به گزارش پارس ، مجید امرایی مدیر سابق دفتر تئاتر خیابانی پس اظهارات شهرام نوشیر مدیر کنونی دفتر تئاتر خیابانی در گفت و گو با فارس اظهار داشت: پناه می برم به خدا از شر شیطان رانده شده، از حوزه ای که در آن عنوان دکتر و مهندس را بدون مدرک مدیران آن یدک می کشند انتظاری بیشتر از این نیست. وضعیت اسفناک حوزه هنر کشور با تهمت و افتراء به سامان نمی شود، برای مدیریت تئاتر کشور باید اندیشه و تجربه اندوخت.

وی ادامه داد: به جای این حرفها چرا کسی پاسخگو نیست که چرا جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران در شرایطی که ۳۶ گروه آن مشخص شده اند، برگزار نشد و چرا همزمان دو جشنواره مناسبتی برگزار شد. آقای قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی پاسخگو باشند که سرنوشت ۱۱۴۰۰ اجرای عمومی تئاتر خیابانی که وعده داده بودند، به کجا رسید؟ معاون امور هنری پاسخگو باشند که در دوره مدیریتی ایشان چقدر از تئاتر خیابانی حمایت مالی شده است، آمار بدهند.

مدیر اسبق تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی تصریح کرد: سرنوشت ۸ جشنواره تخصصی شهروند به کجا رسید؟ ۳۸۶ فضای دائمی ایجاد شده در زمان مدیریت قبلی برای تئاتر خیابانی چرا بی اجرا است؟ ۲۶۰ گروه پروانه دار تئاتر خیابانی چرا اجرا نمی روند؟ چگونه از این گروه ها حمایت می شود؟ چرا اجرای عمومی تئاتر خیابانی ۷ ماه است که تعطیل شده است.

*چرا هزینه یک میلیاردی برای یک جشنواره هیچ خروجی نداشت/ سرنوشت خانه نمایش ۲ و اداره تئاتر چه شد؟

امرایی با بیان اینکه سوء مدیریت، دروغگویی و حاشیه سازی مشکلی از تئاتر ما حل نمی کند، بیان داشت: باید اندیشه کرد و برنامه ریزی داشت. چرا در مناطق زلزله زده بوشهر هیچ اجرایی نرفته اید اما اخبار کذب به خورد جامعه هنری داده شد. کدام گروه ها در مناطق جنگی راهیان نور اجرا رفتند؟ حمایت مالی از این گروه ها چگونه بود؟ چرا در سالی که با نام پیامبر (ص) نامگذاری شده از نمایشی با نام همین عنوان و مضمون هیچ حمایتی نشده است؟ آثار مذهبی، دینی و ارزشی در دوره مدیریتی حمید شاه آبادی معاون امور هنری ارشاد در چه وضعیتی هستند؟ چرا جشنواره بین المللی سنتی و آئینی و کودک و نوجوان هیچ سایت اطلاع رسانی ندارند اما ۵ سایت فقط برای تبلیغات راه اندازی شده است. وضعیت موسیقی پاپ در چه حال است، چرا دو سال تعطیل شد اما باز مجدداً بازگشایی شد؟ چه اصلاحاتی صورت گرفته است. وضعیت موسیقی مقامی در چه حالی است؟ دلیل استعفای ۲۶ مدیر در حوزه هنر ظرف ۲ سال گذشته چه بوده است؟ چرا صنوف تئاتری را بر حاشیه کشاندید؟ وضعیت تئاتر ملی در زمان مدیریتی شما به کجا رسیده است؟ خانه نمایش ۲ چه شد؟ اداره تئاتر در چه وضعی است؟ چرا کسی پاسخ نمی دهد که برای یک جشنواره موضوعی مناسبتی نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه شده و هیچ خروجی نداشته است.

*جسد نصرت زمان پور چهار روز به خاطر امضای مدیرکل هنرهای نمایشی در سردخانه ماند

وی با بیان اینکه دکتر و مهندس های موجود در حوزه مدیریتی هنر کشور از کدام دانشگاه ها مدرک گرفتند، اظهار داشت: چرا کسی پاسخگو نیست که افرادی که خود را مهندس و دکتر در حوزه مدیریت هنری کشور تلقی کرده اند، از کدام دانشگاه ها مدرک گرفته اند؟ وضعیت تئاتر شهرستان چه خروجی داشته است؟ جشنواره بین المللی تئاتر فجر چرا با فضاحت برگزار شد؟ طرح نمایش خانگی چه خروجی داشت، تا کی باید دفن هنرمندان با ضرب و زور رسانه ها انجام شود؟ چرا کسی پاسخگو نیست که چرا جسد نصرت زمان پور چهار روز در سردخانه می ماند تا قادر آشنا رئیس مرکز هنرهای نمایشی از سفر خارج کشور برگردد و نامه او را امضا کند. وضعیت تئاتر دینی ما چه زمانی به سامان می شود؟

*۵ میلیارد تومان به کدام گروها داده شد؟

مدیر اسبق تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به این موضوع که آیا با تظاهر به مقدس مآبی وضعیت تئاتر دینی ما متحول می شود؟ ، گفت: ۵ میلیارد تومانی که از سوی رئیس مرکز هنرهای نمایشی عنوان شده به کدام گروه ها پرداخت شده است؟ چرا آماری از این تسویه حساب ها داده نمی شود؟ غفلت مدیران هنری از هنر ملی، مذهبی و بومی موجب شده تا بسیاری از هنرمندان ما به دامن هنر غربی پناه ببرند، درمان اینها چیست؟ مدیریت هنری چه برنامه ای دارد. چرا از خانه تئاتر حمایت نمی شود؟ چرا بدهی کانون ملی منتقدان پرداخت نشده است؟ چرا دستمزد ۵۰۰ هزار تومانی گروه های تئاتر خیابانی بعد از ۱۹ ماه پرداخت می شود. پاسخ هنرمند ایلامی که ۵۰۰ هزار تومان دستمزدش است باید پس از ۱۹ ماه داده شود. ضرباتی که در دوره هنری جدید و نمایشی به هنر این کشور زده شد، ۵۰ سال ماندگار است.

