مجری مناظرهها مثل مجسمه نشسته بود
یک مدرس علوم ارتباطات با بیان اینکه صداوسیما در برگزاری مناظرهها باید حرفهیی عمل کند و از مجریهای ماهر، توانمند و با سابقه استفاده کند، گفت: مجری مناظرهها باید با نحوهی ادارهی روند مصاحبه آشنا باشد و از روش مناظرههای سایر کشورها الگوبرداری کند.
به گزارش پارس ، عباس اسدی در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد: ما می توانیم سبک ژورنالیسم و مصاحبه ی چند نفر با یکدیگر را یاد بگیریم و مناظره ها را بر اساس آن پیش ببریم، مجری باید در حدی باشد که بتواند این مناظره ها را جذاب تر کند، نظر کارشناسی دهد و در به چالش کشیدن موضوعات کمک کند.
او ادامه داد: مجری باید آزادی عمل داشته باشد و در جایی که لازم است حرف بزند و برنامه را به چالش بکشد. مجری نباید به خاطر حرفی که می زند بعدا توبیخ شود، مجری مناظره ها باید دارای مدرک دکتری باشد و هم از لحاظ روزنامه نگاری و هم از لحاظ کارشناسی دارای اطلاعات باشد.
*** مجری مناظره های چهار سال قبل مثل مجسمه نشسته بود
این مدرس دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: برای هر موضوع و بحثی باید از یک مجری استفاده شود؛ مثلا اگر بحث راجع به اقتصاد است از مجری ای استفاده شود که اطلاعات اقتصادی زیادی دارد اگر موضوع سیاسی است از مجری ای استفاده شود که اطلاعات سیاسی بالایی دارد و بر موضوعات سیاسی مسلط است.
اسدی انتقاد کرد: مجری مناظره های چهار سال پیش هیچ نوع دخل و تصرفی در مناظره ها نداشت و به عنوان یک مجسمه جلوی دوربین نشسته بود.
وی تاکید کرد: مجری مناظره ها به لحاظ سطح اطلاعات و کارشناسی باید در حد نامزدها باشد، اگر نباشد چگونه می توان سوال طرح کند و از نامزدها بپرسد؛ باید در جایی که لازم است وارد بحث شود و بحث را جهت دهد نه اینکه فقط نظاره گر باشد یا برای دو شخص مناظره کننده زمان بگیرد.
*** صداوسیما ۱۸۰ درجه تغییر کند
اسدی درباره ی ساختار جدید محتوایی صداوسیما در مناظره ها به خبرنگار ایسنا گفت: صدا و سیما ظرفیت آن را دارد که از ساختارهای جدید محتوایی در مناظره ها استفاده کند اما یکسری موانع از جمله قوانین خود سازمان مانع از اجرایی کردن ساختارهای جدید می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه صداوسیما در انتخابات گذشته بخشی از مخاطبانش را از دست داده و مخاطب نسبت به آن بی اعتماد شده باید در مناظره ها به گونه ای رفتار کند که اعتماد از دست رفته را بازگرداند و مخاطب به این نتیجه برسد که صداوسیما ۱۸۰ درجه تغییر کرده است، صداوسیما باید تا آنجا که می تواند نشان دهد که به دنبال این است که یک مناظره ی پربار و پرطرفداری را دنبال می کند.
این دکتر ارتباطات خاطرنشان کرد: صداوسیما اگر بخواهد یک مناظره ی جذابی را به روی آنتن ببرد، باید روی برنامه های آینده نامزدها تمرکز کند و نامزدها برنامه های یکدیگر را به چالش بکشند و نقد کنند تا از این طریق بتوانند به جذابیت آن برنامه بیفزایند.
او معتقد است: مناظره هر چقدر پویاتر و پرچالش تر باشد، به همان اندازه می تواند جذاب تر باشد.
*** یک اشتباه نامزدها در تلویزیون، می تواند شانس پیروزی را بگیرد
این استاد ارتباطاتی اظهار کرد: تلویزیون نقش اساسی در انتخابات دارد و بدون تلویزیون انتخابات حساس تر و گرم تر نمی شود. تلویزیون فرصتی را در اختیار نامزدها می گذارد، در نتیجه نامزدها باید بتوانند به بهترین نحو از این فرصت به وجود آمده از سوی تلویزیون استفاده کنند.
وی افزود: نامزدها باید از فرصت هایی که صدا و سیما در اختیارشان قرار داده برای تبیین و تشریح برنامه های خود استفاده کنند و اگر فقط بخواهند حرف های متفرقه بزنند، یکدیگر را تخریب کنند و افراد را دچار یأس و ناامیدی کنند موفق نخواهند شد.
او در پایان گفت وگوی خود با خبرنگار ایسنا، عنوان کرد: آنچه که در این دوره و دوره های بعد شاهد خواهیم بود، این است که قانع کردن مخاطبان توسط نامزدها بسیار سخت خواهد بود؛ چرا که آگاهی و سواد رسانه یی مردم بالا رفته است و نامزدها هر حرفی در تلویزیون بزنند میلیون ها چشم آن ها را می بیند و نامزدها با یک اشتباه می توانند تمام شانس پیروزی خود را از دست بدهند.
ارسال نظر