۱۳.۵ نخ مصرف هر سیگاری در ایران
قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: ۱۰.۸ درصد جمعیت بین ۱۵ تا ۶۴ سال کشور، مواد دخانی (سیگار و قلیان) مصرف میکنند و هر کدام از این تعداد به طور متوسط روزانه ۱۳.۵ نخ سیگار میکشد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، مهدی شادنوش ظهر امروز در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در وزارت بهداشت برگزار شد به گردش اقتصادی این تجارت اشاره کرد و گفت: امروزه دخانیات به عنوان یک گردش اقتصادی بالا مورد توجه صنایع تولیدی است و در این راستا افراد برای سودجویی های اقتصادی خود به این صنعت رو آورده اند که اشاعه مرگ آوری و رخت بر بستن سلامت از جامعه را در پی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: مواد دخانی سالانه ۶ میلیون نفر را به کام مرگ می کشد و حدود ۶۰۰ هزار نفر در سال در مواجهه با دود دسته دوم از بین می روند؛ از طرفی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، ریوی و غیر واگیری که از استعمال دخانیات نشأت گرفته قابل ارزیابی نیست.
شادنوش با اشاره به اینکه کشورهای توسعه یافته سیاستهای کلانی را در این زمینه در نظر گرفته اند اذعان داشت: افزایش مالیات و قیمت مواد دخانی در این کشورها به حدی بوده که توانسته اند گسترش و استفاده از این مواد را کنترل کنند.
به گفته قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت، کشورهای در حال توسعه به دلیل زیرساختهای ضعیف اقتصادی مورد سوء استفاده تاجران این حوزه قرار گرفته تا حدی که سالانه ۳.۴ درصد افزایش مصرف مواد دخانی را در کشورهای در حال توسعه شاهدیم.
وی به تلاش های کشورمان برای مبارزه با استعمال دخانیات اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از توسعه و ترویج چنین ماده مرگ آوری وزارت بهداشت از سال ۷۳ فعالیت های خوبی داشته است اگر چه این فعالیتها کافی نیست ولی در مقایسه با سایر بخش ها قابل قبول است.
شادنوش خاطرنشان کرد: ۱۰.۸ درصد جمعیت بین ۱۵ تا ۶۴ سال کشور، مواد دخانی مصرف می کنند که از این تعداد با محاسبه اعداد و ارقام روزانه چیزی حدود ۱۳.۵ نخ سیگار توسط هر فرد سیگاری مصرف می شود و این آمار نشان می دهد که مسیر طولانی را برای مبارزه با این مشکل باید طی کنیم.
وی هزینه های سرسام آور بیماری های رایج در کشور و محدودیت منابع سلامت را یکی از نکاتی عنوان کرد که ایجاب می کند تا با سرمایه گذاری مناسب در آینده شاهد اثرات سوء این ماده کشنده در کشور نباشیم.
شادنوش با انتقاد از فعالیت های تبلیغی برخی شرکتهای دخانی گفت: بعضاً شاهدیم بعضی از این شرکت ها با نامه های محترمی می خواهند به عنوان حامی مالی مناسبت ها و برنامه های مختلف برای ترویج محصولات خود شوند درحالی که زشتی این صنعت باید در کشور مورد توجه قرار گیرد تا سازمان های مختلف فکر نکنند برای سودآوری بیشتر باید نسبت به ترویج این ماده تلاش کنند.
قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود، استفاده از قلیان را یکی دیگر از مشکلات پیش رو دانست و افزود: آمارها نشان می دهد ۳ درصد جمعیت بالای ۱۵ سال با قلیان آشنا هستند و اگر چه این ماده دخانی همیشه در دسترس نبوده و به صورت تفریحی مصرف می شود نه تنها حرکت وزارت بهداشت در این بخش را می طلبد بلکه سایر بخش ها نیز باید به میدان بیایند.
ارسال نظر