعی که لرزش دست ها در سنین پایین تر شروع می شود، یا با علائم دیگری همراه است و پیشرفت می کند را باید جدی گرفت.
برخی اوقات علی رغم سالم بودن بدن در سنین جوانی افراد با لرزش های دستی مواجه می شوند که ذهن آن ها را درگیر و آشفته می کند در این مقاله دکتر سلام قصد دارد شما را با دلایل لرزش دست در سنین جوانی و راهکار درمان این مشکل آشنا نماید.لرزش دست در انسان از جمله مشکلاتی است که ممکن است انسان را در جوانی گرفتار کند، لرزش دست ها هنگام عصبانیت ، اضطراب و خستگی بیش از حد، ورزش های پراسترس و کار زیاد روزمره از موارد شایعی است که در اکثر بیماران مراجعه کننده به پزشکان به چشم می خورد.
انواع لرزش دست:
لرزش به دو نوع فیزیولوژیک و پاتولوژیک (بیماری) تقسیم می شود:
۱- لرزش فیزیولوژیک
این نوع لرزش، در حالی که فرد دست ها را در جلوی بدن به صورت افقی قرار دهد، رخ می دهد و در موارد استرس، هیجان، اضطراب و خستگی تشدید می شود.
۲- لرزش پاتولوژیکلرزش دست
سه نوع لرزش پاتولوژیک وجود دارد:
الف- لرزش در حال استراحت :این لرزش معمولا در یک یا هر دو دست دیده می شود و شباهت به پول شمردن دارد، یعنی انگشت شست بیمار پیاپی به کف دست نزدیک و دور می گردد و بقیه انگشتان خم و راست می شوند. این لرزش از ویژگی های بیماری پارکینسون است.
ب- لرزش فعال:این لرزش، بیمار وقتی دست های خود را در جلوی بدن به صورت افقی نگه می دارد، به خوبی نمایان می گردد. این نوع لرزش در موارد زیر دیده می شود:
پرکاری تیروئید، اضطراب، گرسنگی، کاهش قند خون، عوارض داروهایی نظیر گشاد کننده برونش ها و داروهای ضدافسردگی و مصرف مواد مخدر.
ج – لرزش در طی انجام کار :این لرزش به هنگام تصمیم گیری برای انجام یک کار و در طول انجام کار مشاهده می گردد و پس از پایان کار از بین می رود. در این حالت، بیمار هنگام استراحت هیچ لرزشی ندارد، ولی اگر از او بخواهیم با قلم شروع به نوشتن کند و یا لیوان چای و یا قاشق غذا را به دهان نزدیک کند، دچار لرزش شدید خواهد شد.
چه موقعی لرزش دست ها را باید جدی گرفت؟
مواقعی که لرزش دست ها در سنین پایین تر شروع می شود، یا با علائم دیگری همراه است، یا با گذشت زمان بیشتر شده و پیشرفت می کند، باید جدی گرفته شود.
در بیماری های ارثی یا اکتسابی مانند بیماری های تحلیل برنده مغز مثل MS (ام اس)، یا بیماری های مخچه ای یا پارکینسون این نوع لرزش ها دیده می شوند.
نوعی از لرزش دست که هم در میانسالی و هم کهنسالی دیده می شود، در اثر ابتلا به بیماری پارکینسون است که این بیماری به علت کم شدن رنگدانه های غدد قاعده ای مغز رخ می دهد و همراه با کندی حرکات بدن، سفتی و خشکی اندام ها بوده و به لحاظ ماهیت پیشرونده آن باید تحت درمان متخصص مربوطه قرار بگیرد.
علت لرزش دست ها
لرزش اساسی
بیماری پارکینسون
بیماری اِم اِس (MS)
ترک مشروبات الکلی
لرزش دست همیشه نشانه ی یک بیماری نیست
راهای پیشگیری و درمان لرزش ها انگشتان دست:
وقتی خستگی عضلات بوجود بیاید کشیدگی آن عضله و ماساژ دادن عضلات برای پیشگیری از بروز بیماری ها مفید است
برای اینکه گردش خون محل عضله را بیشتر می کند و برای رفع مواد سمی که دراثر فعالیت زیاد عضله ای ایجاد می شود ماساژ دادن خیلی خوب است
اما خود انگشتان که خسته می شود به علت اینکه زمان طولانی در یک وضعیت قرار می گیرد کشیدگی آن اگر با نرمش همراه باشد و هدف آن فقط نرم کردن بندها و رفع خستگی باشد اشکالی ندارد و اگر اصرار اصطلاحا بر شکستن بندها باشد که با صدا همراه باشد روش مناسبی نیست و عوارض خواهد داشت.
نرمش و ورزش دست:
نتایج مطالعات نشان می دهند که با “ماساژ دست ها” و ورزش هایی که با دست و پا زیاد در ارتباط باشد و با مصرف “میوه و سبزیجات” فراوان می توان لرزش دست را از بین برد.
شنا کردن ٫ یکی از ورزش های که عضلات بدن را شاداب می کند شنا کردن است. سعی کنید الان که فصل شنا کردن است بیشتر از این ورزش سالم و شاداب استفاده کنید.
مصرف بی رویه الکل در جوامع غربی و بی خوابی و شب زنده داری نیز یکی از علل ایجادکننده لرزش دست است.
بنابراین برای پیشگیری از این عارضه باید از نظر تغذیه، به مصرف سبزی، میوه ها و پروتئین به طور مناسب توجه کرده و از مصرف قهوه و چای بی رویه و محرک های مغزی، داروهای روان گردان و خواب آور به صورت خوددرمانی پرهیز کرد. همچنین در زمان آلودگی هوا باید از خروج غیرضروری از منزل اجتناب ورزید.
ارسال نظر