امرایی ادامه داد: خرید آثار هنری حوزه تجسمی به کجا رسید؟ چرا پروژه ها چهار فصل بعد از ۷ دوره برگزاری تعطیل شد؟ مشکل ادبیات نمایشی حل شد؟ وضعیت ارکستر ملی، ارکستر تهران و ارکستر مجلسی نیاوران چه شد؟ وعده های رئیس جمهور به اهالی تئاتر را چه کسی پیگیری می کند.

*دستمزدها با امضای ۸ نفر امکان پذیر است

وی در رابطه با اظهارات شهرام نوشیر در مورد پرداخت سلیقه ای دستمزدها نیز بیان داشت: سقف و کف تمامی اجراهای عمومی برای اجرا در شهرستان و تهران به دفعات مطرح شده است، برای شهرستان از ۵۰۰ هزار تومان تا ۱.۵ میلیون تومان و برای تهران از ۱.۵ میلیون تومان تا ۳ میلیون تومان است. اگر مدیران هنری و تئاتر مخالف این طرح بودند چرا در همان زمان مخالفت نکردند. هیچ گروهی بدون فرم، حمایت مالی نشده است. تمام گروه ها با فرمی که بر روی سایت انجمن هنرهای نمایشی ایران درج شده بود و الان ۵ ماه است که این سایت از دسترس خارج شده، با ۸ امضاء مدیران مربوطه دستمزد خود را دریافت می کنند. به دفعات گفتیم که چرا اینها تسویه نمی شود؟ در نشست جشنواره تئاتر فجر گفتم که دست گروه های تئاتر خیابانی را می بوسم چرا که سخاوتمندانه تئاتر کار می کنند و حمایت مالی نمی شوند. باید متذکر شوم که هیچ سلیقه ای در پرداخت مبلغ قراردادها نبوده و همه چیز برنامه ریزی شده و مدون بوده است.

*نمایش های ارزشی « داستانک» و « هیس» به سفارش معاونت هنری وزارت ارشاد بودند

مدیر اسبق روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد تصریح کرد: به هیچ گروهی بدون مجوز دستمزد داده نشده و اینها سفارش معاونت هنری بوده است. نمایش های « هیس» و « داستانک» که هر کدام ۱۵ میلیون تومان دستمزد گرفتند، هر دو سفارش معاون هنری بودند. نمایش « هیس» که با موضوع بیداری اسلامی بود و ۴۰ اجرا رفت و نمایش « داستانک» که ۳۵ اجرا رفت. « داستانک» در چهار جشنواره شرکت کرده و در تهران اجرای عمومی شد.

وی در مورد پرداخت دستمزد ۱۵ میلیونی به نمایش « داستانک» اظهار داشت: نمایش های « هیس» و « داستانک» پرمخاطب ترین نمایش های ارزشی و انقلابی دوران مدیریتی من بوده است که از آن حمایت شده است، آیا معاون هنری وزارت ارشاد نباید به خود افتخار کند که پرمخاطب ترین اثر تئاتر خیابانی مدیریت من یک اثر ارزشی بوده است، ارزشی ترین اثری که ۱۵ میلیون تومان از آن حمایت شده است. چرا پاسخ نمی دهند که برای حضور فلان هنرمند در فلان مراسم حاضرند ۱۰۰ سکه بهار آزادی بدهند و آن هنرمند هم حضور پیدا نمی کند.

* آیا معاونت هنری و مدیرکل هنرهای نمایشی نباید از نمایش « پیامبر» حمایت کند؟

امرایی افزود: نمایش « پیامبر» به سفارش معاون هنری وزارت ارشاد و رئیس وقت مرکز هنرهای نمایشی در روزهایی که به پیامبر اکرم توهین شد، تولید شده بود. آیا معاون هنری وزارت ارشاد وظیفه اش حمایت از هنرمندانی نیست که در مواجه با توهین به پیامبر اسلام فعالیت می کنند. وظیفه معاون هنری و مدیرکل هنرهای نمایشی چیست؟ فکر می کنم به جای این حاشیه سازی ها باید کمی تأمل کرد و باید برنامه داشت زیرا تئاتر ما با مدیریت تأخیری به جایی نمی رسد.

نمایش « بانوی حصاری» اجرای عمومی رفت و با تأیید ۸ نفر امضاء کننده دستمزد خود را دریافت کرد. نام علیرضا دهقانی و ماندانا ابقری در فرم قبل از اجرای عمومی ذکر شده بود اما بعد بازیگران دیگری جایگزین شدند. مهم این است که دفتر تئاتر خیابانی برای چای و قند خود از هزینه های شخصی استفاده می کرد. سندی بیاورند که برای پرچم، مهر و کاغذ انجام امور اداری دفتر تئاتر خیابانی هزینه کردند، دفتر تئاتر خیابانی با هزینه های شخصی اداره می شد.