سیدمحمد بهشتی: لطفا کاری نکنید!
سیدمحمد بهشتی معتقد است که برای بهبود آینده سینمای ایران باید یک الگوی جدید مدیریتی تعریف شود.
به گزارش پارس ، مدیرعامل سابق بنیاد سینمایی فارابی در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه مهم ترین اقدام انجام شده در چهار سال گذشته ی حوزه سینما را چه می داند؟ بیان کرد: مهم ترین کار این بوده که بسیاری از کارهایی که شاید هیچ کس فکر نمی کرد بتوان آن ها را انجام داد، انجام شده است ؛ به طوری که موجودیت سینما به عنوان یک موجود متکی به خود، شریف و مستقل نادیده گرفته شد.
او ادامه داد: این کیفیت مدیریت که سال ها بر آن اصرار ورزیده می شد، فرصتی یافت تا تمام قد عرضه شود اما شاید اکنون باید تحول جدی مدیریت سینما را انتظار داشته باشیم؛ البته نه اینکه فقط افراد جابه جا شوند بلکه باید در مدیریت سینما و نقش دولت در آن شاهد تغییرماهوی باشیم.
وی افزود: در حوزه سینما باید یک الگوی مدیریتی جدید و متناسب با شرایط عمومی داشته باشیم که بر واقعیت انطباق داشته باشد.
بهشتی که به عنوان یکی از مؤسسان بنیاد سینمایی فارابی شناخته می شود، چند سال قبل در اظهارنظری گفته بود که بنیاد فارابی راه اندازی شد، به امید روزی که سینمای ایران به چنین بنیادی احتیاج نداشته باشد، اما اکنون معتقد است: به نظرم حالا باید این جمله را گفت که به امید روزی باشیم که سینمای ما وجود داشته باشد و احتیاجی به سازمان یا معاونت سینمایی نداشته باشد.
او در این باره توضیح داد: کشورهایی که در دنیا صاحب صنعت سینما هستند، معاونت سینمایی ندارند؛ یعنی اصلا وزارت « ارشاد» ندارند، بلکه فقط وزارت « فرهنگ» دارند. براین اساس، باید به امید روزی باشیم که ساز و کار مدیریتی مان با وضعیتی که داریم، تناسب داشته باشد.
بهشتی در پاسخ به اینکه اولویت مدیریت بعدی سینما چه باید باشد؟ اظهار کرد: ابتدا باید مطلبی را درباره ی حالا بگویم تا بعد درباره آینده صحبت کنیم. صحبت من با دوستان این است که در این روزهای آخر لطفا دیگر کاری نکنند. اصلا مهم نیست کاری که می خواهند انجام دهند، خوب است یا بد.
بهشتی درباره اینکه آیا بازگشایی خانه سینما هم شامل « کاری نکنید» می شود؟ پاسخ داد: به نظرم درباره آنجا هم همین طور است، آنجا هم کاری نکنند.
او ادامه داد: درباره ی اولویت های آینده مدیریت سینما هم ابتدا باید مشخص شود که آیا اصلا احتیاجی به وجود سازمان سینمایی یا وزارت « ارشاد» داریم؟ چون آنچه اکنون در وزارت « ارشاد» وجود دارد، یک الگوی مستعمل است که باید اصلاح شود و این شرایط نه تنها در سینما، بلکه در حوزه های دیگری مانند کتاب هم دیده می شود.
وی تاکید کرد: ۲۰ سال است که ضرورت تغییر در مدیریت فرهنگ به چشم می خورد ولی زمانی که عده ای تلاش می کردند این تغییر انجام شود، عده ای دیگر نمی گذاشتند و زمانی هم که شرایط برای تغییر به وجود آمد، آن دسته از افرادی که خودشان مانع بودند بر سر کار حضور داشتند.
ارسال نظر