به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمود گبرلو در بخشی از برنامه « هفت» اعلام کرد، طبق اطلاعات فیلم تبلیغاتی علی اکبر ولایتی توسط هفت سینماگر از جمله محسن علی اکبری، جمال شورجه، محمدحسین لطیفی، فریدون جیرانی و… ، فیلم تبلیغاتی غلامعلی حدادعادل توسط چهارتن از دانشجویان رشته سینما، فیلم تبلیغاتی حسن روحانی توسط رضا میرکریمی و محمدمهدی عسگرپور، فیلم تبلیغاتی محسن رضایی توسط علیرضا رییسیان، مسعود جعفری جوزانی و رامبد جوان، فیلم تبلیغاتی محمدباقر قالیباف توسط بهروز شعیبی و محمود رضوی و فیلم تبلیغاتی سعید جلیلی توسط حسین شمقدری ساخته خواهد شد.

وی درباره سازندگان فیلم های تبلیغاتی غرضی و محمدرضا عارف سخنی نگفت. اما نکته جالب اینجاست که تا لحظه تنظیم این خبر، هر سه سینماگری که به عنوان سازندگان فیلم تبلیغاتی محسن رضایی اعلام شده بودند، این خبر را تکذیب و به مجری برنامه « هفت» اعتراض کرده اند.

* اعتراض بخشی از تهیه کنندگان و سینماداران به شورای صنفی نمایش

  داغ ترین بخش برنامه « هفت» جمعه شب (سوم خردادماه) به آیین نامه جدید شورای صنفی نمایش درباره افزایش کف فروش اختصاص داشت.

در بخشی از برنامه، گزارشی از تغییر کف فروش سینماهای سرگروه توسط شورای صنفی نمایش و پس از آن گفت وگویی در این زمینه با محسن علی اکبری (تهیه کننده « تلفن همراه رییس جمهور» ) ، بهرام عظیمی (کارگردان « تهران ۱۵۰۰» ) ، پاسپانیان (مدیر سینما « استقلال» ) ، رضا سعیدی پور (مدیر سینما « آزادی» ) و سیدضیا هاشمی (رییس شورای صنفی نمایش) انجام شد. نکته جالب در این گفت وگوها اعتراض همه مصاحبه شوندگان به جز هاشمی به قانون جدید شورای صنفی نمایش و همچنین از پیش اعلام نشدن این قانون بود.

مصاحبه شوندگان بیان می کردند که این آیین نامه جدید با کارشناسی کافی و همچنین در نظر نگرفتن شرایط اقتصادی جامعه اجرایی شده است. در این زمینه مدیر سینما « آزادی» مدعی شد که کف فروش این سرگروه ۴۰ درصد افزایش یافته است. همچنین مدیر سینما « استقلال» بیان می کرد که این قانون سد راه همین فروش اندک بعضی از فیلم هاست که سالن ها را سر پا نگه داشته است و حداقل شورای صنفی نمایش باید از قبل اجرایی شدن چنین قانونی را اعلام می کرد.

اما سیدضیاء هاشمی – رییس شورای صنفی نمایش – در پاسخ می گفت که این شورا باید به همه فیلم های سینمای ایران توجه کند. او همچنین در پاسخ به این مطلب که چرا اجرای این آیین نامه جدید از قبل اعلام نشده بود، بیان کرد که این موضع ارتباط آنچنانی با سینماداران ندارد و فرقی برایشان نمی کند. هاشمی ادامه داد که اگر سینماداری می گوید باید از قبل به ما کف فروش مان را اعلام می کردند شاید به دنبال برخی زد و بند های پشت پرده برای بالابردن رقم اعلامی برای فروش است. (نقل به مضمون)

* « یکی برای همه» چهارماه توقیف بود

در ادامه برنامه، محسن علی اکبری و علی عطشانی (تهیه کننده و کارگردان « برف روی کاج ها» ) درباره ساخت فیلم های سیاسی و نقد اجتماع با مجری برنامه « هفت» سخن گفتند. همچنین محمد آهنگرانی و میرطاهر مظلومی (کارگردان و بازیگر « یکی برای همه» ) هم مهمان برنامه شدند و درباره فیلم شان که این روز ها فروش نامناسبی را تجربه می کند، سخن گفتند.

محمد آهنگرانی در بخشی از سخنانش درباره علت بی سر و صدا اکران شدن « یکی برای همه» بیان کرد: فیلم را فروردین ماه ۹۰ تحویل وزارت ارشاد دادیم، اما چهارماه توقیف شد و در نهایت ۲۴ مورد اصلاحیه به آن دادند. من مدت ها به ارشاد رفت و آمد می کردم تا وضعیت فیلم را مشخص کنم!

* نقد « برف روی کاج ها» بدون حضور کارگردان

در ادامه نقد فیلم سینمایی « برف روی کاج ها» با حضور سیدجمال ساداتیان – تهیه کننده – و بدون حضور پیمان معادی – کارگردان – برگزار شد. در این بخش، درستکار و حسینی فیلم را بررسی کردند. معادی بر سر فیلمبرداری « ملبورن» بود.

* توضیحات فارسیجانی درباره خروجی کرسی های آزاداندیشی

در بخش دیگری از این برنامه، پرویز فارسیجانی مدیرکل مطالعات و توسعه مهارت های سینمایی با اعلام اینکه از پنجم خردادماه نخستین دوره کرسی های آزاداندیشی با موضوع سینما و سبک زندگی با همکاری سینماتک برگزار می شود، درباره خروجی این نشست ها گفت: اولا افرادی که در نشست ها حضور دارند از مباحث استفاده خواهند کرد. همچنین چکیده مطالب بر روی سایت اداره کل قرار داده خواهد شد و قرار است مطالب در ویژه نامه چاپ و در اختیار علاقمندان قرار گیرد.

  برنامه این هفته « هفت» با دکوری جدید روی آنتن رفت که گبرلو درباره آن توضح داد به دلیل اینکه صدا و سیما در حال آماده سازی برنامه های انتخاباتی اش است، این هفته با این دکور برنامه پخش شده است.

گبرلو در همان ابتدای برنامه بیان کرد که بسیاری از فیلمسازان این روز ها درگیر ساخت فیلم های تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری هستند و سعی دارد تا پایان برنامه اسامی همه آن ها اعلام کند، اما این اتفاق نیفتاد.

در این برنامه، بخش هایی از نشست مطبوعاتی فیلم « گذشته» اصغر فرهادی در جشنواره « کن» نمایش داده شد که به نظر می رسید گبرلو آن را با دوربین شخصی خود تصویربرداری کرده بود. همچنین فیلم هایی از غرفه ایران در بازار جشنواره « کن» فرانسه به نمایش گذاشته شد.

سوال برنامه اخیر « هفت» که در سالروز سوم خرمشهر برگزار می شد به این موضوع اختصاص داشت که « کدام فیلمساز توانسته تصویر بهتری از حماسه سوم خرمشهر در سینما ارائه دهند؟ » که در پایان به ترتیب احمد درویش (دوئل، کیمیا، سرزمین خورشید) با ۴۵ درصد، رسول ملاقلی پور (بلمی به سوی ساحل) ، محمدحسین لطیفی (برای روز سوم) ، و مسعود نقاش زاده (کودک و فرشته) با آرای مردم انتخاب شدند.